Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

(link) 19'' kadro bulmam lazım anlaşılan boşuna yoruyormuşum kendimi:in: hem kadroyu boyama derdinden kurtulmuş oldum...

(link) şöyle bir kadro buldum scott 49 cm 1.85 boya göre ama gidon vs uyarmı onu da bir araştırıcam

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Scudo
@hakan grmn

çok doğru, dediğim gibi arkadada yazdım forumdan gökan toros yol bisikleti kullanıyor ve kadrosu 56 kadro üst boru uzunluğu eğerki yol bisikleti almak ister isen 56 sana normal ,gerçi gökan dostum ile 2 cm fark var ama zannetmiyorum önemli olmaz ,,

@hakan grmn

şimdi benim sele kilidinden ayna kolun orta noktasına olan mesafe 49 cm bana uygun ,linkteki olmayabilir en sağlamı 19-20 inç mtb lere bakmak ,,

http://i.ebayimg.com/t/Jamis-Dragon-Mountain-Bike-Frame-19-inch-2012-650-wheel-size-/00/s/NzY0WDEwMjQ=/z/6ZAAAOxy8HlSdUoR/$T2eC16JHJF8FFqIYGWqQBSdUoQnNYg%7E%7E60_1.JPG

19 inç bu ,,benim kadrodan büyük ,,

link aşağıda

(link)

Şimdi anlaşıldı rampalarda neden bu kadar zorlandığım... Acil olarak bir kadro arıyorum hemen :)

dostum hakan ,
iki alternatif var ,
birincisi 19 inç mtb yi deneyleyerek alman tabi sele ayarı yapacaksın bunun için önce sağ pedal aşağıda olacak sağ ayağını koyacaksın ve sağ diz kırık olmayacak sele ayarı böyle olur ,ikinci alternatif 56 kadro boy yol bisikleti almak, bence uygun olan bu ama 3 yapraklı sistem olursa iyi olur rampada rahat edersin ama dediğim gibi yol rublesinin rampada zorluğu vardır artık seni rampada yormayacak ve düz yolda sana randıman verecek rubleyide araştıracaksın zati bende onu araştırıyorum şu an,,

@hakan grmn

sakın sorun etme bulunur ,,

(link) benimkinin aynı modeli ve kadro 19.5 fiyatıda baya bir düşürmüş... sanırım bunu alıcam hem yedek parça olur kalan parçalarda :uyku:

@hakan grmn

evet olabilir kadro 19.5 inç, bence olacak ,bu bisiklet tahminimce 28 jantta olur arkadan kurtarır gibi tabi denemek lazım sonra ,,

(link)

günaydın erkan,,

17 güme gitti,yağmur ,10 kasım karşıya geçeceğim,24 kasım yüzde 41 yağış olasılığı ,kasım ayı kapanıyor gibi 17 -24 kasım geçit vermiyor,aralık kötü beş pazar var 1-8-15 berbat,,,bilare polineze el atarız ,,

@Erkan Közen

evet, bu gün sele yaptım bu arada minibüs yolu 10 numara oldu asfalt kaymak gibi kaldırımlar desen geniş valla bağdada beş basar bura artık,

Bugun bagaj ve çanta yaptım. Sonra hiç durmaksızın rekorumu egale ettim. Km saati 120 km ile başlamıştı. Eve geldiğimde 210 km olmuştu. günlük 60 km molasız rekorumu 90 km ye çıkardım.

google mapsde aşağı yukarı bu akşam gittiğim yolları işaretledim. Yalnız eve git gel haricinde, 10 kmde onu ekleyince 90 km sürdü

Fenerbahçe ordu evinden kartala kadar asfalttan hiç hız kesmeden gittim. Dönüşte kaynarcadan D-100 den geri dönecektim kamyon ve tırları görünce vazgeçtim. Geldiğim aynı yoldan yalnız daha fazla bisiklet yolunu kullanarak geri döndüm:cool:

http://n1311.hizliresim.com/1h/8/ubv3q.jpg

• Beğen
@hakan grmn

d-100 den dönmek riskli,fazla kavşak var orada ,evet fena değil 90 km çalışma ,yalnız kısa zamanda doğru kadroya ulaşma olayı ve sonuçta bisiklet ile uzun mesafeler rahat olacak,,

üstteki ömer haytanın kullandığı gibi bir yarış bisikleti kullanan birini takip ettim. bostancıdan pendik feribotlara kadar mesafeyi korudum sonra kaybettim artık ya ışıklardan döndü yada bir anda 40 km hızdan 50 60 km hıza çıktı anlayamadım :alkis: dönüşte pek geri dönen olmadığından fazla hızlı gitmedim... birde kadro ufak olduğundan sele en yukarda ve arada bir ayakta kullanmak da zorluyor tabi...

