Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

evet doğru tabi esasında ikiside sıkı etapta
yalnız bu kartepe galba gündemden düşer bunun nedeni güney yolu ,
yalovadan gidilirse 70 km dönüş gene 70 etti 140 esasında sevmediğim olay o sahil yolu 16 km çıkmak için toplam 140 km sahil güney yolu bence mantıklı değil tabi,
ama tavşanlı mantıklı kartepenin yerine her daim gelecek olan etap tavşanlı-boyalıca hattı ,ağır stabilize ,,

Scudo
yol bisikleti ile cillop gibi asfaltta konforlu gidersiniz hele hele düz yolda basarsınız adrenalin olur ama araçlar ile haşır neşir olursunuz
bizim anlayışımız asfalt yollardan gayrıdır biz medeniyetin yolları ile ilgilenmeyiz
ve mtb orman içindir orada zevki olur ve sert arazide zevki olur ,
ormanda nerde araç varki,
evet cyclo cross 'a gelince 28 jant ve yarış gidonlu bisiklettir
bu bisiklete düz toprak zeminlerde hakim olmak için çalışma gerekir ,
ve de ağır stabilize yollarda
evet 2014 de ağır stabilize yol olan tavşanlı -boyalıca hattı devreye girecek 1535 rakım ile ,
ve akabinde çekmeköy ormanları ve belgrad ormanları ,,

Barış abi Tavşanlı-Boyalıca hattındaki Max rakımı söylemiş olmalı, 1083 metre toplam kazanılan irtifa, max irtifa değil, tavşanlı boyalıcanın en yüksek yeri 680 metreymiş ama Sinan'ın yazdığı gibi 73km'de 1083 metre almak var, 16km'de 1300 almak var.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Ertuğrul Mengi

ertuğrul bu ikisinin toplamı 1535 oluyor hesaba göre
yani tavşanlı yolu ve boyalıcadan yukarı
boyalıcadan altınovaya irtifa daha az
boyalıcadan yukarı olan etapta ,,

(link)(link)

bu güzergah topçulardan başlayacak direk 44 km boyunca pedal kesmeden boyalıcaya varacağız ondan sonra 15 dakika dinlenme ve boyalıcdan yukarı çıkılacak kızderbent oradan altın ovaya rakamları toplayınca 1535 rakım çıkıyor kartepe zirve 1640 metre gerçi zirve tam offroadda artık kartepe bitti sayılır hedef tavşanlı -boyalıca hattı ,sessiz sakin yollar ,

(link)

pazar hava iyi..

(link)

hekimbaşı saat 10.00 buluşma yeri
direk polinez, oradan riva
polinezde mola olmaz dönüş aynı olur 80 km toplam
leblebi çekirdek ,,:)

bana şu polinezin map'sini atabilirmisiniz. çarşamba boşum hava güzel olursa sabahtan bir gideyim diyorum. başıbüyük aydos gibi rampaları varmı :D birde köpek varmıdır oralarda.
birde bıçkıdereden cumartesi arkadaş gelmişti kar suları eriyor yollar kaygandı demişti siz pazar hiç gördünüzmü eriyen kar suyu yada su birikintisi ?

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

isa
ıslaklık fazla değil idi
kar bıçkıdereden sonra var idi ama çok az bi yerde gördüm
evet taşdelen su dolum tesisinde serbest bi köpek var
o taşdelende bağlı idi
ama canavar o köpek,
hayvanın kafasına kurşun sıkmışlar hayvan ölmemiş veteriner onu kurtarmış
o köpek bana vakit kaybettirdi beslediğim halde üzerime gene saldırmaya kalktı bisikleti kalkan yapınca durdu
sonra orada çalışanlar geldi onlarda korkuyoruz ağbi bundan dediler o köpek sanada sorun çıkartır
oraya gitmeden önce torpil al 3 tane korkutma amaçlı atarsın bu hayvanı beslesende saldırıyor
köpek senin anlayacağın piskopat ,

