Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

Scudo
@Muzaffer K.

malesef muzaffer dostum ,,saat 09.00 bostancıdan seni alırım direk 9 km sonra dudulluya gideceğiz esas çıkış noktası orası ,yavaş tempo sürate saat 10.00 da geçilecek durmak yok 50 km 6-7-10-13 eğimler ekibi kaybedersen geride kalırsan arkadan ben seni yakalarsam benide kaybedersen kaybolursun durum bundan ibaret ,,

@Kudret Kurtcebe

elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz abi :) senin listende ilk 5 girim yeter bana, daha yeni başladık sayılır inşallah 2014 iyi olacak zirveleri zorlicaz sezonun başından giricem bu sefer :) ( bu arada inş vücut sıkıntı çıkarmaz ama kendime nazar edicem bişey değil :) ben bu performansı bide vucütta demir değerim 30 larda yapıyorum normali 60-90 lar arasıdır, birde epilepsi hastasıyım düzenli ilaç alıyorum 8 yıldır, bişey daha var benim tiroidler uçak motoru gibi baya hızlı çalışıyo :) bunların hepsini tedavisini görüyorum çok şükür iyim genede alıştım böyle yaşamaya o yüzden sıkıntı etmiyorum kendime iyi bakmaya alıştım hiç bir zararlı alışkanlığım yok asitli içecek bile aşırı detaycıyım elimden geldiği kadarda sağlıklı beslenmeye çalışıyorum hastalığın bana kattığı güzel yanlarda var yani) turlarda kendimde en farklı gördüğüm şey ise motivasyon kıyafetleri giyip kaskı takınca başka bi adam oluyorum sanırım performansı en çok bu etkiliyor :)

@Muzaffer K.
dostum gelirsin ya bişey olmaz 10 gayet iyi biz 8:30 çıkıyoduk normalde... sen karşıdanmı geliyodun tam hatırlamıyorum ama biraz zorlar isen gelirsin güzel olur bol oksijen var göçbeylide :)

@Kerim A.

epilepsi hastalığının olduğunu şimdi öğrendim 8 yıldır düzenli ilaç alma olayınıda
ama burada dikkat etmek gerekecek evet ilaç alıyorsun aman ha derim doktora görün genede herhangi bi yalnış durum olmaması lazım çünki ilaç aldığın için ve tempo kesmeden süratli bisiklet kullandığın için acaba diyorum herhangi bi şey olabilirmi ,buna çok dikkat etmek lazım biraz endişenlendim şimdi ..

@Kerim A.

evet kerim ,
sana emanet o zaman muzaffer ,
benden günah gider onun sorumluluğu senin ,,yalnız sigara paketini aynen alırım ,,
o konuda taviz vermem..

kerim dostum

hastalığın hakkında bazı bilgiler buldum ,,

Epilepsi (Sara olarak da bilinir.) beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozukluk, hastalıktır. Beynin normalde çalışması ile ilgili elektriğin aşırı ve kontrolsüz yayılımı sonucu oluşur. Sıklıkla geçici bilinç kaybına neden olur.
Epilepsi nöbetleri farklı şekillerde ortaya çıkar. Bazı nöbetlerden önce korku hissi gibi olağandışı algılamalar ortaya çıkarken, bazı nöbetlerde kişi yere düşebilir, bazen ağzı köpürebilir.

(link)

kaynak,,

Evt abi epilepsiden hic bahsetmemistim ama sikinti yok uzun zamandir bununla yasadim icin kendimi iyi taniyorum artik hatta spor daha iyi geliyo bana o yuzden bisiklete daha hevesli biniyorum zati coookk cesidi var bunun benimki baslardan bi versiyon o yuzden gunluk hayatimi pek etkilemmiyo daha detayli anlatirim abi turda :)

@Kudret Kurtcebe

Sen cok takilma abi ben cook arastirdim cook iyi biliyorum hastaligimi dedigim gibi cook uzun zamandir birlikte yasiyoruz alistim ve dikkat ediyorum uykusuz ve ac kalmim moralimde iyi olsun sikinti yok en iyi moralide bisiklet veriyor :)

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. En yüksek 9C. Rüzgâr DKD, 15 ila 30 km/sa.

Pazar gecesi
(link)Genel Olarak Açık. En düşük 6C. Rüzgâr DKD, 15 ila 25 km/sa.

