Kilo Alamıyorum

Mehmet_Gürsoylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2010
Mesaj
702
Tepki
381
Şehir
Eskişehir
Arkadaşlar herkese merhaba.En büyük sorunum olan kilo alamama hakkında sizlerden bilgi istiyorum.Yaşım 16 1.70 boyum 54.7 kilom var :D Aynı anda body building,her hafta düzenli olarak yüksek kadansda 100 km üstü turlar yapıyorum bisikletle ve aynı anda okulun basketboll takımındayım.Body salonunda habire karbonhidrata proteine dayan diyorlar günde 3 tabak makarna ye diyorlar kilo al kaslar şişer diyorlar tamam bizde anlıyoruzda alamıyoruz işte.Günde 15 tabak yesemde 1 tabak yesemde hep aynı kilodayım.Bana bir öneriniz varmı metabolizmam hızlı olduğu için olsa gerek bir türlü 60 kg olamadım.Birde bu günde 5 tabak makarna meselesi ben hergün o kadar makarna yiyip kilo alsam dengesiz beslenme olmazmı.Yardımlarınızı bekliyorum
 
Scudo

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Beslenmedende makarna şart değil, tabiikide karbonhidrat ağırlıklı yemen lazım ancak makarnaya saplanıp kalmak yanlış, durumun müsaitse gainer dene bence.
 

Çağrı Ç.

Aktif Üye
Kayıt
15 Ocak 2008
Mesaj
197
Tepki
76
Şehir
underground
Yaşın daha 16. Biraz daha zaman geçsin emin ol kilo alıcaksın acele etme. Ama bi yarışa hazırlık yapıyosan ayrı mesele bu konuda usta olanlar cevap versin...
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu

Mehmet_Gürsoylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2010
Mesaj
702
Tepki
381
Şehir
Eskişehir
Ya gainer gibi doğal olmayan ilaçlara dayanmak istemiyorum fazla.Sonra o ilaçları alınca duramıyo insan.En iyisi doğal yiyecekler aslında.
 

omerrrr

Aktif Üye
Kayıt
16 Ağustos 2007
Mesaj
198
Tepki
116
Şehir
izmir
Bir gün boyunca öğünlerde yediğin şeyleri ve ortalama miktarı yazarsan daha da yardımcı olabilir sanırım buradaki arkadaşlar.
 

Tesup Taru

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Mayıs 2010
Mesaj
416
Tepki
425
Şehir
Kayseri
Bisiklet
Salcano
alacağın kiloyu yağ olarak mı, kas olarak mı almak istiyorsunuz? her halükarda ne kadar ağırlık çalışsanız da aldığınız kilonun belli bir oranını kas olarak alabilirsiniz. yaşınıza göre, en fazla hafta da üç gün ağırlık antremanı yapmalısınız. harcadığınızdan fazla kalori almalı, kas için ise protein almalısınız. yüksek kalori kaynağı ise karbonhidratlardır. Tamamiyle doğal yollardan almayı düşünüyorsanız, karbonhidrat kaynakları, pirinç ve unlu mamüllerdir (makarna dahil). temel olarak yapmanız gereken, antreman günlerinde 5000 kaloriye yakın kalori almak, kilonuzun yüzde birbuçuğu kadar protein almaktır. bu da yaklaşık 80-90 gr proteindir. vücudunuzun kas yapması için, vucüdunuza, bu kas miktarı bana yetmiyor mesajı vermelisiniz. bunun için yüksek ağırlıklı az tekrarlı ağırlık çalışmaktır. çalışma sonrası ise nitelikli dinlenmedir. kas yapımı büyük oranda uyuma esnasındadır. protein kaynağı ise, süt ve süt ürünleridir. süt de yüzde 3, yoğurtta yüzde 5 düzeyinde protein vardır. ayrıca beyaz ve kırmızı et yemeniz gerekir. sadece sütten alınan protein kas yapmaya yetmiyor. enerji için ise, şekere çok başvurulmamalı sadece antreman esnasında meyve suyu, enerji içeceği gibi şekerli kaynaklara başvurulabilir. susam ve susamdan yapılan gıdalar hem protein hem karbonhidrat bakımından zengindir. örneğin tahin helvası enerji ve protein olarak oldukça zengindir. ayrıca yumurta çok zengin bir protein kaynağıdır. beyazında yüzde %80 oranında protein vardır. sarısı ise yağ kaynağıdır. bu yüzden haşlanmışı yenmelidir. şu halde, günde bir litre süt, bir kaç haşlanmış yumurta, olabildiğince yoğur ve et (tavuk ya da kırmızı et) mutlaka yemelisiniz. pirinç, makarna ve unlu mamulleri de olabildiğince fazla yemek gerekir. bu şekilde programlı bir çalışma ve beslenme ile ayda 1-2 kilo almanız mümkündür. ancak bisiklet sporu ağırlık artırmaya uygun bir spor değil zaten gerekli de değil. sadece bacaklarınızın güçlü ve kondisyonlu olması gerekir. yaşınız itibariyle kemik gelişiminiz de sürdüğünden, ağırlık çalışmasını da dikkatli yapmalısınız. omurgaya ağırlık yükleyen hareketlerden kaçınmalısınız. sakın gelişi güzel beslenme ve ağırlık çalışması yapmayın...
 