(link)

polinez harita iyi rampalar var ,,

Kondüsyonsuz girdim etap'a etrafımda Düz yol Arar Oldum :D Eğimler hemen bitsin diye kafamı Kaldırıp Yol'a Bakmıyordum :) Herşey çok güzeldi sonunda O uyuz köpekle Karşılaşıncaya kadar :eek:ha: Köpek yüzünden Kerimin
üstünden uçtum ; Elim Ve Diz kapagım yaralanmış :mad: O köpeğin Benden Çekeceği var :) Torpil Manyağı Yapacam O Köpeği... Anlayamadım :eek: akort ayarlarım Nasıl bozuldu ? Erkan sağ Olsun akort ayar anahtarı vardı , Semte Gidene kadar İdare Etti Bisikletim beni :)

@Muzaffer K.

bi dahaki sefer torpiller hazır olsun bende alacağım ,,,pusuya yatacağım yokuş aşağı inmeden önce bakacağım aşağıda taşdelen su dolum tesisisin önünde ise torpilleri hazır edeceğiz çok akıllı hayvan pusuya yatıyor gerekirse jandarmaya direk şikayette bulunabiliriz ,

@Muzaffer K.

bence sen bu işi yaptın ortalama 27 senin alet 50 km üzerinden hesaplıyor ise 18 çıkar ama ora tam 70 km düz yola bedel şimdi arka sayfada senin hesabı çıkardım
rampa kaç km düz yola bedel onun hesabı var bura tam 50 km ama dünya rampa var gördün ,,

biz 50 km düz yolda basmadık paso 6-7-10-13 eğimlerde bastık,

yani durum şu ,,

kriterler ,,

50 km pedal kesilmedi,,
70 km düz yola bedel 920 irtifada çalışma yapıldı ,
6-7-10-13 eğimler,,

1- erkan 2 saat 25 dakika yol bisikleti ortalama 28
2- sinan 2 saat 28 dakika mtb -ortalama 28
3- kudret 2 saat 28 dakika hibrit 28 -ortalama 28
4- muzaffer 2 saat 35 dakika mtb ortalama -27

70 km düz yola bedel orası ,
hesap örneği
örnek erkan
2 saat 25 dakikada aldı pedal kesmedi
2 +25/60=2+0.416=2.416
70/2.416=28

@Muzaffer K.

muzaffer esas etap tavşanlı-boyalıca hattı bahara,
bu topik martta biter ve yeni topik tavşanlı olarak açılacak şimdi bura tabi bayağı şişti uzun topikler açmayarak sadece yapacağımız etabın topiğini açarım ,,
arkana file çanta seni terletmesin ,birde matara neden gerekli pet şişe cepten düşer ,,

(link)

şimdi bura 3 km sapma ile 71 km bura kaç km düz yola bedel ona bakacağız tabi burada tonlarca rampa var pazar yaptığımızın en zoru bu -ki bura tahminimce 100 km düz yola bedel olur ,
ve hatta tek bir topik açacağım bu etap mayıs-hazirana denk gelir
ve tavşanlı içinde ayrı topik ,,
iki etap ağırlar bizi bekliyor şimdi dudullu- bıçkıdere -göçbeyli etabında nasıl bastı isek tam 50 km burada 70 km basılarak göçbeylide durulacak evet derecelere bakacağız tabi ,bu iş gerçekten zor olacak ,,

70 km düz yolda da çok az kişi 27-28 ortalama yapar..

bir de bu etaplar kışın mı daha kolay yoksa yazın sıcağında mı

ne de olsa yazın su kaybı daha fazla oluyor..

