Kilometre saat montajı hakkında...

nicaleus

Aktif Üye
Kayıt
1 Nisan 2006
Mesaj
123
Tepki
23
Şehir
Bursa
Arkadaşlar 8 ytl ye almış olduğum:D km saatimi topladığım bisikletime takacağım,bu konuda sizlere birkaç sorum olacak..
1)Saatten gelen ucunda sensör olan kabloyu maşanın tam olarak neresine montaj edicez??
2)Akort tellerine takılan mıknatısı tam olarak tellerin neresine koymalıyım??

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Saygılar..
 
Scudo

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Benden daha tecrübeliler mutlaka vardır ancak; eğer elinizde kullanma kılavuzu yoksa bence şöyle monte edebilirsiniz:
Saatten gelen sensör ile tellere takılan mıknatısı "aralarında 5mm" mesafe olacak şekilde uygun her hangi bir yere yerleştirebilirsiniz. Zaten 5mm kuralına uymanız gerektiğinden tekere ve maşaya bir göz attığınızda nereye monte edilmesi gerektiği kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Yaklaşık göbeğin 1 karış falan uzağına tekabül ediyor sanırım. Ama önemli olan 5mm kuralı. ;)
Bol km. li gezileriniz olsun.:D
 

superonlayn

Daimi Üye
Kayıt
12 Şubat 2006
Mesaj
264
Tepki
50
Şehir
ankara
ironman 1 abimizinde dediği üzere,5 mm kuralına uyarak,sensörü maşanın her hangi bir yerine,,
mıktasıda yine aynı şekilde takabilirsin...
 
  • Beğen
Tepkiler: yavuz

Natural_animal

Daimi Üye
Kayıt
28 Mayıs 2006
Mesaj
223
Tepki
188
Şehir
Antalya



Benimde bir sorum var. Km cihazının kablosunu ön süspansiyondan süspansiyonun altına doğru nasıl geçirmekte fayda var. Yada bu aletlerin Blue tooth lu olanı falan var mı? :D Kablo işi beni düşündüren konu. Ön fren için bile değişik bir sistem yaptım. Hiçbirşeyi plastik kelepçe ile bağlamadan tekerleğe indiriyorum. Km göstergesini sırf bu yüzden almadım. wireless lı yada blue tooth lu olanı cidden var mı??
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Merhaba,

Wireless olan modelleri tabiki var . Sigmanin BC 1200 modeline bakabilirsiniz...
 

jishin

Üye
Kayıt
27 Haziran 2006
Mesaj
1
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar,
Hayatımda ilk defa kendi bisikletim oldu. Spor yapmak ve bisikletle gezmey sevdiğim için aldım. Şehir bisikleti benimkisi. Ona kilometre saati aldım ve kilometre saatini monte ederken sensorü ve mıknatısı yerleştirirken uymam gereken bir kural var mı onu soracaktım. Aslına bakarsanız aldığım cihazda bisikletinizin kaç inch janta sahip olduğunu cihaza set etmeniz gerekiyor onun bir anlamı olmalı diye düşünüyorum eğer küçük bir jant değeri girersem sanırım yanlış ölçüm sonuçları almış olacağım. Ama mıknatısın jantın berkezine toğrumu yoksa tekere daha mı yakın koymam konusunda şüpheye düştüm. Eğer akort telleri üzerinde herhangi bir noktaya koyarsam o na görede jant büyüklüğünü set ederken acaba dahamı küçük değerler giricem. Gerçekten anlamadım.
Forumdaki bu konu ile ilgili mesajları okudum ama yinede şüphem var. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
teller üzerinde ve maşada sensör ile reseptörün birbirini görmesini (yani çalışmasını) sağlayan herhangi bir noktaya sabitleyebilirsiniz.sensör reseptör için optimal mesafenin 5mm. olduğunu zaten arkadaşlar yazmışlar.

kalibrasyon işlemi için kılavuza bakmanız gerek.kullandığınız jant ve yanılmıyorsam lastik tercihinize göre cihaz üzerinde yapılması gerekli ayarlar var.
 

efes-2005

Üye
Kayıt
27 Temmuz 2006
Mesaj
71
Tepki
5
Şehir
istanbul
Arkadaşlar bende kullanıyorum bu km saatlerini ama pek doğru gösterdiğine inanmıyorum benimki 35 ytl lik bir alet markası AS ile başlıyor ama tam olarak bilmiyorum Jant ayarı var benim bisikletin jantı 26 jant 26 ya ayarlasım bisikleti uçurdu:D 70-80 dio:D:D
30 a doru çıkardım bisiklet 15 i geçmiyo(bağlantıyı ben yaptım;) )
 

smhcnr

Aktif Üye
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
124
Tepki
29
Şehir
Maltepe/İstanbul
Kilometre saatlerinin çalışma mantığı tur sayısıdır. Dolayısıyla mıknatısı ve sensörü taktığınız yükseklik çok önemli değildir. Ancak 5 mm kuralına uymak ve göbekten yaklaşık 20 cm yukarı takmak mantıklı olur.

