kırılan veya çatlayan kadrolar....

yavuz

Aktif Üye
Tepki
93
bir sorum olacak...üretici firmalar bu kırılan kadrolara nasıl bir garanti veriyor?..yani bazı firmalar ömür boyu garantisi var diyor ama:mesela trek,kron falan..neye dayanarak ömür boyu garanti veriyor...yani benim kadro çatlasa veya kırılsa üretici deseki kullanıcı hatası,bende tüketici haklarına gitsem nasıl bir sonuç olur?.

Scudo

behcetatinc

Forum Bağımlısı
Tepki
1.266
Aynı özellikleri taşıyan birçok davanın farklı sonuçları olduğunu göz önüne aldığımızda, sizin bu sorunuza kesin bir cevap verilemez diye düşünüyorum. Ancak müşteri memnuniyetine ve sürekliliğine önem veren firmaların, hatanın gerçekten imalatta olması durumunda itiraz edeceklerini ben sanmıyorum. Birebir yaşadığımız için Fatih'in kadrosunu ( Trek ) örnek gösterebiliriz. Bu arkadaşımız bisikletini son limitlerde kullandığı halde çatlayan kadrosu sorun çıkarılmadan değiştirildi.

• Beğen
Tepkiler: yavuz

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Yanal bir darbe olmadan kadrolara garanti veriyorlar diye biliyorum. Yani kullanım esnasında normal koşullarda kadroya yük binecek bir yerden kırılırsa kadro garanti dahilinde. Örneğin bir yerden atladınız, gitti kadro alt-arka boruların birleşme yerinden kırıldı/çatladı (Genelde buradan gidiyor kadrolar, Allah korusun :)). Ancak örneğin bisikleti düşürdünüz o da gitti bit kayaya vurdu. Ön-alt boru göçtü içine, işte bu garanti dahilinde değil sanıyorum. Çünkü normal koşullarda olmayacak bir şey gelmiş kadronun başına.
Bir de kimi üreticiler yarışları garanti kapsamının dışında tutuyorlar. Ancak bunu nasıl tespit ediyorlar işte onu ben de bilmiyorum :).