Scudo Sports

Kim demiş MTB'ye gidon sargısı olmaz diye?

FENERAY

Üye
Tepki
198
İsim
Eray
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar hepinize yeniden merhaba :) kısa bir süre önce İtalyan Panzeri'me tekerleklerine ufak bir dokunuş yaparak yazı kalemi ile yazılar yazmıştım. Bugün ise "Neden olmasın?" diyerek gidon sargısı alıp gidonumun bir bölümünü kaplamaya karar verdim. Her zaman farklı olmayı sevdiğim için bunu da mtb bisikletime uyguladım. Daha fazla uzatmadan sizleri fotoğraflar ile baş başa bırakıyorum :)
20171218_182917.jpg 20171218_182922.jpg 20171218_182929.jpg

Scudo
Bir ara ben de düşünmüştüm. Sarılan kısım kısa olunca vazgeçmiştim.

• Beğen
Tepkiler: FENERAY
Ben bunu vites kolları ile gidon boğazı arasında kalan kısım için düşünmüştüm :D 780 mm gidon ile rüzgara karşı yelken açmış gibi oluyorsun çünkü :ssrtcbya: sonradan sanki şehir içinde sürdüğüm mü var diyerek vazgeçtim.

Sıradışı olmuş :harika:

Acaba olur mu diye çok düşündüm hatta konu olarak araştırdım fakat hiç bulamadım mtb olarak. Kimsede yoksa bende olsun diye düşündüm ve harekete geçtim. Tavsiye ederim ve teşekkür ederim :) :)

Hoş durmuş bence. Sargı turuncu veya beyaz olsa tüm monotonluğu yıkabilirmişsin aslında. Düşünüyorum da, beyaz veya turuncu olsa nasıl olurdu :okyrm:

@selmansamet turuncu beyaz bulabilseydim alıcaktım veya turuncu siyah ama bunu bulabildim birde mavi vardı. Beyazın da çabuk kirlendiğini yorumlarda görünce biraz çekindim diyebilirim :kötü:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Gecen yil buldugum lock-on mtb elcikler gidon sargili. Aslinda eski asinmis elciklerde gidon sargisi ie yenilenebilir belki!
Bir defa eldivensiz iken terleme etkisini ortadan kaldiriyor, kaymiyor, yumusak dokusu ile titresimi absorbe ediyor. Kirlenip deforme olunca tekrar yeni sargi ile sariliyor. Hele bendeki gibi ise bir cift yol sargisi ile kac kere degisim yapilir bilemedim :)

Not: gece vakti azicik tozlu cekimler oldu kusura bakmayın...

2046F4E7-1052-457A-80E5-582FD4468011.jpeg 09C88F1C-06D0-4508-9E9D-012C1C00A206.jpeg 29984C30-79D8-4541-AD5E-D71ED2640D36.jpeg

@FENERAY

Maalesef bu tip modeller Turkiye ye pek getirilmiyor. Ve su yurtdisi alisveris limitleri dusurulmeden onceki donemde aldigim 3-5 malzeme ve toplu kargo avantaji ile cifti 4,50 euro aldigimda, Turkiye’de bulunan elciklerle kiyaslanamaz bir fiyat/performans saglamis oldum. Kaldi ki lock-on govde hasar gormedigi surece sargisi degistirilerek uzun sure kullanim ve sargiya gore farkli renk secenekleri sunacak olmasi muthis cezbedici.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Gerçekten cezbedici. Yurt dışı olunca mallar da başka oluyor tabi

@FENERAY bu arada konu ile ilgili biraz araştırma yaptım ve aklımda birkaç soru belirdi.
Sargının altına başka bir şey sardınız mı?
Kaç kat doladınız?
Maliyeti ne oldu?
Sargıdan geriye bir şey kaldı mı? :D

Ayrıca tenis raketine sarılan bantlarla da yapılabilir. (link)
Ayrıca bu yöntem benim gibi eli büyük olanlar için ilaç gibi gelecektir. Hem dışa doğru kalınlığı biraz arttırarak ergonomik elciğe bile benzetilebilir sanki :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Mustafa Zeybek 20 tl'ye aldım ritchey aslında bu 27" bisiklet içindi fakat yeteceğini dönüşüp aldım. Çıplak gidona sardım altında herhangi birşey yoktu. Sadece kendi elciklerinin üstünden 2kata yakın geçecek şekilde çaprazlama sardım. 20 30cm kadar attı :) tenis için olanı da aslında neden daha önce görmemişim dedirtti şuan bana. Pek de mantıksız gelmedi sonuçta amaç aynı :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Elimde avucumda ne varsa lastiğe harcayacak olmasam attığım linkteki pembe sargı oldukça hoş olabilirdi :rolleyes:DSC_1235.JPG

@FENERAY
Bir sorum olacakti? Aldiginiz bandlarmi 27" bisikletler icindi??

@Murat Cömez Evet üzerinde 27" için yazıyordu. 29 lar için sade sarı ve mavi renk vardı

@FENERAY
Gidon değil jant şeridi mi bunlar ??

febry3sna-il-600x600.jpg

Edit;
Öyleymiş
(link)

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
Jant şeridi için evet ama gidona da kullananları gördüm ben. Oldukça da rahat oldu :)

Sargıyı tüm kadroya uygulasak o_O

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri