Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kısa 'HİTT' mi? yoksa uzun saatler yavaş sürüşler mi?

nurullah memiş

Daimi Üye
Kayıt
11 Şubat 2014
Mesaj
247
Tepki
117
Yaş
31
Şehir
manisa
İsim
Cafer inmik
Başlangıç
1950—51
Bisiklet
Cube
merhabalar arkadaşlar:) bu konu hakkında yazılan çizilen çok sey var ama forum da bilgili ve ilgili tecrübeli çok insan var onların da fikrini almak istedim , ben antremanlarımı haftada 6 gün 40-50 km arası MTB ile her seferinde en az 400m yükselip alçalma oluyor ve sert antremanlar yapıyorum , herşeyimi veriyom 1 buçuk 2 saatte kısa yokuşlarda sprintler filan kafanızda canlanmıştır sanırım antremanın şekli, haftada 6 gün böyle devam edip bazen de kalan bir gün toparlanma sürüşü yapıyorum , evde de (link) şu çalışmaları uyguluyorum 2 günde bir yanında da bisikletten geldikten sonra 8 dakikalık bacak antremanı var hafif bi çalışma android uygulaması onu yapıyorum , yani demek istediğim bu şekilde mi daha yararlı yoksa yavaş sürüşlerden oluşan 70-80 km yapmak tabi onun için zaman bulmakta önemli oda ayrı bi sıkıntı.

fikirlerini sunucak arakdaşlara şimdiden teşekkür ederim umarım ben dahil çoğu kişi için aydınlatıcı bir konu olur :)
 
Scudo
Bence Uzun ve yavaş sürüşler , yeni başlayan lar için nefes açma tabiri ile aliştirmalardir . Örneğin Kardiyo ya baslayan yeni bir sporcu da koşu bandında ağır tempoda uzun koşu yapar . Futbolcular örneğin antrenmana başlamadan önce asıl antremana baslamadan ağır tempoda ve uzun turlar atarlar . Diyeceğim o ki profesyonelleşme sürecinde antremanlarin ana teması çoğu sporlarla aynıdır ; çok ağır ilerlerken birden depar a sonra tekrar ağır tempoya düzensiz ama süre olarak hergün daha da uzayan antremanlar . Kendi kanaatim Sizin çalışma sitiliniz doğru .

Ağır ve uzun süren tempolu antremanlar la çalışmış bir boksör son raund u göremez ;)
 
@fishman bi nevi ısınma gibi diyorsunuz yani uzun sürüşler için, doğru mu anlamışım :)
 
@nurullah memiş
Aynen Bence öyle bir çok sporla uğraştım tecrübelerim bu şekilde illaki farklı düşüncelerde çıkar tabi :)
 
fikri olan kimse yok sanırım.
 
Sürekli aynı tip antrenman yaparak bir şeyler elde edemezsiniz maalesef.
Antrenmanlarınızı çeşitlendirmeniz edinimlerinizi arttıracaktır. Bazı günler 30-40 dakika HIIT, bazı günler uzun dayanıklılık sürüşü, bazı günler sadece güç antrenmanı yapmak daha doğru olacaktır.

Hızlıca Hızlanmak! (HIIT Antrenmanı) - BisikletForum
 
Her sporda olduğu gibi bisiklet sporu güçle ve diğer etkenlerle alakalıdır. Güç dediğimiz daha doğrusu bizim geliştireceğimiz güç değerleri vücudumuzun kas kütlesini artırmak veya daha dinamik bi hale getirmekten geçer. Okuduğum bir kısım makalede ise vücut kaslarının yeterli süre çalıştırılıp, yeterli süre dinlendirilmesi gerektiği yönündedir. Kısacası idmanlarını uzun mu kısa mı yapacaksın bilmem ama bence haftanın her günü çalışmak pek mantıklı değil, kasların kendine gelmesi için biraz dinlenmeye ihtiyaçları var, bunun yanında iyi bir beslenme düzenine.
Yazılanlar şahsi kanaatlerimdir, farklı fikirler mutlaka olacaktır.
 
Öncelkle bence uzun antramanlar ile dayanıklılığı artırdıktan sonra kısa sert yüklemeler yapın.Bu antramanlardan haftada bir tane yeterli olacaktır sanırım.
 
@sametutuncu evet dinlenmeyi biraz daha arttırmam lazım , fakat yatıp hiçbişey yapmamak mı yoksa dinlenme gününde de hiç zorlamadan keyif turu mu ?
 
bence hitt antremanı dediğiniz şeyden ayrı bir olay sprint ile uzun sürüş farklı bence.
 
hitt antrenmanları genelde belli aşama kaydetmiş,belli bir performansa sahip kişilere veririm,edip bey yazmış,sporu zevk için bile yapsanız,bir branş bile olsa çeşitlenmeli,yoksa hem vücut alışır,hem sakatlık ve ilerleme durur.antrenman planlamasında iniş çıkışlar vardır, hem mesafe hem tempo,hem günlük haftalık, hem aylık yıllık olarak,bu çeşitlemeyi öğrenmelisiniz...
 
Antrenmanların bir amacı olmalıdır. O amaç bir yarışa katılmak veya şehirlerarası uzun bir tura katılmak olabilir. Hedef tarihe uygun bir antrenman seçmelisiniz. Bu neden gerekir? Çünkü hiçbir insan performansını sürekli arttırarak doğrusal bir gelişim göstermez, bir periyot içinde ulaşacağı max performans vardır ve bunu hedefine uygun tarih olarak seçmelidir. Hedefe göre çalışma olmazsa, sürantre durumu oluşur ve en kötüsü, hedef gün geldiğinde verimliliğiniz düşer, yaptığınız çalışmanın bir anlamı kalmaz.
 
Geri