Scudo Sports

Kendi slick lastiğini kendin yap

herbil

Daimi Üye
Tepki
360
Scudo
Eglenceli ama faydasiz gibi :)
Her lastigin hamuru, disi, et kalinligi amacina gore yapilir. Boyle bir calismada lastigin virajlarda ve degisken yol yuzeylerinde tutunma yeterliliginin istenen olcude olmasi mumkun degil bence. Ayrica lastigi iyice incelteceginiz ve lastigin tum yuzeylerinde ayni kalinligi saglayamayacaginiz icin dengesiz ve patlamaya her an hazir bir bombaya sahip olursunuz...

bana da olmaz gibi geldi, her yeri tam eşit traşlanamayacağına göre sağında solundan bombe yapacaktır. güvenip de markete bile gidemem o lastikle.:)

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
Uğraşmak birşeyler yapmak adına güzel bir şey. Ne kadar güvenilir olur orası ayrı konu tabi ama bence yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
nasıl olsa bu lastiği atacağım dediğiniz eskimiş ve ömrünü doldurmuş bir lastiğiniz varsa;
bir deneyeyim bakalım nasıl oluyormuş deyip yapılabilir.
ama uzun kullanım için böyle birşey tavsiye etmem.
hatta fabrika çıkış silik lastikleri dahi kimseye tavsiye etmem;
silik lastiğe ihtiyaç duyan kişiler bence biran önce MTB'lerden kurtulup şehir yada yol bisikleti tedarik etme yollarına bakmalıdır :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Arkadaslar bu bir can güvenligidir, lastikle oynanmaz. Bir kac lira kar etmek icin caninizi tehlikeye sokmaya degermi? Ben sahsen canim ve sagligim icin yanlis yerlerden kar etmeye bakmazdim.

Tam issiz, kahvede kagit oynayarak vakit geciren veya emekli adam isi! Ada mahkumlarina kovayla suyu adanin bir tarafindan alip, diger tarafinda denize döktürmeye benziyor! :)
Teknik olarak disli lastiklerde dislerin arasinda kalan tabanin zemine basincla degmeyecegi hesap edilerek, ve dislerin esnemesi gerektigi de göz önüne alinarak slick lastiklere göre cok ince yapilir. Böyle bir denemeyi resimde görüldügü semi slick bir lastikle yapabilirsiniz, eger vaktiniz varsa! Semi slicklerde bu kalinlik yeterlidir. Bir slick lastik kadar dayanmayacagi da asikar!
Traslama konusunda; traslanacak tekeri arkaya takarak ve pedali cevirerek gayet güzel traslanabilir.

• Beğen
Tepkiler: phrygian
Lastiği home trainer olarak kullanırsınız. Gayet mantıklı bir çözüm olur.

Eskimiş lastiğimi traşlayıp dümdüz etmek yerine mevcut dişlere vida takıp çivili lastiğe çevirmek bana daha mantıklı geliyor ihtiyaçlarım yönünde. Bu nedenle gereksiz bir çalışma olarak görüyorum bunu. Ayrıca şu yoruma katılıyorum:
silik lastiğe ihtiyaç duyan kişiler bence biran önce MTB'lerden kurtulup şehir yada yol bisikleti tedarik etme yollarına bakmalıdır

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Eski kullanmadığım lastiğime uygulamayı düşünüyorum ama kullanıcakmıyım pek sanmıyorum.

Arkadaslar taslama makinasini biyere sabitleyebilirseniz lastigin her yeri esit olur ornegin arka lastigi hizla cevirip azar azar yaklatirirsaniz lastik puruzsuz olabilir

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet elle biraz daha zor olabilir, fakat bu yapma slick lastikler trainer de kullanılır gibime gelmiyor. Tabi denemeden bilinmez

Dişli bir lastiğin slick lastikten tek farkı dişleri olması değil. Dişli bir lastiğin dişlerini traşlarsanız geriye ince, zayıf ve güvenilmez bir tabaka kalır.

Sacma konulara yorum atilmasini cok seviyoruz, olmayacak isler......:eek:ut:

Geri