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası7 | 48 | 48 | 47 | 4
Rüzgar16 km/h KD18 km/h DKD21 km/h DKD16 km/h DKD

pazar 30 km rüzgar iş zorlaştı beyler,,

(link)

22 aralık pazar -dudullu- çıkış saat 10.00,,,

1- kudret
2- erkan
3- kerim ?????????????????

çekincelerim kerim ,
genelde ekibe herhangi bi ilaç alanları almıyor idik ama sen bize bu durumunu yeni söyledin anadolu performansın kriterleri var idi
şimdi 8 yıldır ilaç kullanıyor isen bu beni bağlar senden doğacak sonuçlardan hiç bir sorumluluk kabul etmediğime dair yazılı kağıda imza alacağım bu pazar,
nasıl kaskı olmayanlardan alıyor idi isem, aynı şekilde senden imza alacağım herhangi bir hastalığı olanların ve ilaca bağlı olanların performans sürüşlerinde ciddi sıkıntılar olabilir
muzaffere gelince
kerim,
senin kontrolünde olacak olaki sen bastın ,
muzaffer arkada kaldı
bu durumda sen onu bekler isen zamanda geri kalırsın
baştan bunları konuşalım ya muzafferi öne koyacak onun temposunda gideceksin ya da öne geçecek ve muzaffere tempo vereceksin ama baktınki rampalarda geri kaldı ,bu durumda onu beklemek içinde durur isen, hasta olacaksın bunu açıklığa kavuşturalım ,,

şu anda netten çıkıyorum bir iş için çıkıyorum gelince mesajına cevap yazacağım

Sen okuduğun epilepsiye takıla abi bunun 1000 çeşidi var benim ki farklı dediğim gibi normal hayatımı etkilemiyor bisikleti hiç etkilemiyor o gün 2:03 susuz yaptım indiğimde bisikletten ayakta zor duruyodum ama bu benim hastalığımı etkilemez abi, dediğim gibi bana tam tersi spor çok iyi geliyor bisiklete bindiğimden beri çok daha iyim yani sen merak etme abi bu benim sorumluğum ve tamamen benim kontrolümde yıllardır çok alışkınım buna ve kontrollüyüm bununla ilgili bişey hissettiğim de asla kendimi zorlamıyorum, benim ilacım moral olay tamamen benim kontrolümde, moralimi de bisikletten fazlası ile alıyorum
kısacası beni sıkıntıya sokan bir aktivite değil bisiklet sadece insanlara hırs vermesi için paylaştım :) illa imza alıcam diyosan atarız be abi sorun değil.

Muzaffere gelince ben sadece zorlar ise saat 10 gayet iyi yetişebilir diye söyledim abi haritayla arası iyiyse yolu iyi incelesin maps i de varsa telinde gelsin kaybolmaz yani karar onun :)

Kudret Abi çok gaddarsın :D

Kerim A. karşıdan geliyorum İnşallahYetişicem :)

Kerim A. Allah hastalığın için kötü birşey göstermesin Kardeşim; Gerekirse Atarım Bisikleti, sırtımda bile Taşırım seni :)

@Muzaffer K.

Sağol kardeş ama o kadar sıkıntılı bi durumum yok ya günlük ve spor hayatımı etkilemiyor, kudret abide iyidir sadece biraz gerçekçi ve tedbirli yaklaşıyo tabi işin derecesinide bilmediği için endişe ediyor ben ona anlatırım durumu sıkıntı olmaz :)

@Kerim A.
o.k formalite icabı kağıt imzalatacağım ,,,

@Muzaffer K.

muzaffer saat 09.00 da yeri biliyorsun orada olursun bostancı 09.05 geçe giderim ,,evet sigara paketini alırım antreman esnasında sigara olmayacak ,,tabi havaya bakacağız

Pazar

Pazar gecesi

Sıcaklık | Çiğ Noktası7 | 57 | 58 | 57 | 4
Rüzgar16 km/h KD18 km/h DKD21 km/h KD16 km/h DKD

ağır performans öncesi karbonhidrat yüzde 70 alınacak diğer oranları protein ve yağ paylaşırki oldukça azdır ,,
aşağıda basit ve kompleks karbonhidrat içeren besinler
meyveler,,
muz-elma üzüm -portakal -kavun -şeftali-
sebzeler -beyaz patates -mısır bezelye
bakliyat
mercimek -barbunya -fasulye-kuru fasulye
süt ürünleri
yağsız süt - -yağsız yoğurt
tahıllar
esmer pirinç-arpa-bulgur-darı-çavdar-yulaf ezmesi -patlamış mısır-tam buğday unu,

ct akşamından kıymalı 4 tabak makarnayı yoğurt ile yiyeceğim sabah bir yumurta lor peynir ile çırpılacak ve yeşil zeytin ve yeşil çay ile birlikte alınacak -evet yanıma çıkın alırım ,,,,tur bitiminde yerim ,,

