@Hasip Çehre
acı olan nedir biliyormusun hasip aga değişmiyoruz millet olarak ve hep aynı kalıyoruz otobüsler dolusu insanlar trenler dolusu insanlar hiç birinin yüzü gülmüyor bazen bakıyorum bisiklettende otobüslerin içine boş boş bön bön bakıyorlar dışarı yüzler donuk ifadeler sönük ne oldu bu ülkenin insanlarına ne olacak geçinemiyorlar..
@Cem Şentin
bana sorarsan cem..
insandan çıkan kavramların alayını saçma buluyorum bu insanoğlu varya bi garip ölümlüdür ve bende dahil...,
ben ölümlü olduğum için insanoğlunun bana dayattığı kavramlara hep şüphe ile baktım ,,,
bu kutlamalar yılbaşı felan ,bunlar bana saçma gelmekte...
toplumlar koyunlar gibi güdülmüş efendileri tarafından hep yönetenler olmuş ve yönetilenler bunu hep saçma buldum....
ama istediğim kadar saçma bulayım bu böyle ve insanlık şimdi politikacılar ,bürokratlar tarafından vede paranın bankerleri tarafından yönetilmekte ...
kendimi burda nereye koyacaktım...çünki bunlar milyonlar ,,,
ya toplumlara uyacaksın yada toplum seni dışlar sana kaçık der...
zenginler her vakit fakirlerin tepesinde olmuştur bu hala böyle...
ama geçmiş tarihlerde övünülecek kabileler olmuştur bunlar ulus bile değildiler
küçüçük dairesl çadırlarda yaşadılar evet kimlerden bahsettiğimi anladın herhalde derisi kızıl olanlar...
kızılderililer....
beyazlar için şöyle diyorlardı
adam gibi oturup kendi aranızda anlaşsanıza niye birbirinizi aldatıyorsunuz......
kızılderilinin kitabında aldatmak yokdu..
onlar çocuklarını çok iyi yetiştirdiler ve hep aileye saygı duymasını vede doğaya saygı duymasını ...
custer ..general custer hala daha amerikan tarihinde kahramandır
.........kahramanı
noktalara yazarsın istediğini ama içinden tabi....
custer kızılderililer ile yaptığı anlaşmayı kahpece bozdu..
her kızılderili köyünde amerikan bayrağı varsa o köye ateş edilmeyecekti.
kara kazanda generale ve hükümetin kararına güvendi ama çok acı oldu sonu...
aç gözlü toprak simsarları generalle anlaştı el altından ve hükümette ..
kara kazanın köyünden savaşcılar ayrılmıştı avlanmak için bunu bilen custer harekete geçti kurnazca...
ve top atışına tuttu çoluk çocuğu katletti ihtiyarları ... kara kazanda öldü
şeflerin ölüsü ile karşılaşan kabilenin savaşçıları ailelerin yok edildiği gördüler ve tarihin en şanlı savaşı başladı arapaho, çeyen ve siyular müttefik oldular ve general custer ın peşine düştüler tam 3000 savaşcı abd ordusunu tuzağa düşürerek ordunun tamamını yok ettiler sona bıraktılar custer- ı ...
mermisi bitince 100 lerce ok mızrak kurşun tepesinde patladı generalin işte bunlardan bahsetmez holivuddaki amcalar yemiyor, abd geçmiş tarihini eleştirmekten kaçmakta..