Scudo Sports

Kilitlenebilir maşa ne işe yarıyor?

Caroo

Üye
Tepki
1
İsim
burak
Bisiklet
Cannondale
Merhaba bisiklet alıcam ön amörtisörlü kilitlenebilir maşa özelliği mevcut ne işe yarar bu kilitlenebilir maşa benim açımdan ne yararı olur ayrıntılı yazarmısınız yardım

Scudo
Ön maşanın amortisörlü ve amortisörsüz çalışmasına yarayan kilit sistemidir.

@Betül Ö.

Maşayı kilitleyince normal amortisörsüz bisiklet yerinemi geçmiş oluyor daha rahat sürmek için ?

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Sprint atarken vs kilitlersin gereksiz yere yaylanip da enerjini emmez rijit maşa gibi davranir. Gerektiginde de acar normal masani kullanirsin :)

• Beğen
Tepkiler: camoko06
@Caroo
Evet amacı o şekildedir. Yokuş çıkarken v.b. durumlarda güç kaybını önlemek amacıyla kitliyoruz. Engebeli yerlerden geçerken vücuda binen yükü azaltmak için açıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: camoko06
Amortisör kullanımı gerekmediği zamanlarda güç kaybınızı azaltmak için kullanılan bir sistemdir.

Peki öğrendiğim iyi oldu teşekkürler cevplarınız için...

neredeyse hiç araziye girmediğim için kilitli kullanıyorum 2 senedir. yol yada şehir bisikleti alacam yakında

Gidondan kilitleme yoksa kilitlemeye üşendiriyor insanı. Dur-kilitle-tekrar sür... Bir de bazı modeller içine girmiş haldeyken kilitlenebiliyor, deneyimim yok onlarla. Bende XCM var, maşa tam açık değilse kilitlenmiyor yani yolda giderken eğilip kilitlerim diyemiyorsunuz. Şimdiki aklım olsa kilit mekanizması olmayan veya gidondan kilitlenebilir maşa alırdım.

@Serden Us

Bendeki XCM icerdeyken de kilitleniyor ama saglikli degilmis pek. Kilitleyecegim zaman pedala asılıp on tekerdeki yuku kaldirip oyle kilitliyorum. Gidondan kilit guzel seymis :)

@Batuhan Köksal
Versiyonu kaç? Muhtemelen bendekinden üst modeldir. 2007 düz model var bende. V2 V3 falan değil. :)

@Serden Us

V2 HLO :)

• Beğen
Tepkiler: S26
kilitlemeli maşa kullandım,çoğunlukla kilitleyecekseniz, tavsiyem düz maşalı model almanız.ille de kilitlemeli olsun derseniz,
gidondan kilitlemeli olsun,yoksa içinizde ukde kalır .bu da sizi mutsuz eder.

Yaylanma,agirlik,sürtünme iste bunlar hep enerji kaybi

Gidondan kilitlemeli derken kastımız nedir, farklı yerlerden kilitlenebiliyor mu?

@seauton Birde aşağıda maşanın kollarının üzerinden kilitlemeli oluyor.

Geri