Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

Rampaları rahat çıkmak, yer çekimi gerçeği yüzünden hafiflik, uygun dişli oranı , sizin üzerinde nasıl oturacağınızı bilmeniz ve kondisyonunuza bağlıdır.

Benim dikkat ettiğim rampaları ayakta çıkan pek göremedim. Hem ilk başlarda biraz hızlandırsa da daha fazla yoruyor rampaları ayakta çıkmak :confused:

Ben uzun ve düz yol antrenmanlarına devam etmeye karar verdim rampalar büyük oranda kondüsyona bakıyor. bisiklet ne olursa olsun...

Bu arada bişey fark ettim ıspanak da yorulmayı azaltan bişey var sanki dün öğlen 2 tabaktan fazla bitirmiştim, ara öğünde de 2-3 tane meyve elma, muz, armut akşam bisikletle nasıl gidip geldiğimi anlamadım :)

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Scudo
22 aralık pazar -dudullu- çıkış saat 10.00,,,

güzergah,,,

(link)

1- kudret
2- erkan
3- kerim
4- muzaffer,,

saat 09.00 da muzaffer ile bostancıda buluşup geleceğiz ,kerim saati geçirme en fazla 5 dakika ekip bekler sonra basacağız ,,

Pazar
(link)Genel Olarak Açık. En yüksek 8C. Rüzgâr KD, 15 ila 30 km/sa.

Pazar gecesi
(link)Genel Olarak Açık. En düşük 6C. Rüzgâr KD, 15 ila 30 km/sa.

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası6 | 58 | 48 | 47 | 4
Rüzgar14 km/h KD23 km/h KD23 km/h KD18 km/h KD

saat 24.00 de tam yandan 23 km rüzgar 4 derecede etkili olacak kuzey doğu ,
bu da kömürlükte -kervansarayda -artvinlerde ve en son bıçkıderede önden soldan vuracak 23 km fazladır ,sonra arkamızda olacak ama bazen rüzgar en büyük düşman olacak bu pazar çiğ noktası 4 derece üşümeyeceğiz ama -4 olursa iş çetin olur benden söylemesi..saat 10.00 da 15-18 km hızla isen rüzgar 12' ye doğru 23 km ye çıkıyor

22 Aralık 2013
Pazar
http://www.havadurumu.com.tr/icons/113_35x35.pngGüneşli13°

@İsa İhsan Akdoğan

ıspanakta demir var isa ,
kerim bol bol yiyecek ,
ben bu gün ıspanak yapacağım kıymalı hafta içi demir yüklenmece
ve yoğurt yanına ,
evet ct akşamı karbonhidrata hücum ,
depolamaca olacak ,

@Muzaffer K.

şimdi kerimin lastiğine müracaat o sana bilgi verebilir ben bilmiyorum onun tekerin markasını
o da 26 jantta sende kerim nasıl aldı ise 2 saat 3 dakikada yolu pedal kesmeden tekeri nedir ve nasıl randımanı,
tamamı ile o açıklar ise daha isabetlli olur ,
benim teker 28 teker ve maxxis over driver 700 x 32
sana zati bu teker olmaz ama sadece şunu söyleyebilirim varsa 26 tekeri maxxislerin-ki olabilir,
su oluklu olacak ve yandan çok az dişli olacak,
olabilir tabi..

kudret abi kerim contınantal race king kullanıyor ben bir çift eskittim o lastikten . maraton plus almayı düşünüyorum , fakat cok hantal lastikler çifti 2 kg cıvarı diyorlar; lastikte kararsızım abey :)

• Beğen
@Muzaffer K.

şöyle bi durum var ,
gerçi ben 26 jantta uyguladım ama biraz fark etti tabi 1.50 teker taktım yalnız tabi teker hem stabilizede gidecek hemde
düz toprak yolda ,
silikler olmaz stabilizede ,2 kilo fazla bence ,,

Yarın
(link)Genel Olarak Açık. En yüksek 9C. Rüzgâr DKD, 10 ila 15 km/sa.

yarın başıbüyük rampaları ,,

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası7 | 38 | 28 | 37 | 3
Rüzgar13 km/h DKD11 km/h DKD13 km/h KD11 km/h DKD

bugun hiç pedal kesmeden pendik yaptım geldim. dönüşte de bostancı sahilden, yine pedal kesmeden kozyatağına çıktım sanayinin ordan geri indim. sonrada sahilde turladım dalyan bostancı git gel yaptım bir kaç tur.

