Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilit Pedal + Spd Ayakkabı

IbrhmAkgl

Daimi Üye
Tepki
208
Bisiklet
Salcano
Selam Arkadaşlar,

Arkadaşlar yeni başlayanlar için hem günlük kullanıma ugun hem de spd özelliği olan bir ayakkabı almak istiyorum ama bu konudan pek anlamadığım için yardıma ihtiyacım var. Tabi buna uygun bir de pedal takımı. Pedal takımı hem spd hem de düz ayakkabı ile kullanılabilse çok iyi olur. Her ikisi için max250 TL bütçem var.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
Scudo
(link)

(link)

(link)

bu modeller işini görür. Ben en alttaki scott ayakkabıdan kullanıyorum günlük hayattada kullanıyorum, tabanı oldukça sert oluyor bu sebepten ortopedik jelli tabanlık alıp yerleştirdim. Ayakkabıcılarda vardır hem günlük hayatta rahat ettim, hemde bisiklet binerken tarak kemiklerimin olduğu kesim uyuşma yapıyordu bu problemde ortadan kalkmış oldu :)

Pedal olarakta m520 kullanıyorum bir tarafı spd diger tarafında platform ile düz kullanabiliyorum

• Beğen
Tepkiler: IbrhmAkgl
Bende sizin gibi kilitli pedala geçicem. Konuyu açmanız benim açımdan da yararlı olmuş. Konu hakkında söyleyebileceğim ise, öğrendiklerime göre m520'ler belli bir süreden sonra deforme oluyormuş, bu yüzden m540 almak daha mantıklı gibi geliyor bana. Ayakkabı konusunda da sadece lanet olsun diyorum :) Arkadaş, pedaldan daha pahalı, hadi onuda geçtim, araya birkaç dandik, ucuz modelini de iliştirin :D

Max 250 tlye uygun modeller cok rahat bulabılırsın m520 m540 spd'lerde herhangı bır sorun yasamadım ıkısınıde kullandım platform ıle normal ayakkabı ılede gıyebılırsın sadece ayakkabı tercıhın onemlı olmalı tabanları sert oldugu için gundelıkte gıymen pek mumkun olmayabılır;)

• Beğen
@Oğuz Taş

evet pedal için bencede m540 daha uygun bende aynısını kullanıyorum ve gayet memnunum zaten m540 ın üstü olan xt ve xtr ile aralarında agırlık görsellik ve bariz fiyat farkından baska bir farkı yok en güzeli m540 derim ben...

• Beğen
@IbrhmAkgl

ibrahim ayakkabı için sdi tercih et derim pedal içinse shimano m540 fiyat performans ve saglamlık açısından uygun gibi ben bu ikisini kullanıyorum ve çok memnunum...

• Beğen
m520 de olan tek sorun ayar vidaları alırsan ayarlarıyla zırt pırt oynamamalısın ayar vidaları çok çabuk yalama oluyor m540da bu sorun varmı bilmiyorum:(

• Beğen
@Mustafa Volkan Koca

Ne kadar 520 kullanıcısı gördüysem ben de dahil ayar civataları muhakkak yalama oluyor bır defa ayrlayıp bırakmak gerekıyor ama 540 da bu sorunu duymadım ben union 5600 kullanıyorum hafiflik olarak xtr dan daha hafif 6 aydır da hıcbır sorun yaşamadım.delta bisiklet getirmişti şu an stokta yok gözüküyor.Gelirse kacırma derım.

Arkadaşlar kafama takılan birşey var. Her pedal her ayakkabıya uyuyor mu. Yaksa her pedalın kendine özgü ayakkabı aparatı var da onu hangi ayakkabıyı kullanıyorsak onun altına mı monte ediyoruz.

@SeLiM ESENER

Ya Selim Bey Sidi'ler güzel ama çok para... Bir de günlük kullanıma uygun değil. Yazın her yere biisklet ile gidiyorum. Bisikletten indikten sonra ayakkabılar bayramlık gibi durmaması lazım benim için. Normal ayakkabı görünümünde ama spd özelliği olmalı. Hatta imkan olsa benim adidasların altına monte edebilsem!...

@IbrhmAkgl

Zaten pedalı aldığın zaman yanında verilecek olan kaller (kısaca kal) mtb ayakkabılarının hepsine olur.Ayrım sadece yol ayakkabıları ile mtb ayakkabıları arasında ama son zamanda çıkan tüm yol ayakkabılarına mtb kalleri de takılabilmesine ragmen kullanışlı olmuyor takunya giymiş gibi geziyorsun :) kısacası mtb ayakkabısı ve pedalı aldıgın sürece sorun yok hepsini tüm mtb ayakkabılarına takabilirsin.

• Beğen
Peki kalpiyerler nasıldır acaba, ayakkabıya yada pedala gerek kalmadan 15 tl ye bu iş halledilebilir sonuçta ama illaki bir fark vardır diye düşünüyorum. En basitinden ağırlık farkı var ama sonuçta hemen hemen spdnin yaptığı işi yapıyodur diye tahmin ediyorum ? :)

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/tra.jpghttp://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/PD-M324_popup_v2_m56577569830550919.jpg

Arkadaşlar yaptığım araştırma sonucunca kararım kesinleşti sayılır. Şöyle ki:

Pedal için;Shimano M540 için gerçekten herkes olumlu görüş bildirmiş ve gerçekten de güzel pedaldır. Çamur tutması falan azmış. Ama ben zaten %90 asvalt yolda kullanacağım ve araziye girmem. Girsem de çamurlu havalarda gireceğimi sanmıyorum. Ayrıca M324'ü seçmemin en önemli nedenlerinden biri de icabında sandalet ile bile kullanıma uygun. Ya da şehir içi trafikte dur-kalkta sürekli kilitli pedal güvenlik açısından riskli. Şehir içinde düz kullanım, Yolun müsait olduğu durumlarda spd kullanım ideal olacak diye düşünüyorum. Ve tabi biraz da olsa fiyat farkı var.

Ayakkabı için ise;Ben sadece bisiklet ayakakabısı olarak değil aynı zamanda normal bir spor ayakkabı olark da kullanabileceğim bir ayakkabı istiyordum. Görenlerin dikkatini çekmeyecek, otururken ayağımdakinin ne oldğunu izah etmek zorunda kalmayacağım ve içinde gerçekten rahat edebileceğim bir ayakkabı düşünüyordum.
Shimano MT-21
Shimano MT-31
Shimano MT-41
Shimano MT-41G
bu modeller gerçekten çok hoşuma gitti. Ama bir kaç tane mağazayı aradım ve stok dışı olduğunu öğrendim.
Mavic Alpine ve Scott Trail modeleri dikkatimi çekti. Mavic için çok iyi yorumlar ve tavsiyeler var. Ama Erdoğanlar Bisikletten Lütfi Bey bana Scott'ı tavsiye etti. Hatta "Beğenmezsen koy kutuusna geri gönder" dedi. Ben de bunun üzerine bu ikliyi alamaya karar verdim.

Ayakkabı:Scott Sport Series Trail
(link)

Pedal: Shimano PD-M324
(link)

Son olarak bu modelleri kullanan veya bilgisi olan arkadaşların yorum ve görüşleri olursa çok memnun olurum. Çünkü bu ikisini 20 Ocakta sipariş vereceğim. Tatilede de bol bol test edeceğim. Bisikletimi özledim.

Shimano PD-M324 pedalı birkaç ay kullandım. Artılarını tahmin ediyorsunuzdur. Çift yönlü kullanım, normal ayakkabılarla da kullanılabilme vb. Eksileri ise; ekstra ağırlık, uzun ömür ki bu kısım biraz soru işareti, çünkü bir süre sonra çıt çıt diye ses yapmaya başladı. Ayrıca normal ayakkabı ile kullanacaksanız kilitsiz yani platform olan yüzeyi bulmanız gerekiyor. Yani direkt pedala basıp yol alamıyorsunuz. Spd kullanırken de aynı şekilde, kilitli yüzeye ayağınızı oturtmak için pedalın doğru yüzeyine basmanız gerekiyor. Her seferinde doğru yüzeyi bulmak için pedalı ayağımla çevirmek zorunda kalmak canımı sıkmaya başlamıştı.