Kolay gelsin.
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134


buna ilaveten cihazın kalibrasyonu da çok önemli.
efes-2005'in yaşadığı sorun kullandığı cihazın ayarlarından kaynaklanıyor olabilir..
 

XES

Aktif Üye
Kayıt
27 Temmuz 2006
Mesaj
150
Tepki
58
Şehir
Baschkenthe
Hiç KM saati kullanmadım ama sistemin tekerin attığı tur sayısı üzerinden hız hesaplaması yaptığı ortada. Bu durumda sensörün göbekten 1cm ya da 20cm yukarıda takılmasının hiç bir farkı olmaz. Bir tur her noktada bir turdur. Ama sensör ve reseptörün arasında olması gereken optimum mesafe yalnızca bir noktada sağlanabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

hecatomber

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2006
Mesaj
12
Tepki
3
Şehir
Kayseri


Bahsi geçen ürünü daha dün satın aldım. Bisiklet de yarın geliyor. İncelediğim kadarıyla kablo kalabalığından kurtulmuş oluyorsunuz. Kurulumu ise gerçekten çok basit görünüyor.

Eğer fiyat konusunda problem olacağını düşünmüyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum.
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134


sert kış koşullarında kablosuzlarda performns düşüklüğü olduğu, kablosuz kullanıcısı arkadaşım tarafından belirtilen bir eksi yön idi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Natural_animal

Gremlin

Üye
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
13
Tepki
1
az önce gittim km saatimi aldım. Bi kaç mesajda yazana, tavsiyelere ve fiyata göre bana en uygun olanı cat eye tomo XC. Benimde soracağım soru benim lastiğim 26" ve set ayarı cm cinsinden. Yani ölçmem gerekiyor. Kullanma kılavuzunda 27"için 216 dır yazıyor. Bende de şu anda 216 olarak ayarlı. 26" in kaç cm ye tekabül ettiğini bilen varmı aranızda? Yoksa gece çıkabilcem dışarı o zaman ölçebilicem anca. Bende de tabi şu anda ilk km saatimi almış olmanın heycanı var biran önce ölçüp test yapmak istiorum :D Bu arada Cat eye tomo XC 15euro henüz denemedim ancak kaliteli bir marka olduunu biliyorum ve ekonomik fiyat olarak tavsiye edebilirim...
 

Gremlin

Üye
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
13
Tepki
1
Km saatimi gürsel abiden aldım. Montesini anlatıyım. Sensörün kablosunu ön frenin kablosuna dolayarak aşşağıya kadar iniyoruz ve sensörü uygun bi yere yapıştırıyoruz. Sonra mıknatısı da sensörle arasında 2-5mm kalacak şekilde jant tellerine mıknatıslı tarafı sensör tarafında olacak şekilde vidalıyoruz... Bu kadar...
 
  • Beğen
Tepkiler: deutz

goxel

Üye
Kayıt
19 Ekim 2006
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Aydın/Söke
arkadaşım benim bisikletimdeki kilometre yaklaşık diğer arkadaşlarında söylediği gibi 20 cm yukarıya takılık yalnız aldığın cihazın içinden çıkan buroşürde yazması lazım benim aldığım mesela 7.5 liralık bir aletti fakat onun içinden bile bi buroşür çıktı jant büyüklüğüne göre değerler yazıyordu ayrıca ben test ettim arkadaşımın motoruyla aynı hızada gittik km değerleri birbirini tutuyordu
 

Natural_animal

Daimi Üye
Kayıt
28 Mayıs 2006
Mesaj
223
Tepki
188
Şehir
Antalya
@Murat CER

Bende Forma yazdıktan sonra Cat eye vectra wireless aldım. Hiç bir sorun çıkarmıyor. Tavsiye de ederim sağda solda rahatsız edici kablolardan da kurtuluyorsunuz. Hatta denedim bisikletten 10 mt kadar uzakta, bol çamur ve yağmurda hiç sorunsuz çalışıyor. Harika bir alet.
 

Abdullah Hakkı

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2006
Mesaj
1.388
Tepki
673
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Diğer
@nicaleus

:) kardeş benimkide 7.5 ytl benim teker 26" ve tam olarak ii bi dakka cetvel bulayım :D:D hah tekerlek göbegine 17.5 cm uzaklıgına takmışım :D:D:D arabayla test ettik dogru çıktı bol şanslar :D:D:D
 

cellad

Üye
Kayıt
17 Kasım 2006
Mesaj
11
Tepki
3
çok teşekkürler arkadaşlar ben de yeni almıştım göstergeyi kara kara düşünürken nasıl takçağımı hızır gibi yetiştiniz.saolun varolun
 

Kamil

Daimi Üye
Kayıt
9 Kasım 2006
Mesaj
282
Tepki
63
Şehir
İSTANBUL
Bir daire,bir tam devir yaptığı zaman aynı çap doğrusu üzerinde kalan her nokta aynı şekilde bir tam tur yapar.Noktanın dairenin merkezine yakınlığı uzaklığı fark etmez.Bu yüzden arkadaşların dediği gibi 5 mm mesafesine dikkat ederek maşanın uygun herhangi bir yerine takabilirsin.