Kırılan karbon jant telinin dayanıklılığını göstermek için video

BF Okuru

Üye
Tepki
61
Arkadaşlar Mavic R sys Jantımın teli kırıldı ufak bir kaza dolayısıyla. Değiştirdim ve dayanıklılığı hakkında kendi çektiğim 2 tane video yükledim..iyi seyirler

Scudo

Uğur S.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.817
Bisiklet
Bianchi
Baskıyı yandan uygulamışsınız. Benim bildiğim kadarı ile karbon malzemelerin en zayıf olduklari nokta yanal darbelerdir. Yanlışım varsa duzeltin lütfen.

Bisiklete oturdugunuzda teller yere dik olarak kuvvete maruz kalırlar. Bu bilgiyi de eklemek istiyorum.

Geçmiş olsun dileklerimle.

BF Okuru

Üye
Tepki
61
Teşekkürler. Haklısınız yandan uyguladığım baskının dayanıklılık konusunda dikeyden uygulanan baskıya kıyasen bir fikir verebileceğini düşündüm. Aslında kolayca kırılacağını sanmıştım ancak ikinci parçayı kırma denememde ciddi olarak zorladı beni. Tabi genede mühendislik hesapları ve dayanıklılık testleri açısından bu videoların bir değeri olup olmadığını bilemiyorum. Bana faydası endişe ettiğim kadar kadarda dayanıksız olmadığını anlamış olmam.
Artı olarak belirtmek gerekirse Bisikletle bazen çukurlara mazgallara gireriz istemeden bu durumda Jant ve teller aşağı doğru esner. Ancak karbon esnememektedir, Peki tel esnemeyince ne oluyor. Bu durumda orta göbekte key alan yuvadan aşağı doğru çıkıyor ve altında yer alan alüminyum bilezik üstüne biniyor, Bu bileziğin kalınlığı 1 mm kadar bu bilezik esniyor böylece kırılma engellenmiş oluyor.
Bunu neden anlattım şöyleki: Karbonun dikeyden aldığı darbe altta yer alan alüminyum bileziğe bindiğinden bu darbelerin etkisi bilezik üzerinde yuvarlak yuvalar oluşturuyor. Bunların oluşması için ciddi darbeler alınması gerekir..

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.