Scudo Sports

Kılları aldım ama...

Mücahit Kıvrak

Forum Demirbaşı
Tepki
130
Merhaba arkadaşlar. Hepimizin tahmin edebileceği sebeplerden dolayı bu yaz bacak kıllarımı almak için hamam otu tozu (zırnık) denilen tozu kullandım. Iyice bastırarak temizledikten sonra kazandığım tertemiz görünüm çok hoşuma gitti yalnız kıllar çıkmaya başlarken pantolon içerisinde çekilmesinden midir bilmem, çıktığı noktalarda kızarıklıklar olmaya başladı. Ve şu an 2 ay olacak.. Bayağı sıkıntılı bir durumdayım. Bu kızarıklıklar kaşıntı yaparak beyaz noktalı sivilceler oluşturmaya başladı. Bacağımda sivilce ortasında kıl. Kendi açımdan büyük bir sıkıntı yaşıyorum. Çaresini bilen veya bunu yaşayan varsa beni aydınlatırsa minnettar kalırım.
Şimdiden Allah Razı olsun..

Scudo
bacak başına gelen uygulamayı protesto ediyor.alışık değil doğal olarak.cildiye uzmanına gidin vakit geçirmyin.

Jilet ile traş edilmediğinden dolayı derinin üst kısmı kalıyor alttan gelen yeni kıllar çıkarken o kısmı zorluyor ya sivilce oluyor yada batma-dönme dediğimiz olay oluşuyor olan olmuş geçmiş olsun ama bir dahaki kıl tüy uğraşınız için kılları döktükten sonra birde jiletle geçmenizi tavsiye ederim misal sakal tıraşı sivilcelenme yok sakallar hergün çıkıyor ;-)

@Ali Serdar GÖK

çok teşekkür ederim. Acaba bunlar ilerde artar mı? Beklemeli miyim? Yoksa kısa zamanda gene o ot tozuyla temizleyip bi jilet mi geçsem.. :)

Geçmiş olsun, şöyle bir önerim olabilir:

1. Önce en az 15 dk. (yarım saat tavsiye edilir) sıcak bir banyo yapıp üst deriyi yumuşat,
  2. Sonra tahammül edebildiğin kadar keselen,
  3. Kurulandıktan sonra da Bepanten (deriye çok faydalı bir harici merhem) sürmelisin.

Bir sonraki tıraşı saç kesme makinesi ile yapıp sonuna kadar kesmezsen sorun tekrar etmeyecektir.

Allah hepinizden razı olsun arkadaşlar..

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim Salih bey. mantıklı gözüküyor. Kremi sürdükten sonra ne yapmalıyım. Üstüne bir eşofman tarzı giysi etkisini azaltacak bi durum oluşturur mu, yoksa kremli şekilde d.nsuz mu oturayım. :) süre olarak bi 10 dk yeter heralde.. :) tavsiye için çok teşekkür ederim Salih bey. Acaba bu kremi sürdükten sonra ne kadar süre beklemeliyim? Ve üstüne birşey giymem sorun olur mu?

aslında bu aktarlardan bu tür şeyleri kullancağiniza tüy dökücü krem kullansanız cok da iyi olur.doğru kullanımda bacaklarnza hiç bir zarar vermez.(kaşıntı-kızarıklık v.s).jiletide tavsiye etmem.cildinizi tahriş etmeye gerek yok.

Tüy dökücü kremleri kimyasal olmalarından dolayı kullanmak istemiyordum..

Çok geçmiş olsun.Kıl dönmesi şeklinde yapılan teşhis doğru.Sıfırdan çıkan kıllar boyutu itibarı ile uzun kıllar kadar flexible değildir.Adeta bir diken gibi his verir.Ve özellikle kot gibi sert kumaşlar tarafından sağa, sola itildiklerinde deriye batarak, iltihap (yani sivilce) oluşmasına sebep olurlar.Bu aşamaya geldikten sonra Salih Dinçer arkadaşın önerilerini uygulayabilirsin.

Sonuçta önerdiği işlem üst derinin yumuşatılması, keseleme yolu ile batan kılların çıkarılması ve oluşmuş iltihab içinde iligili tedavi kreminin uygulanmasıdır.Kremi sürdükten sonra kesinlikle bir süre şort ile dolanmalısın.

Bacağındaki kıllar yeterince uzayana kadar aynı risk devam edecektir.Bu durumda iki seçeneğin var.

1- Ya kıllarını batacak kadar uzatmadan sürekli sıfır tutacaksın dahada ilerisi kalıcı çözümler bulacaksın.

2- Yada uzamalarını bekleyip bir daha dokunmayacaksın.