yanıma meyve almıştım ve kuruyemişlerden vardı iyi enerji verdi geldiğimde hiç yorulmamıştım termaller de özellikle akşam pendik dönüşün de iyi ısıttı.

pazar hava iyi olursa başıbüyük yaparım, yolu biliyorum nasıl olsa pendik aydosu da merak ettim mola yerinde biraz dinlendikten sonra aydosu yiyip bitiricem.

bu arada bostancıda 30 40 kişiden fazla tur bisikletli maltepe yönüne doğru bisiklet yolundan gidiyordu çok kalabalıklardı belkide 50 bisiklet vardı bizim forumdanmı acaba onlar akşam saat 8 gibi geçtiler...

• Beğen
@Muzaffer K.

o.k muzaffer bir hafta sonra ise,
sen offsun bu pazar ,,

@İsa İhsan Akdoğan

face 'den onlar ,,

evet ,kerim erkan saat 10.00 da dudulluda olurum ,,

(link)

evet durum fena değil ..

pazar saat 05.00-07.00-08.00 araları kesin yağmur olmaması lehimize
ct akşamı tekrar bakarak durumu kontrol edeceğim ,
ömerli inişinde zemin ıslak olur ise, hepimiz için risk var, başta erkanın..

22 aralık pazar -dudullu- çıkış saat 10.00,,,

güzergah,,,

(link)

1- kudret
2- erkan
3- kerim
4- muzaffer,,

(link)

evet bi sele yapayım bu gün ,,,

@Muzaffer K.

bu kısa mesafelerde pek bi şey olmaz aslında ama dostlar alışverişte görsün misali ,
evet ben bi çıkayım bakayım ,,pazara dua edelim yağış olmasın ,,oralar gerçekten çok güzel ve sessiz mekanlar

evet başıbüyük rampalarından ekip ile girdiğimiz sağ yan yola girmedim sola devam ettim ama riskli o yol araç fazla idi ve kaldırıma çıkarak rampa tırmandık oranın rampalarıda iyi maltepe-fındıklı tarafları ,

sabah 10-12 arası trafik boş oluyor o taraflarda...
ben pazar günü 8 de bostancıdan bir başıbüyük yapıcam...
en az bir 10-15 tur bostancı- başıbüyük-aydos yaparsam anca kondüsyonum yeterli seviyeye gelir...

• Beğen
@Muzaffer K.

şimdi muzaffer
sen bu ekibe yeni geldim, ama önce şunu sana söyleyeceğim, bu ekibin düşünce biçimi yani antremanlarda,
biz asla birbirimiz ile kıran kırana yarışmayız ,ama espri maiyetinde olabilir ,
ben yarış olayına karşıyım benim antremanlarıma gelecek kişi önce kendisi ile yarışmayı öğrenecek ha bu nedir
bak sana konuyu açayım şimdi,,

kendin ile yarışmak bi kere hayatını düzene koymaktır bu bir yaşam biçimi
anadolu performans demek kesinlikle yaşam biçimi demek
doğru beslenme
erken yatıp kalkmak
sigara içmemek
içki içmemek
ve bisiklet sporunu amatörce bile olsa hakkını vermeye çalışmak
ve kendin ile yarışma olayıda 50 km de yapacağın derecelere göre olacak
bu pazar ilk kez katılacaksın daha önce 6-7-10-13 eğimlerde 50 km basarak sürme olayın oldumu bilmiyorum
oldu ise kaç kez oldu
senin bana söylediğin 20 km düz yolda gittiğin yani işe gidiyorsun ama tahminimce çalışmam yok bu konuda ,
alacağın dereceyi burada yazacağız ve hesaplamayı ben 70 km üzerinden yapacağım
iyi bi derece alırsan yazarım kötü derece alırsan gene yazarım bizde her şey açık ve net ,
erkan örnek mesala ilk başlardan çok iyi duruma geldi erkan 2 saat 5 dakikadan 2 saatte çekmeye çalışacak olayı bu ne demek kendinle yarışmak demek ,
keza kerimde öyle ama kendi insiyatiflerine kalmış bence bir mtb için en iyi derece kesinlikle 2 saat 3 dakika -ki bu son derece iyi bi derecedir
evet bizim anlayışımız sadece kendimiz ile yarışmak ,,

@İsa İhsan Akdoğan

çalışmalara devam isa ve sigarayıda bence bırak ,,

Geri