Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

hava bugun yağmurluydu pazar gunu iyi görünüyor ben şu çamlıca rotasına yavaş yavaş ağır tempo gitmeye çalışıcam. hava iyi olursa da başıbüyük te çalışırım belki...

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Scudo
2000 lira olsa hepsini yatırmayacak isen 1200 lira yatıracaksınki bi işe benzesin 1000 liranın altı bisikletler seni yorar astarından fazla gelir nedenmi uzun etaplara gider isen ve sürekli kullanır isen aynen parçalar ile uğraşır durursun orta karar bi bisiklet 1000 liranın üstü,
tekrar söylüyorum dereyi görmeden plan yapmayacaksın
önce para olacak hesabında ondan sonra gidip bisiklet alacaksın
ondan sonrada buradan bize bi mesaj çakacan bizde bunu senle kutlayacağız ilk turda,
evet biran önce kapitali sağla ,
önce kapital yani money ,,,:)

bu hafta çalışma varmı :islik:

@İsa İhsan Akdoğan

işte benim istediğim bu yani alarm sistemleri yerine burada bu tarz mesaj atarsan topik amacına ulaştı demektir
amacımız burada ferdi ve grupça çalışma yapma ve sonuçları yazmak bu topiğin amacı bu zati,
şimdi özeldende yazdım dostum sana,
dudullu-göçbeyli etabında yoksun bunun nedeni altındaki bisiklet ile olmaz selesi sakat ve trekte sorun çıktı ,
geriye ne kaldı yeni bisiklet,
bize alacağın yeni bisikletin müjdesini buradan ver
ben en fazla sevineceğim çünki o zaman başlayacak esas çalışmalar
ha bi şey daha isteyeceğim senden
benim antremanlara sigara ile gelmemeni aynı şekilde muzaffer dostumdanda isteyeceğim
gerek kerim ve sinan ve erkan ve ogün asla sigara içmezler ,
evet tarzımız kısa mola anlayışı ve tempo bize sigara yasak içki yasak
erken yatıp kalkacağız ve de doğru besleneceğiz
işte burada bunları konuşacağız ,,

anadolu performans bir hatırlatma ..

anadolu performansın elemanları sigara içki kullanmayan elemanlardan oluşur
bizler amatörçe bisiklet sporu ile ilgilenen koca istanbulda bir avuç insanız ,
bize bunun için ne ödül verilir ne de para ,,,
biz bu işi hobi için yaparız daha sağlıklı olmak için ,
2009 senesinden beri bisiklet forumda bir çok tura imza attım bundan sonrada yeni elemanlar ile atacağım
tarz olarak cyclo cross bisiklet tarzına yaklaşıyoruz
etaplarımızda çekmeköy belgrad ve aydos ormanları vardır burada cyclo cross kullanma tekniklerini öğreneceğiz
her bisikletçi kendi sitilini kendisi ya yatarır ya da yaratamaz
bisiklet üstünde biniş tarzları elbette değişik olacaktır ,
herkes performans amaçlı binmeyebilir bu gayet doğaldır, keyif almak için binecek tabi
ama performans anlayışta keyif yoktur acı vardır bu acı ise kendini kahreder vaziyette değil tabi ,
sadece asfalt bisikletçiliği değil bizimki, ağır stabilize ve toprak yollarda vardır
çok sert arazide mtb gider ,ama yol asla gidemez, cyclo cross da öyle, sert araziler için icat edildi mtb ,

evet hem sürat yapacağız ağır stabilizelerde hemde zemini düz olan toprak yollarda ve sonra asfaltta tabi üçünü anadolu performans burada çok harmallamıştır ..

@Erkan Közen

hay aslan be ,,,,,:in::alkis::alkis:

22 aralık pazar,,,,

1- kudret
2- erkan

dudullu- göçbeyli etab 50 km pedal kesilmeyecek
6-7-10-13 eğimler
70 km düz yola bedel
son durum kudret -28 hibrit- ortalama 28 -2 saat 29 dakika -44 diş
erkan yol -ortalama 33 - 2 saat 5 dakika -50 diş

çıkış saati 10.00 dudullu kavşak ,,,

Pazar
(link)Genel Olarak Açık. En yüksek 9C. Rüzgâr KD, 15 ila 25 km/sa.

Pazar gecesi
(link)Genel Olarak Açık. En düşük 7C. Rüzgâr KD, 15 ila 25 km/sa.

evet durum bu ,,,

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası7 | 48 | 48 | 57 | 4
Rüzgar13 km/h KD14 km/h DKD19 km/h KD16 km/h

yerler ıslakken lastik acayip bir hal alıyor zıbam yerlerdesin en ufak frende schwalbe lastiğin acıması yok bu konuda
ufak bir gözlem sonucu dünyanın en dik yokuşlarına sahip metropollerinden biridir sanfrancisco nufusu hareket halinde günde 1 milyon kişi den fazladır.Bu dik yokuşlarına rağmen san francisco da bisiklet yaygın olarak kullanıldığı gözlemlenebilir.Batı sahili metropolü olan san francisco istanbula o kadar çok benzer ki (deprem sel yangın vs )sayısız üniversite görevlisi buraya araştırmaya gelir.İstanbulun yaygın geçmişini bizden iyi analiz edip kendilerine ders çıkarırlar. dünyaca ünlü crtical mass hareketide burda doğmuştur.bisiklet yolları kaldırma bitişik olmasının yanı sıra yolun ortasında da işaretli çok sayıda sokağı vardır
http://imgs.sfgate.com/blogs/images/sfgate/bicycle/2011/06/26/Dan1.jpg

• Beğen
http://imgs.sfgate.com/blogs/images/sfgate/bicycle/2011/06/26/Dan1.jpg

dehşet bir eğim ,,,

tabi ki bende varım abi :) geçen haftanın acısını çıkarmamız lazım,,

inş bozmaz havanın ayarı kaçtı bu aralar eyice...:eek:

(link)

• Beğen
@Kerim A.

