Kinesio Tex Tape nasıl kullanıldığı hakkında bilgisi olan var mı?

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Spor müsabakalarında gördüğünüz şu renkli bantlardan bahsediyorum . Bisiklet camiasında henüz görmedim ama tenis , voleybol vs. sporlarda bayağı kullanılıyor . 5cm x 5mt 'lik bantlar 35TL civarı . Boyun , kas vs . ağrılarda çok faydalı oluyormuş.

(link)

(link)

http://i56.tinypic.com/et733n.jpg

Kinesio Tex Tape nasıl kullanıldığı hakkında bilgisi olan var mı? Çok teknik bilgi mi gerektiriyor ? Daha önce kullanan var mı ? Faydasını görenler kimler?
 
Scudo

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
@Ali Gelir

araştırdığım kadarı ile olay efsane çıkacak çıkacak gibi,kesin bir şey yok,hatta pek etkiside yok çıkan araştırmadan,tabi şu sorulabilir,çok kişi yapıyor,ben doğruluğunu bilmemekle beraber şöyle cevaplayabilirim,herkesin bildiği genelde doğru olmuyor zaten.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden

berk öndül

Aktif Üye
Kayıt
12 Nisan 2009
Mesaj
158
Tepki
50
Şehir
İzmir / Karşıyaka
Yazın Tdf' de oldukça kullanılmıştı hatta hatırladığım kadarıyla Cadel Evans'ta kullanmıştı bir ara.Bence bi faydası vardır bu kadar kullandıklarına göre.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden

binRR

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mayıs 2010
Mesaj
1.983
Tepki
1.979
Şehir
İstanbul
Bildiğimiz yakı gibi birşey bu sanırım:) özellikle sırt bölgesindeki tululmalar için kullanılır:)
 

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
@berk öndül

örneğin ben yararlı yada zararlı demiyorum,faydası var yokta demiyorum,araştırma sonucum ,kullanlar dahil çok net değil,sadece
france turunda değil,atletizmden tenise birçok dünya şampiyonalrında kullanıldı.belki sen hatırlamazsın ama,1990lı yıllarda moda olan burun bantları vardı,geldiği hızla kayboldu gitti,şimdi tekrar canlanmaya çalışıyor,elit bir sporcunun televizyonlar önünde birşey kullanması çok önemli,bütün gözler ondadır,çok dikkat çekicidir,büyük reklamdır,doğrudur yanlıştır,bu diğer insanlar için refernastır üretici firma için ,bak dünya şampiyonları takıp müsabkalara çıkabiliyor ve ardından pazarlama satış.örn bu ülkede beslenme uzmanları,hiç utanmadan bildiğimiz doymuş yağların faydalı olduğunu çıkıp reklamlarda söyledi
,doğrumuydu peki,tabiki bu aynı şey değil,bunun faydasını zaman gösterecek,ayrıca kendi kanatim,psikolojik etkiden fazla birşey yok,temel esası kaslardan çok ,eklem,kas ve tendonların bağlantı yerlerinde hafif bir destek olarak görüyorum.ama yarın bir çıkar ,sakatlıklarda %20 etkiliyor der,kabul ederiz.