Scudo Sports

Kilometre Ölçer kullanan ?

newhidalgo

Üye
Tepki
11
İsim
Hüseyin T
Bisiklet
Salcano
Km ölçme aleti kullanan var mı ? nasıl bir alet ayrıca kaç km hız yaptığınıza gösteriyor mu ?

Scudo
Km ölçer kullanmayan var mı diye sorsanız daha az kişi cevap verebilir. Bisiklete düzenli binen bir kullanıcının ilk yatırımlarından biridir km saati.
Modeline ve tabi bürçeye göre nabız ve kadans ölçen, gps modülü bulunan modelleri bile vardır.
Benim kullandığım B'Twin Count4 modeli ise sadece maksimum hızınızı ve toplam gittiğiniz yolu gösteren giriş seviyesi kablosuz bir modeldir. Başlangıç için bütçeye uygun güzel bir üründür.

abi benim için gittiğim kilometreyi doğru göstersin yeter yanlış göstermesinde :D

Hız ölçerlerin çalışma sistemi çok çok basit.

Tekerde bir mıknatıs, bisiklette ise bir sensör var. Sensör, tekerin birim zamanda kaç tur döndüğünü sayıyor. Saate de bisikletinizin tekerinin bir turda ne kadar yol gittiğini giriyorsunuz.
Ardından;
Saate tanımladığınız teker çevresini km'ye çeviriyor.
Birim zamanda geçiş sayısını, saatte geçiş sayısına çeviriyor.
İki veriyi çarpıyor.
Basit bir hesap makinesinden daha az işlem yapıyor kısacası.
Yarım saniyede bir, ya da saniyede bir bu işlemi güncelleyerek ekrana yansıtıyor.

Ne kadar bisiklet ile yol yaptığınızı ölçmek en önemli özelliği hız belki anlık olay ama ortalama hızda sizi ileriye taşıma amacıyla güzel bilgi olur. Kesinlikle ucuz olanı da olsa almanız gerekli. Kask Işık Hız Ölçer bisiklet için farz dır :)

dediklerinizin yarısını anlayamadım cahilliğime verin :D daha açık olabilir misiniz ışık hız ölçer falan :D

@newhidalgo anlık hızınızı, ortalama sürüş içinde ki hızınızı, max hızınızı, toplam yapılan yolu gibi özellikleri gösterir. Ayrıa KASK - IŞIKLANDIRMA - KM ÖLÇER kesinlikle bisiklete başlarken alınmalı demek istedim :)

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
(link)

linkteki ürünü yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum şimdiye kadar bi sıkıntı çıkarmadı tavsiye ederim ölçümleri hatasız diyebilirim 11 fonksiyonlu olması giriş seviyesi için bence gayet yeterli.

Ben aliexpressten aldığım YS-668 Kullanıyorum 11$ o zaman 30tl ödedim. 27 Fonksiyonu Var Kablosuz SuGecirmez Çok Memnunum.

• Beğen
Tepkiler: celikeren
Geri