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
@Mehmet_Gürsoylu

:) Neden herkes supplementlere karşı steroid öngörüsü yapar anlamam, bu tür şeyler yasaldır. Duramamazlık gibi bir durum yok ortada :) . Engin bey gerekli olan açıklamayı yapmış, küçük yaşlardan beri body building yapıyorum ağırlık altına girmeme rağmen 1.85 boyum var, squat basmanın boy kısaltıcağına inanmıyorum ben, herkesin yapısı farklı tabi...
 

serkkan

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Ocak 2008
Mesaj
568
Tepki
240
Şehir
İstanbul
Arkadaşım selam,

Senin bu tempoyla/bu kadar spor la kilo alamaman çok normal .!

Kilo vermenin altın kuralı giren enerjiden fazlası çıkacak bu hem yemekle hemde sporla olacak.!

Kilo almanın altın kuralı çıkan enerjiden fazlası girecek ! yani iyi besleneceksin fakat daha az spor yapacaksın.!

Günde 2.500 kalori giriyosa vücuduna sen bunun 1500-2000 nini yakacaksın
ve kilo almaya başlayacaksın.!

Ayrıca daha çok gençsin yaşın kilosu diye bir deyim var , kilo almak içinde bu kadar hevesli olma , zaman sana kilo da aldıracak.

kal sağlıcakla,
 

çağrı ilter

Aktif Üye
Kayıt
27 Ocak 2011
Mesaj
119
Tepki
61
Şehir
İstanbul / Manisa
Bisiklet
Scott
Kardeşim aynen benim durumumdasın sen bire bir:) Ağırlık antremanına gidiyorum, bisiklet zaten belli, ve aynen üniversitede basketbol takımındayım. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi bu tempoyla kilo almak gerçekten zor. Salondakileri protein falan al demeleri de bence haklı. Vücudu büyütmek istiyorsan gerçekten gerekli malzemeler bunlar. Ama yaşının 16 olması sanırım daha erken. Normal yollardan biraz daha idare edip, baktın olmuyrosa protein ve aminoasit takviyesine başlayabilirsin.
Aynı derdi yaşamış biri olarak tavsiyem bunlar amacına ulaşırsın umarım :)
 

Alper Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Haziran 2009
Mesaj
609
Tepki
450
Şehir
Antakya
Son 3 senedir neredeyse hiç spor yapmadım. boyum seninle aynı yani 170 kilom 52 yaşım 21. :D:D kısacası birhayli zayıfım. eğer doktora gidip tahlillerin yapılıp sağlıklı çıktı isem kafana takma ayrıca yaptığın sporda az değil.

Beslenme ise sadece makarna ile olmaz, dengeli yapmalısın yani makarna yanında proteinde olmalı, öğünlerin tam dengede olmalı...
 

Mehmet_Gürsoylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2010
Mesaj
702
Tepki
381
Şehir
Eskişehir
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Özellikle serrkan ve çağrı kardeşime.Bilgiler baya işime yaradı.Bu yaşlarda spor hayatı baya yoğun oluyor insanın öyleki zaten bende şu anda bile bu kadar spordan dolayı kalp büyümesi baş göstermiş nabız atışım 70 e düşmüş.Ben bunu pek dert etmiyorum ama şu kilo meselesi biraz canımı sıkıyor.Çünkü spor salonunda 2 ayda 10 kilo alıp arnold gibi olan adamlara bakıyorum birde 5 aydır gidipte sadece 3 kilo alan kendime bakıyorum :D Normalde boy ile kilo arasında 10 kg fark olması tavsiye edilen şekilmiş yani ben 1.70 isem 60 kg olmam lazım ama tabi sorunda burda :D
 
Kayıt
5 Temmuz 2010
Mesaj
16
Tepki
1
Şehir
Konya
@mustafa şükrü yıldırım

Vala arkadaşım ben Multipower marka gainer kullandım ve iyi beslenmeyle yaklaşkı 2 haftada 5 kg aldım.. Üzerine 4,5 kg lik hardline ganier bitirdim biraz daha arttı kilom.Boyum 186 ve 68 kgyim. Ama tozları bitirince ve ağırlık basmayı bırakınca otomatik olarak veridğin kiloları kaybediyorsun.. Bende çok zayıfım ama hiçbir salğık sorunum yok.. Ama gainer+steroid+aminoasit+protein tozlarıyla kilo almak çok verimlii değil. çünkü bıraktığın zaman geri o kilolar gidiyor.. Ömrünün sonuna kadar gainer kullanamazsın... iştah açıcı şeyler var onları kullanıp hayvan gibi yemek lazım günde 6 öğün kadar. Çünkü o tozlar sana ek olarak 1500 kalori falan veriyor günde ve bıraktığın zaman sönüyor..
 
Kayıt
5 Temmuz 2010
Mesaj
16
Tepki
1
Şehir
Konya
@Mehmet_Gürsoylu

Dostum kilo olayını dert etme.. Eğer hiçbir sağlık sorunun yoksa hiçbir şekilde dert etme. Bak benim boyum 186 kilom 68.. 62 kiloydum ben.. 5 kere steroid kullandım ve ganierlar la kilo aldım 6 kg kadar.. Ama gainerler bitince kilo vermeye başladım tekrar.. Ben sadece biraz daha düzgün görünmek için kilo istiyordum.. Ama baktım bu tarz şeylerle aldığın kilolar kalıcı değil..
 

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
1.182
Tepki
896
Şehir
izmir
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
Evet kilo almaman normal, bu tempoyla. serkkan kardeşime katılıyorum. Ama fazla spor yapıyorsanda çok daha fazla yemelisin. İlla spor katsayısını azaltman gerekmiyor. :)