Scudo Sports

Kim böyle bir parkurda antrenman yapmak istemez ki? Norveç...

3.4.5. karedeki yolların hemen hemen aynısını ve daha güzelini Fatsa-Akkuş-Niksar yolunda daha manzaralı şekilde gördüm,5 6 yıl önce Ordu Mesudiye üzerinden Erzincana giderken kanyon manzaralısını da gördüm.Hatta bırakın elin kayalık manzaralı Norveç yollarını daha bir hafta önce Niksar yolundan Sivasa geçerken araba içinde içime sıkıntı oldu Şimdi Yoldaş Maykılımla bir iniş yapsaydım sağlı sollu yollarda Akkuş ormanlarında sessiz sedasız pedalımı çevirip yol kenarındaki köy evlerini,hafif sisli havada kat edebildeydim diye içimden geçirdim.Bizim ülkemiz cennette İstanbullunun İstanbuldan,İzmirlinin İzmirden çıktığı yokki bu güzellikleri görsün.Akkuşun bu dağlık sağlı sollu ormanlık yollarından daha yeni haberim oldu,gerçi imkan,hava müsait etmiyor ki bulunduğumuz yerden buralara çıkmak.Ama bazı abilerim arabayla çıkıp iniş yapıyorlar bir kerede olsun gidecem.Ayrıca yolların asfaltı yeni dökülmüş,yol çizgileri hava çok sisli olduğundan yol daha belirgin olsun diye sarı renk asfatta beyaza yakın bi renk süper ya Memleketin her köşesi böyle zaten.

Scudo
@Lammarth

serkan ben ölmeden basacam hollandaya bekliyor beni 1 milyon bisikletli hollandanın başkenti amsterdamda , istanbul ahalisi neki ,,burada sakalımız yok ki laf anlatalım millete,
hala nerelerdeyiz ,atı alan üsküdarı geçmiş,,amsterdam ahalisi bisiklet tutkunu olmuş ,burada resimler videolar koydum dahada koyacağım, norveçte evet yollar güzeldi ,sene 80 de basıyor idim oralarda ,kiralık bisiklet kiralıyor idim ..ülkeyi sevmek başka şey ülkenin eksiklerini görmek başka şey duygusal konuşmalar yapıyoruz burada,
ülkemi seviyorum evet sevebilirsin kardeşim bende seviyorum ama eksik olanları görmez isek sevgimizde eksik kalır ,,benim derdim türkiyenin her yerinde bisiklet yollarının olması ve herkesin bisiklete akişane olmasıdır o zaman bu ülkede bi şeyler olmuş demektir şimdi hiç bi şey yok bu ülkede bisiklet hareketi adına ve de bisiklet kültürü adına ,,benim derdim başka milletin derdi başka bu ülkenin derdi bisiklete binmek değil işe bisiklet ile gitmek değil günü kurtarma derdinde sadece,,

@can akıncılar

can kardeşim,
mesele o değil senin ne kadar insanın bu ülkede bisiklete biniyor mesele budur ne kadar insan bu ülkede bisiklete akişane mesele budur, biz bu ülkede bisikletin devrimini görecekmiyiz ,hollandanın başkentinde 1 milyon kayıtlı demirbaş kişi bisiklet kullanacak sen bu istanbuldan bir milyon kişi bulamayacaksın, sence buna ne denir ,önce bi mukayese yapalım bakalım hollandalılar ile türkler arasında ne fark var, hollandalının satın alma gücü yokmu, arabada alırda ,be hey bu insanlar niye bisiklete biniyor kerizmi işine neden bisiklet ile gidiyor keriz mi esas keriz olan kim acaba ,,10.000 lerce kişi bu ülkede bisiklete biniyorsa bunun nedeni ne acaba,,

@Kudret Kurtcebe

Haklısın Kudret abicim,evet ülkemizi seviyoruz ,ama havanda su dövüyoruz gibi geliyor..gerek bisiklet tutkunları,gerekse sporcularımız adına ilerleme kat edilmiyor.. yapacak pek bir şey yok,büyük balık,küçük balığı yiyor misali..

amsterdam istanbuldan basacağım son yer olacak inşallah,
bir milyon bisiklet tutkunu arasında olmak oldukça zevkli olacak ,,ora bana göre cennet ,,

istanbul otomobil cehennemi bura bitmiştir ,,,

hani nerde bunlar ,,,

bağdat caddesi arkadaş araçlar arasından gidiyor yok kardeşim bisiklet yolu, sağdan gitsen taksiler durmuş ışıklarda bekliyor, sarı minibüs zart diye dalar ,kim halledecek bu işleri acaba ,,hollanda başbakanımı,,

Havadan bugün İstanbul trafiğini çekmişler,linki aşağıdadır,

(link)

@Çağlayan

evet yılda 60 milyar dolar vereceğiz tabi petrole ,vah vah yani,,,neden seviyor bizi petrol şirketleri özellikle abd kaynaklı olanlar ve ingiliz şirketleri, bunun için tabi ,tabi türkler araba alsın diyorlar neden almayacaklarki sumu yakıyor bu araçlar acaba ,60 milyar dolar demek kaç iş yeri demek acaba ,,

buyrun buradan yakın bu zatta başbakan,,

Geri