@Hasip Çehre
Hangi yoldan gittiniz merak etmekteyim. Ben, askere gitmeden önce 7 Nisan 2001'de İETT'den Üsküdar'dan aktarma yaparak Paşabahçe'ye girmeden sağda kalan Sultaniye Mahallesi'nden kalkan 137 nolu Beykoz-Riva (Resmi adı Çayğazı)-Cumhuriyet köyü (Eskiden bu hattın son durağı 1989'da Beykoz'dan Ümraniye'ye geçene kadar Ömerli'ymiş ve Cumhuriyet'ten dönüp, Hüseyinli, Sırapınar ve Koçullu köylerine uğrayarak geliyormuş) arabasıyla son durağa gitmiş, oradan Reşadiye köyü üzerinden Alemdar'a inmiş, oradan Sarıgazi üzerinden eve dönmüştüm. Bu arada söyleyeyim Cumhuriyet-Alemdar arasında bayağı rampa var.
bunu dışında 19 Mayıs 2001'de Kartal'dan Sarıgazi'ye geçip, oradan o zaman önce Üsküdar, 1989'dan sonra Ümraniye'den kalkan 134 nolu Üsküdar-Ömerli rabasıyla (Bir dönem Üsküdar-Cumhuriyet Köyü arasında giden bu hat, yerini 138 nolu ve günde 3 kere Cumhuriyet Köyü'nde duran Ümraniye-Ömerli-Hüseyinli Köyü hattına bıraktı) şimdi Çekmeköy'e (Doğduğumda Beykoz'a bağlıydı) bağlı Hüseyinli köyüne gitmiş, oradan Cumhuriyet-Polonezköy üzerinden Çavuşbaşı'nın Çengeldere Mahallesi'ne kadar yürümüş, oradan Kavacık Köprüsü'ne otostop çekip oradan Tuzla arabasıyla dönmüştüm. Elbette ayaklarım su toplamıştı.