Bugun kendi bisikletimi kullanmadan önce çok kısa bir süre 19 kadro bir kron bisiklet kiraladım boy olarak tam bana göre olduğundan inanılmaz rahat geldi. Ama nedense benim trekden çok fazla ağır geldi kron... Trekle gittiğim hızlara çıkamadım. Kadrosu buyuk olduğundan mı, ağır olduğundan mı, yoksa dağ lastikleri olduğundan mı bilemedim...

Bir de dönüşte rüzgar biraz zorlamaya çalıştı. Ayakta sürerek hız kesmden devam ettim. Gözlemlediğime göre yarış bisikletlileri haricinde benimle aynı hızda gidebilen ve geçebilen bir mtbye denk gelemedim. nerdeyse 29 ekimden itibaren hafif tempo hız kesmeden tüm sahil şeridinde git gel yapıyorum. Hayır bazen kapışanlar oluyor ama en fazla 10 km sonra arkama baktığımda gözden kayboluyor :islik:

• Beğen
@hakan grmn

şimdi kron dünya markası değil trek amerikan dünya markası ,ve malesef abd' li amcalar yapınca tam yapıyor aynı alman amcaların focusu gibi, ya da italyanların pinarello dogması gibi bisikletin aerodimanik yapısı hıza uygun olmalı örnek bir cervelo olayı gibi aşağıda ,
adamlar rüzgar tünelinde deneme yapıyorlar aksesuarlar bile hız için önemlidir örnek kaskın dizaynı,,

sıkı bir triatlon bisikleti,,fiatı ise moralimiz bozulur söylemeyelim,

@hakan grmn

ayakta sürerek rüzgara karşı hız olmaz teknik hata,
nedir peki ,,,
mümkün olduğu kadar çene, nerde ise gidona değecek,,
bu anca yarış bisikletinde mümkün olur en rahat bi biçimde,,

evet kesinlikle 28 jant ,
23 hacim teker
ve işin rajonu sahil yolunda yol bisikletidir..

o benzettiğiniz ömer hayta gibi olan arkadaşın ayna kolunda diş sayısı fazladır
düz yolda yol bisikletini asla yakalayamaz mtb
neden çünki arka ruble farkı ,
yol bisikletinde arka ruble düz yolda basmaya elverişli açıdadır ve ayna kol 50 diştir adam elli dişe bi geçer ise mtb nasıl yakalayacak onu 44 dişte 48 diş ile ehhh yani yakalar ,,

bir kere 44 diş ile düz yolda sürat yapmak eşyanın tabiatına aykırı bi durumdur bu nedenden ötürü benim etaplarımda düz yol yoktur ha ilerde 48 yapar isek ayna kolu düz yol etaplarını açarım ,,

sürekli şile rampalarında cebelleştim evet benim arka ruble sram-9
13 eğimi yer ve bitirir ruble büyük ,ayna kol 3 yaprak ,

rublesi küçük olan yol kullananlar aynen dağılır bıçkıdere etabında ora 13 eğim ha kondüsyonu olan ezer geçer oraları,,hemde iki yaprak ile.

kartepeye gelmiyorum orada mtb ciler pişman olurlar geldiklerine ..

kıssadan hisse her etabın rajon bisikleti vardır
örnek cyclo cross bike gerçeği var 28 jant yol gidonu 700 x 32 teker hacmi ve sevdiğim tarzda bu benim ağır stabilize, düz toprak yolların ve asfaltta giden bisiklet 3 yolu kendine ideal edinmişlerin ve bu 3 yollu güzergahlarda pedallayanların bisikleti cyclo cross bike,,

hem düz yolda basan hemde 13 eğimleri yiyen 23 hacim kullanan ve zamana karşı en kısa zamanda yolu alan asla mola fazla yapmayan tek adam tanırım aytekin erzan ,,

