@hakan grmn
şimdi kron dünya markası değil trek amerikan dünya markası ,ve malesef abd' li amcalar yapınca tam yapıyor aynı alman amcaların focusu gibi, ya da italyanların pinarello dogması gibi bisikletin aerodimanik yapısı hıza uygun olmalı örnek bir cervelo olayı gibi aşağıda ,
adamlar rüzgar tünelinde deneme yapıyorlar aksesuarlar bile hız için önemlidir örnek kaskın dizaynı,,
sıkı bir triatlon bisikleti,,fiatı ise moralimiz bozulur söylemeyelim,
@hakan grmn
ayakta sürerek rüzgara karşı hız olmaz teknik hata,
nedir peki ,,,
mümkün olduğu kadar çene, nerde ise gidona değecek,,
bu anca yarış bisikletinde mümkün olur en rahat bi biçimde,,
evet kesinlikle 28 jant ,
23 hacim teker
ve işin rajonu sahil yolunda yol bisikletidir..
o benzettiğiniz ömer hayta gibi olan arkadaşın ayna kolunda diş sayısı fazladır
düz yolda yol bisikletini asla yakalayamaz mtb
neden çünki arka ruble farkı ,
yol bisikletinde arka ruble düz yolda basmaya elverişli açıdadır ve ayna kol 50 diştir adam elli dişe bi geçer ise mtb nasıl yakalayacak onu 44 dişte 48 diş ile ehhh yani yakalar ,,
bir kere 44 diş ile düz yolda sürat yapmak eşyanın tabiatına aykırı bi durumdur bu nedenden ötürü benim etaplarımda düz yol yoktur ha ilerde 48 yapar isek ayna kolu düz yol etaplarını açarım ,,
sürekli şile rampalarında cebelleştim evet benim arka ruble sram-9
13 eğimi yer ve bitirir ruble büyük ,ayna kol 3 yaprak ,
rublesi küçük olan yol kullananlar aynen dağılır bıçkıdere etabında ora 13 eğim ha kondüsyonu olan ezer geçer oraları,,hemde iki yaprak ile.
kartepeye gelmiyorum orada mtb ciler pişman olurlar geldiklerine ..
kıssadan hisse her etabın rajon bisikleti vardır
örnek cyclo cross bike gerçeği var 28 jant yol gidonu 700 x 32 teker hacmi ve sevdiğim tarzda bu benim ağır stabilize, düz toprak yolların ve asfaltta giden bisiklet 3 yolu kendine ideal edinmişlerin ve bu 3 yollu güzergahlarda pedallayanların bisikleti cyclo cross bike,,
hem düz yolda basan hemde 13 eğimleri yiyen 23 hacim kullanan ve zamana karşı en kısa zamanda yolu alan asla mola fazla yapmayan tek adam tanırım aytekin erzan ,,
adam avrupa yakadan çıktı metrobüs ile geldi söğütlüçeşmedem bastı izmite gitti oradan maşukiyeye bastı ve 17 km eğimi 7-8 arasında değişen kartepe rampalarını devirdi yetmedi aşağı indi bi daha çıktı sonra kuzeyden aynı yerden döndü dil ova rampasını devirdi 5 km orası,ve bunların hepsini 12 saate sığdırdı istanbulda bu adamın başarısına ulaşacak kimse yoktur ,millet bu adamı tanımıyor tanısa ne yazar en kadim dostumdur
ilk tanıdığımda sıfırdı ama 16 ayda ultra men oldu adam ,,300 km ye eşdeğer bi etap yaptı o gün kartepe rampasını iki kez istanbuldan almak her babayiğidin harcı değil tabi,daha önce 400 km yi 19 saatte tamamladı tolga gürgün ile ama kaza oldu iki kez arkadan teli koptu tabi vakit kaybı ,yeni bisikleti focus yol 23 hacim..
bu arada ömer haytanın varsa kartepe referanslarını görmek isterdim doğrusu, bu gün istanbulda kim bisiklet kullanıyor ise önce kartepe denilen olayın ne olduğunu görecek içine sindirecek bu iş o kadar kolay değil ,,
bu forumda yasin denilen bi arkadaş var idi o bostancıdan bastı yol ile maşukiyeden çıktı ama dönüşü tren ile yapmış idi o zamanlar tren var idi,,
açıkçası nisanda gene gündeme getireceğim bu kartepe olayını bakalım kim talip olacak ayrı bi topik açacağım sadece tek bi adam gelir o da erkan közen başkada o zorluğu bu forumdan kimse göze alamaz kartepe sözün bittiği yerdir..