Birinci seçeneği uygun görüyorsan bu konuda hayat boyu tecrübeleri olan kadınlara , dahada önemlisi bir dermatoloğa danışmanı öneririm.

Kılları kesmek ne kadar etkili olabilir ki böyle yöntemlere yöneliyorsunuz?O kadar büyük etkisi mi var?Yani amatörler için gerekli mi?

Kesinlikle kaşımayın,ellemeyin derim.. Bu yaz başında bendede olmuştu ama zamanla geçiyor. Tüy dökücü,böyle aktarlarda satılan diğer şeyleri bir kenara atın ve ağdaya geçin derim.. En temizi,kökünden alınıyor ve uzun zaman çıkmıyor. Benim gibi tek gözenekten 3 tane kılı çıkan bir insanın bile kıl sayısını azaltıp,inceltebiliyorsa ben vazgeçmem arkadaş :)

• Beğen
Tepkiler: Mücahit Kıvrak
@seneryildiz

lütfen, şu an bunun gerekliliğini tartışacak değiliz. Eğer merakınız varsa şu uzun soluklu konuyu okuyun.

Bacak kılları konusunda

@Samet Şenel

abicim güzel diyorsun da ağda da her yere girmiyor. Dizden yukarısı bağırttırır adamı. Ilk yapacağım ağdaydı zaten de annem engel oldu..

Tam olarak istediğim koldaki kısa tüyler gibi gözükmesi.. Çok kısa çıkması..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
O kadar da can acıtan bir şey değil kesinlikle acı eşiğinizde biraz yüksekse ağda yapılırken bilgisayarınızı bile kurcalayabilirsiniz :rolleyes: Bayanların çok acıyor,ölüyorum,bitiyorum demesi normal,sonuçta acıya daha az dayanıklılar genel olarak. Tüylerin biraz incelmesini,yumuşamasını istiyorsanız; Jilet,tüy dökücü vs bunlardan vazgeçin derim.

@Oğuzcan Gedik

evet, sağolasın..

@Samet Şenel

teşekkür ederim kardeş.. Salih beyin önerdiği bakımdan sonra ilk iş ağda.. zaten şu an yurtta bulunmam sebebiyle de ağda yapamam.

;)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Mücahit Kıvrak
tavsiye için çok teşekkür ederim Salih bey. Acaba bu kremi sürdükten sonra ne kadar süre beklemeliyim? Ve üstüne birşey giymem sorun olur mu?
Aslında bu kremin eczanelerde iki türü var. Bir merhem şeklimde sanırım pomat diyorlar diğeri de krem işte. Krem olan çok çabuk emiliyor. Gerçi ilacın içeriği bakımından deriye nüfuz etme özelliği var. Deri bunu çok seviyor ve bir çok derde de deva. Tıraş sonrası kullanan var, pişiklerde işe yarıyor. Aslında her bisikleçinin kullanması gereken bir krem.

Özetle krem hemen emildiğinden kıyafet giyebilirsin. Hatta temiz kıyafet giyip deriyi dış etkenlerden korumak iyi olabilir. Çünkü keselenme sırasında üst deri incelecek. Üst deri deyip geçmeyelim bizi bir çok etkenlerden koruyor. Ama yine de bir doktora da danışmalı. Çünkü kıl dönmesi derinin hangi bölümünde başlamış, bunu bilmiyoruz.

İyi haberlerini bekliyoruz...

• Beğen
Tepkiler: Mücahit Kıvrak
keske kullanmadan kullanan yada baska ne kullanmis bilen birine danissaydin.

ya ilk kez aligin icin vucut alisamadi yada etkisi var kullandigin otun

Sağlık olsun diyerekten bir öneride bulunmak istiyorum. Gerçi neredeyse kış ayları geldi kim tüyleri kısaltır bilemiyorum. Ama bazı favori düzelten tıraş makineleri vardır. Reklam olmasın bende de hem tıraş yapan hem düzelten bir makineye sahibim. Bunun patentli bir bıçağı var ve tüyleri öyle bir sıfır alıyor ki ne deri altında ne üstünde tam da ayarında.

Şimdi bunu öneriyorum çünkü benim boğazımda da çok kıl dönmesi olmakta. Bazen bu şekilde göğüs kıllarımı da alıyorum. Çünkü bir yılı dolmadan çok uzamış ve iyice dolanmış oluyorlar. Rahatsız edici olunca hopp, bu alet ile adeta kökünden kazıyorum.

Evet, ağda gibi yöntemler var ama illa ki acıtacak. Peki bunu acısız ve kıl dönmesiz yapan aletler varsa ne gerek var değil mi riske atmaya?

Geri