22 aralık pazar,,,,

1- kudret
2- erkan
3- kerim

dudullu- göçbeyli etab 50 km pedal kesilmeyecek
6-7-10-13 eğimler
70 km düz yola bedel
son durum kudret -28 hibrit- ortalama 28 -2 saat 29 dakika -44 diş
erkan yol -ortalama 33 - 2 saat 5 dakika -50 diş
kerim-ortalama 34- 44 diş- 2 saat 3 dakika

çıkış saati 10.00 dudullu kavşak ,,,

evet kerim -erkan saat 10.00 da çıkış dudullu ,
saat en geç 12.30 da olay biter tahminimce ben gene 2 saat 29 dakikada kalırım
12.30 da göçbeylide kahvede mola ,,
dönüş,,
serbest sürüş tempo ağır ben sahil bisiklet yolu erkan- kerim viaporttan devam ,,
kerim su tedariki suyu unutma sabah kahvaltı unutulmasın iç lastikler ,,

etabı hatırlayalım,,

(link)

@Muzaffer K.

şimdi şöyle bi durum var

1- saat tam 09.00 da bostancı iskelede olma durumu
2- eğer üzerinde sigara paketi olursa onu bana bi zahmet teslim edecen ve tur sonunda benden alacan
3- iç lastik yedek ve pompa
4- ekip ile basacan ve gücüne ayar çekecen süratli adamlar ile gideceksin kerim ve erkan ile
5- eğer herhangi olay olursa lastik patlar ise ekip seni beklemeyecek
sen anında tekeri onarıp kerime ve erkana yetişeceksin durma söz konusu değil burada
6- burada kurallar ağırdır burada amatör sürüş yok burada profesyonel sürüş olacak ,ilk kez profesyonel bi sürüşün ne olduğunu bu pazar sahada görecen şimdiden söyleyeyim asla şikayet etmek yok yolda
7- pedal kesmeden rampaları alacan 5 adet şile rampası ve kömürlükten girecen eğer olaki yolu şaşırdın aynen şileye gider ve kaybolursun ekip sorumluluk kabul etmez
8- bu kış aylarda durmak hata ,rampada asla durulmayacak hiç bir rampada kömürlük köyü kervansaray ve bıçkıdere köyleri 13 eğimler bi çırpıda alınacak toplam 50 km
9 - çok gerilerde kalırsan seni bekleme olayı anca göçbeyli köyünde olur kesin olarak kerime ve erkana cebini verecen irtibat sağlanacak
10 - bu koşulların hepsine evet der isen seni ekibe alırım ,,

@Kudret Kurtcebe

abi gelsin adam bu kadar korkutma :D:D

• Beğen
@Kerim A.

yav şimdi kerim biz burada pro antreman modunda çalışma yapacağımız için anlayışı biliyorsun sen tecrübe kazandın
yolu biliyorsun bura 1 inci basamak, nere için kartepe için ikinci basamak nere dudullu-bıçkıdere-ve darlık-üçüncü aşama nire tavşanlı-boyalıca ve son etap nire kartepe demekki kartepe kriterleri burada belli olacak benim derdim bu ,
çalışma disiplini böyle olur
ha ekip bekler ise zati anlamı yok saat tutulmaz, kurallar malesef ağır burada ,
buranın prosedürü hep böyle idi biz burada çokkkkkkk takıldık böyle,
düz yolda gitmeye benzemez bu iş .

@Kudret Kurtcebe

doğru diyosun abi nede olsa tecrübe konusuyo saygılar :in:

• Beğen
@Kerim A.

şimdi senin ortalama 34 deyince burada insanlar ne anlıyor ona bakmak lazım yahu sana yol bile yetişemez burada,
tabi antremansız olanlar adamın altında 50 diş olsa ne yazar sen 34 ortalamayı nerede yaptın 50 km de konum nasıl 6-7-10-13 eğim rampada bu ne demek 70 km düz yolda durmadan bastın ve 2 saat 3 dakikada gittin vay anasını derler adama yahu,
kartepe birinci kriterini geçtin bile sıra ikincide ora dudullu-bıçkıdere-darlık etap 70 km boyunca durmadan pedal basacağız ve 100 km düz yola bedel olacak evet ağır olacak tabi,,
evet erkanda kartepe kriterini geçti 2 saat 5 dakika önemli değl 2 dakika fark

(link)

evet kartepe kriteri -2 dudullu-bıçkıdere -darlık etabı 100 km düz yola bedel 3 km hata yapıyor goggle
bura tam 70 km rampalarmı aman allah derim ,,

Geri