Kirakkale'lİlere MÜjde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karakartal Platton

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2006
Mesaj
749
Tepki
157
Türkiye Bisiklet Federasyon'un bu yıl düzenleyeceği dağ bisikleti yarışlarının ikincisi 8 Mayıs 2005 tarihinde Kırıkkale'de düzenleniyor. E2 kategorisinde düzenlenen ve uluslararası özelliğe sahip olan yarış için hazırlıklar tamamlandı.
Federasyon'un Dağ Bisikleti Komitesi'nden Ahmet Yıldırım ve Gürol Caydaş'ın hazırladıkları parkurun bir turu 7.5 km ve her turda yaklaşık 300 metre irtifa kazanımı içeriyor. Orman içinde genç ağaçlarla çevrili bir mekanda hazırlanan parkur 100-150mtlik tepeliklerden oluşan bir bölgede konuşlanmış. Zemin kumul veya kırık kayadan oluşuyor. Çevrede yapılan erezyona karşı ağaçlandırma çalışmalarının nedeni de bu zemin yapısı.

Parkur

Yarış parkuruna ulaşabilmek için Kırıkkale Alparslan Pehlivanlı Bulvarı'ndan itibaren 2.3 km kuzeye Kırık Köyü'ne gidilmesi gerekiyor. Parkur, Orman Müdürlüğü'nün işletme binalarının yanında, Müdürlüğün "Ağaçlandırma ve Fidan Yetiştirme Sahası" içerisinde bulunuyor ve şehir merkezine 4km civarı uzaklıkta.

Start verildikten sonra parkur ilk 200 metrede 5-6 metre genişliğinde toprak yolla başlıyor. Daha sonra normalde kullanılmayan bu yol 2 metreye kadar daralıyor. Tahminen 1,5 km sonunda patikaya düşüyor. Gelinen bu bölümde yol tırmanmaya başlarken, patikada eğim biraz daha artıyor. Su pınarına varan patika dik eğimle toprak yoldan tepenin zirvesine çıkıyor. Bu bölümde 150-180 metre civarı bir tırmanma yapılmış olacak. Zirveden sonra başka bir tepenin sırtından ikinci bir vadiye inişle parkur devam ediyor. Devamında 600-700 metrelik dar-geniş patika devam etmekte. Genel karakteri az eğimli iniş olan bu kısım tekrar toprak yollardan birine bağlanıp 'U'
yaparak aynı tepeye tırmanıyor. Tahminimce 130-150 metrelik bir ikinci tırmanma bu. Yukardaki noktada parkurun ilk kısmına teğet geçip start yönüne doğru toprak yoldan inişe geçiliyor. Bu inişin çok hızlı olması sebebi ile bir noktada orman içine verilip yavaşlatıldı. Bu kısım 100 metre sonra tatlı teknik bir iniş ile tekrar toprak yola bağlanıyor. Orman kenarından ikinci bir patika iniş ile starta geliyor.


Parkur gayet zevkli, uzun patikalar (singletrack'ler), orta sertlikte tepe inişleri ve güç - uzun tırmanışların bulunduğu bu yarışa tüm sporcu ve sporseverleri bekliyoruz.

Tahminlerimize göre Elit erkekler 5 turu 2-2,5 saat civarında atacaklar.

Program

7 Mayıs Cumartesi günü Saat 10.00 - 15.00 arası Kırıkkale Samsun Yolu üzerindeki Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde kayıtlar yapılıyor.

Resmi Antrenman Saatleri: 12.00 - 17.00 saatleri arası.

Akşam 17.30 - 18.30 saatleri arasında Kırıkkale Öğretmenevi'nde sinevizyon eşliğinde sporcularla teknik toplantı yapılacak ve sonrasında makarna partisi düzenlenecek.

Yarış Saatleri

8 Mayıs Pazar günü düzenlenecek yarışların start saatleri şu şekilde belirlendi:

10.00 - Junior erkek - Junior bayan - Master
13.00 - Elit erkek - Elit bayan

Başlangıç saatlerinde değişiklik olursa teknik toplantıda saatlerdeki değişiklikler belirtilecek.

Konaklama

Yerel yöneticiler barınma sorununun yaşanmayacağını belirttiler. İsteyenler için lüks bir ortamı bulunan polisevi (günlüğü yatak ücreti 16YTL) isteyenlere ise cüz'i bir fiyat karşılığında Kredi Yurtlar Kurumu'ndan yatak temini yoluna gidilecek. Ankara'da ikamet edenler o geceyi Ankara'da geçirerek sabah tekrar gelebilirler.

Kırıkkale'ye Ulaşım

Ankara'dan direk otobüs seferleri mevcut. Güney ve güneybatıdan gelenler Ankara'ya uğrayan Samsun yönüne giden araçları kullanabilirler. Tren ile ulaşım mümkün. Kırıkkale'ye en yakın havalimanı Ankara'da.
 
Scudo

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2005
Mesaj
2.507
Tepki
1.394
Şehir
cappadocia ürgüp
haber güzel bilğilerde güzel ama bu haberi yarış dünyasına koysaydın daha iyi olurdu.eline saglık paylaşdıgın için