adam avrupa yakadan çıktı metrobüs ile geldi söğütlüçeşmedem bastı izmite gitti oradan maşukiyeye bastı ve 17 km eğimi 7-8 arasında değişen kartepe rampalarını devirdi yetmedi aşağı indi bi daha çıktı sonra kuzeyden aynı yerden döndü dil ova rampasını devirdi 5 km orası,ve bunların hepsini 12 saate sığdırdı istanbulda bu adamın başarısına ulaşacak kimse yoktur ,millet bu adamı tanımıyor tanısa ne yazar en kadim dostumdur
ilk tanıdığımda sıfırdı ama 16 ayda ultra men oldu adam ,,300 km ye eşdeğer bi etap yaptı o gün kartepe rampasını iki kez istanbuldan almak her babayiğidin harcı değil tabi,daha önce 400 km yi 19 saatte tamamladı tolga gürgün ile ama kaza oldu iki kez arkadan teli koptu tabi vakit kaybı ,yeni bisikleti focus yol 23 hacim..

bu arada ömer haytanın varsa kartepe referanslarını görmek isterdim doğrusu, bu gün istanbulda kim bisiklet kullanıyor ise önce kartepe denilen olayın ne olduğunu görecek içine sindirecek bu iş o kadar kolay değil ,,

bu forumda yasin denilen bi arkadaş var idi o bostancıdan bastı yol ile maşukiyeden çıktı ama dönüşü tren ile yapmış idi o zamanlar tren var idi,,
açıkçası nisanda gene gündeme getireceğim bu kartepe olayını bakalım kim talip olacak ayrı bi topik açacağım sadece tek bi adam gelir o da erkan közen başkada o zorluğu bu forumdan kimse göze alamaz kartepe sözün bittiği yerdir..

evet erkan bugünde öğle sonrası bi sele yapayım dostlar alışverişte görsün misali ,,,:islik::in::)

(link)

24 aralık kötü,,
17 aralık yağmur olasılığı yüzde 10 ,evet bitti artık havanın toleransı ,
değerlendiren değerlendirdi,
sinan ve kerim en azından bıçkıdere etabında 2 kez pedalladılar böylelikle bu etabı biliyorlar ,
evet sinan bisikletten eksiltme yapar ise ona artısı olacak aynı zamanda kerimde,
evet 4 kişiyiz şu anda demirbaş adamlar olarak,
avrupa yaka performans sorumlusu ise adem dualı tabi,
ve avrupa yakadan bize hızlı 26 cıları transfer edecekte şu anda görünürde bi olay yok,
ekipte sadece ben ve erkan 28 janttayız ben 44 dişte erkan 50 dişte ,
ben 26 cı hızlı dostlarımla aynı dişteyim 44 diş yani ,
şimdi tabi 48 dişin ve 50 dişin bize faydası olacak ,ama benim bisikletin imkanları doğrultusunda ,
büyük olasılıkla benim kadroya uymayabilir 50 diş ayna kol 3 lü sistem çap meselesi,
ama slx in 48 ayna kol aynen oturacak üstelik 880 gram çok hafif parası ağır tabi 460 lira,,
ön aktarıcı lx olacak ve kelepçeli ama arka boru benim çok kalın galba bulamayacağım ,bi haftadır baktık hikaye,
zati lx ön aktarıcı bulamaz isek 48 ayna kol takılamaz,
bu lx kelepçeli ön aktarıcıların bir çapı var bu çap çok kalın olan benim arka boru ile uyumlu olmalı ,,
eğer bulamaz isek 44 dişe devam yapılacak bi şey yok,
şehir bisikletlerinin ön aktarıcılarına bakmak lazımda ama lx kullandım çok randımanlı idi.
evet kıssadan hisse ,avatarda yazan cyclo cross bike team dedik bu da şu demek tavşanlı-boyalıca etabı orada bizi bekleyecek,,oraya yol giremez konforlu olmaz ,ama erkan gelir herkez erkan değil..

evet biraz gözümüz açılsın ,,

yarın Kerim abiyle riva yapacağız boş durmayalım

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
Kudret abi yarın ıcın plan varmı ?

@Sinan Çakır

evet sinan ve partner kerim çalışıyor helal olsun takım ,,

@M.atay

atay dostum,
yarın saat 07.00 de kadıköy beşiktaş iskelede olacağım ve karşıya geçeceğiz bisikletli dostlar ile ,
yarın 10 kasım ,
dolmabahçeye gidilecek sonra sarıyere doğru pedal sürülecek, işin yok ise gel derim yarın lay lom lom olur,,

Geri