19 Aralık 2013
Perşembe
http://www.havadurumu.com.tr/icons/113_35x35.pngGüneşli12°
20 Aralık 2013
Cuma
http://www.havadurumu.com.tr/icons/113_35x35.pngGüneşli14°
21 Aralık 2013
Cumartesi
http://www.havadurumu.com.tr/icons/113_35x35.pngGüneşli13°

perşembe- cuma -ct
üç gün sele
çamlıca etüdleri ,
işi olmayan gelsin ,,

Perşembe, 19
(link)
8 | 6 °C
Açık
Chance of
Precipitation
0%

Cuma, 20
(link)
8 | 7 °C
Açık
Chance of
Precipitation
0%

Cumartesi, 21
(link)
8 | 6 °C
Açık

22 aralık pazar -dudullu- çıkış saat 10.00,,,

güzergah,,,

(link)

1- kudret
2- erkan
3- kerim
4- muzaffer,,

prosedür ,
lastiği patlayan kendi değiştirecek ve ekibe yetişecek
çıkış dudullu hafif tempo ilk 15 dakika ondan sonra tempo artırmaca burada herkes serbesttir
partnerler üçlüsü
kerim-muzaffer -erkan
ben serbest ,
üçlü fren mesafesinde sürat yapacak
muzaffer arkaya sırt çanta almayacak aksi takdirde şile rampalarında gereksiz yük olacak ve 13 eğimlerde ise iş dahada zor olacak
50 km boyunca ekip asla pedal kesmeyecek ,
5 adet şile rampası biri çok uzundur ,
ömerli inişine çabuk varacağız burada çok dikkat gerekecek
kamyonlar yakın geçer ve vakum oluşur
mümkün olduğu kadar sağa yapışmaca ,
ilk 20 km araç ile muhatab oluruz ama fazla değil
30 km boyunca tek araç olmayacak
ya da tek tük
evet köy içlerinde sert duvar rampalar var bunlar kısadır ama etkilidir
ekip birbirinden tahminimce bıçkıdereden sonra kopacak
evet ilk köy kömürlük o geçilecek orada durma yok
ikinci kervansaray, oradada durma yok üçüncü artvinler köyü,durma yok
ve bıçkıdere asla durma yok ve devam esas olay burada
4 km lik rampa kesikli ama üst üste gelecek eğim 13 leri göreceğiz
taşdelen duvar rampaya gelinecek,
öncesinde iniş buraya dikkat inişte yolun bozuk olan yerleri vardır ,
ve hemen duvar rampa gelir durmak yok sonra bi tane daha ama kısa fazla duvar sayılmaz durmak yok ,
göçbeyliye ulaşana kadar rampalar bizi bırakmayacak
köy girişinde hafif meyilli eğimler ve köyün içinden geçerek en sonda köyün çıkışında sağda küçük markette durulacak
oraya ilk varan gene saatine bakacak ve dereceleri yazacağız
evet kerim 2 saat 3 dakika almış idi erkan 2 saat 5 dakika
ben ise 2 saat 29 dakika idi son çalışma ,,,
saat tam 09.00 da muzafferi bostancıdan alacağım deniz otobüslerinin oradan
en çok 5 dakika beklerim ve yola devam ederim
esas çıkış ve tempo
dudullu saat 10.00 dur ,,,
dönüş ise serbest sürüştür tempo olmayacak ,
ben sahil yoluna ,
muzaffere sahil bisiklet yolu uygun tabi
erkan ve kerim viaporttan devam ederler
durum budur ,
hava yağmurlu olursa ertelenir
gazanız ve dereceleriniz mübarek olsun arkadaşlar ,,

(link)

Ara 22

Bulutlu ve güneşli 9°Dü 3°

Pazar

Pazar gecesi

Sıcaklık | Çiğ Noktası7 | 58 | 59 | 58 | 5
Rüzgar16 km/h KD19 km/h DKD23 km/h DKD16 km/h DKD

22 Aralık 2013
Pazar
http://www.havadurumu.com.tr/icons/113_35x35.pngGüneşli12°

Geri