Sonra PD-M520 aldım. İki yüzeyi de aynı olduğu için, pedala bakmama veya dikkat etmeme gerek kalmadan pedala basıp kullanıyorum. Ayrıca çok üst seviye bir pedal olmamasına rağmen, uygun fiyatlı ve Shimano PD-M324'ten daha hafif. :)
Shimano PD-M520 veya 540 serisi bir pedal alırsanız memnun kalırsınız bence.

Ayakkabıya birşey diyemem ama fiyat olarak delta bisikleti de incelemeni tavsiye ederim iki farklı marka daha var ve oldukça hesaplı fiyat aralıklarına sahip biri exustar diğeri northwave bunları bı rıncele derım.Pedalıda kesinlikle bu şekilde önermiyorum.Çünkü eminim ki spd ye alıştıktan sonra sana cok gıcık gelecek düz taraf ve sürekli kilitli kısmı kullanacaksın.Ayrıca cok ağır gösterdiğin pedal.Emin ol bir iki defa düştükten sonra :) ( düşmeden alışan çok azdır) şehir trafiğinde bile cok rahat kullanabıleceksın iki tarafı kilitli olanları.Hem fiyat olarak hem ağırlık olarak hemde kullanım olarak kesınlıkle zarar edeceğin bir pedal gösterdiğin linkteki.Son karar yinede senin tabiki bunlar benim şahsi düşüncelerim.
EDİT :Benimle yaklaşık aynı şeyleri yazmış Deniz dostum da aynı anda yazdığımız için fark edemedim :)

• Beğen
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler değerli arkadaşlar,

Söylediğiniz yönleri aslında ben de farkettim. Ağırlık, doğru yüzü bulma vs.vs... Ayağımda spd ayakkabı varsa tabiki spd kullanırım. Ama ben fırına ekmek alamaya bile bisiklet ile giden birisiyim. Yani her işime bisiklet ile gidiyorum öyle ki eskiden yürüyerek gittiğim yerlere şimdi yürümek bana ölüm gibi geliyor. Bu durumda da her defasında spd ayakakbıyı giy çıkar zahmetli bir iş. E sadece spd bir pedal alsam sandalet veya normal ayakkabı ile kullanıma uygun değil.

Dayanıklılık konusu kafamı karıştırdı. Çabuk bozulursa veye çıt çık ses gelirse insanı deli etmeye yeter.

Acaba şöye bir kombinasyon nasıl olur?
Shimano PD-M520 + Shimano Pd 22 =30 + 10 = 40 Euro

(link)

(link)

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/PD-M520-S.jpg
http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/SM-PD22.jpg

Ya da M-520 yerine M-540 da olabilir... Ama M-520 ile M-540 arasında fiyat farkı fazla değil mi?

O işi 540 ıle yapamıyormusun illa 520 niye bütçen yeterli ise bence hiç düşünme 540 al derim ama kısıtlı ise 520 senin ilk planındaki pedaldan daha iyidir son kararına devam et.

• Beğen
Şimdi Delta'ya baktım orada da çok güzel ayakkabı ve pedallar var. Ama ayakkabıların bazılarında alt görünüşleri yok resimlerde. Açıklamasında da spd belirtilmemiş. Sadece MTB demişler. Yarın bi arayıp soracağım.

Mesela şu ayakkabı çok güzel fiyatı da uygun.

(link)

Pedal Olarak da bunlar gözüme takıldı: Hem hafifler hem de normal ayakkabıya uygunlar ve de ekonomikler...

(link)

(link)

(link)

Arkadaşlar bunaldım yaa, altı üstü bi ayakkabı bi pedal... Ne kadar çok seçenek var. Ve acemisi olunca hangisini seçeceğine karar vermek ne zor!..

Gösterdiklerinin içinde ayakkabı gayet güzel ama daha hesaplısıda var aynı yerde onlarıda inceleyebilirsin.Spd diye belirtilmez zaten mtb demesi spd ye uygun mtb ayakkabısı demek.Ayakkabının altına bakarsan dikdörtgen bir kısım göreceksin orası kesilerek kal takılıyor bazılarında kesilir bazılarında kapak vardır.Bu kesilerek açılan ayakkabılardan.Pedalada gelince illa kararlısın sanırım platform kullanmaya o zaman gösterdiklerinin içinde fiyat performans olarak en iyisi 424.

• Beğen
Geri