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

kışın daha kolay isa.
tavşanlı etabı 25 ağustosda yapıldı ama 35 derecede iş herkes için zor oldu tabide ,
kimi sıcağa dayanıklıdır kimi dayanıksız keza ben işi mahmudiyede bıraktım ,
zorlama yapan adem dualı dizden oldu ,
ve diz romatizması teşhisi kondu,
şu anda haber yok ondan ,
tavşanlı-etabı mayıs-haziran ayı için uygun bazı etaplar aya bakar kışın dudullu-göçbeyli etabı uygun geçen pazar tam bisiklet havası idi ve en iyi havayı yakaladık asla üşümedim,
asla soğuk değil idi ,
içte termaller beni teletmedi
alt termal öyle 4 çift yün çorap asla üşütmedi güneş hafif ısıtıyor idi.
eldiven soğuğu tuttu eller uyuşmadı
kar maske termal asla terletmedi,
bunlar önemli ,
aksesuarlar doğru olacak içte pamuklu olmaz adamı terletir
sonra bütün kış hasta yatılır
şu anda benim ne nezlem var ne de gribim var
ne dedik
doğru beslenme
ve de doğru giyim ,,

''temponuzu çok değiştirmez iseniz, yani dakikada pedal çevirme ritminiz değişmez ise vücut soğuma ihtiyacı daha az hisseder.
terleme vücudu soğutma mekanizmasıdır, tempo düşünce aşırı ısınan kasları soğutmak için vücut terler. dolayısı ile belli ve sizi aşırı zorlamayacak bir ritimde sürerseniz daha az terlersiniz.''

bunu neden denemedim ki :eek: termaller zaten terletmiyor artık

ben çok kontrolsuz ve rıtımsız pedal çeviriyordum, aniden çok fazla hızlanıp bir süre sonra ortalamamdan daha fazla yavaşlıyordum. zorlamayacak bir ritimde hiç durmadan gitmeyi denemeye karar verdim...

bu arada 29 ekimden bu yana km saatim 1000 km yi 20 ortalama ile geçti. tabi sahilden yavaş tempo gitmemin toplam ortalamaya etkisi var. zaten yarısından çoğu sahil yoludur...

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

isa şimdi beni iyi dinle
akşamdan dört tabak kıymalı makarnayı yedim sabahtan kahvaltı,
nasıl tempo yaptım ekip gördü nerede şile rampasında 5 adet rampayı uçarak aldım bana sinan yetişti nerede kömürlük 'e gelirken
önden erkan uçtu zati yol bisikleti ile onun ayna kolu üçlü sistem en büyüğü 50 diş ,
sinanın kan şekeri düştü yalnız egale et dedim yolda beraber basarken öne geçti ve atak yaptı erkanı yakala dedim ,
2 saat 16 dakikada almış idi ama dün 2 saat 28 dakikada aldı
bunun nedeni şudur hafta içi antremanı yok ondan ,ben hafta içi çalıştım başıbüyükte ve çamlıca rampalarında bu hafta çalışmam çünki polinezde lay lom lom olacak basılmayacak orada rampalar o kadar önemli değil
o rampalarda kim olsa terler ora şile rampaları ve bıçkıdereden sonra gelen eğimler üstelik tempo kesilmiyor
muzaffer çok aşırı terliyor ben öyle değil ,durum kişiye göre değişir ben dün asla terlemedim çünki teri bi güzel emdi termal
bu da benim artı haneme yazıldı
isa
rampada vites olayını çöz sen rampada vites olaylarında çalışacan ,ayrıce ne dedik
spd ,,,

@M.atay

evet atay
bu pazar bayağı yorulduk
şimdi lay lom lom zamanı ,,:)

bekle tavşanlı -boyalıca hattı 1535 rakım ağır stabilize dehşet sarsıntılı yollar
burada mtb gider ,ve de cyclo cross bisiklet ,,

nisanda topik açılacak ,,https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1239612_633233410042570_2056896122_n.jpg

tavşanlı etabı,,

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1175501_633233243375920_1911848497_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p206x206/1184987_633233066709271_726334723_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p206x206/1176239_633233723375872_1146198280_n.jpg

Geri