Kenan Sofuoğlu'ndan Yetim Çocuklara Bisiklet

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Kenan Sofuoğlu'ndan yetim çocuklara bisiklet


Sakarya İHH tarafından milli motosikletçi Sofuoğlu sponsorluğunda ve Sağlık Bakanlığınca başlatılan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 105 yetime bisiklet dağıtıldı.


http://aa.com.tr/uploads/Contents/2016/05/22/thumbs_b_c_236a7035bfd6b036cfa85e506d7ad6c5.jpg

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu sponsorluğunda ve Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, 105 yetim çocuğa törenle bisiklet verildi.

Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde gerçekleştirilen dağıtım töreninde, Sofuoğlu'nun sponsorluğunda 55, Sakarya Valiliğince 50 olmak üzere toplamda 105 bisiklet, 10-16 yaş grubundaki yetim çocuklara hediye edildi.

Yetim çocuklar, daha sonra Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli'nin start vermesiyle bisikletleriyle pistte tur attı.

Kenan Sofuoğlu, gazetecilere açıklamasında, Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği ile beraber daha önce de bu tarz projeler yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini söyledi.

Yetim konusunda çok hassas olduğunu vurgulayan milli motosikletçi, "Bizim ailemizde de bir yetim var. Rahmetli Sinan ağabeyimin oğlu... Elimden geldiği kadar bu tarz projelere destek olmayı tercih ediyorum. Bugün de özellikle çocukların burada gelip bisiklet kullanması, pistimizi şenlendirmesi çok güzel oldu. İnşallah hayrını da görürler." diye konuştu.

Sofuoğlu, çocuk sevindirmenin bambaşka bir duygu olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"Kendi çocukluğumdan da biliyorum. Bisikletin ne kadar önemli ve değerli olduğunu bilirim. O yüzden çocuklara böyle bir destek ve mutluluk vermek, çok şükür bize nasip oldu. İmkanlarımız olduğu sürece, Rabbim yardım ettiği sürece, işimizde başarılı olduğumuz sürece tabii ki böyle konularda destek olmaya çalışacağız. Burada özellikle İHH'ya teşekkür ediyorum. Onlar bu projeyle geldiler, ben de tabii ki elimden geldiği kadarıyla destek olmaya çalıştım. Rabbim güç verdiği sürece destek olmaya çalışacağız."

(link)
 
Scudo

ichinichi

Üye
Kayıt
25 Şubat 2016
Mesaj
39
Tepki
83
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Hakan E.
Bisiklet
Mosso
Güzel haberler bunlar. Sormak istediğim bir konu var. Arda Türkmen'i tanıyorsunuzdur. Arda'nın Mufağı diye bir programı var. Geçenlerde orada kendisininde böyle bir projede yer aldığını söylemişti. Hatta destek olmak için t-shirt falan satın alabilirmişiz. Bu ürünlere nereden ulaşabiliriz bilen var mıdır ?
 

Aldora Road Team

Daimi Üye
Kayıt
30 Mart 2014
Mesaj
201
Tepki
141
Yaş
24
Şehir
Kocaeli / İZMİT
İsim
Üzeyir Sağlık
Bisiklet
Carraro
Kenan sofuğlunu çok ama çok seviyorum lakin böyle yaptığı iyilikleri facebookta v.b bu tür sitelerde çok paylaşan biri :/ Biraz garip geliyor ama Allah hayrını kabul etsin değerli insan.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bu tür yardımlar yapılırken, çocuklara kask takmaları konusunda bilgi veriliyor mu, veya bisiklet ile birlikte kask veriyorlar mı. Diye merak ediyorum!
 

Cevat_MD

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Aralık 2011
Mesaj
819
Tepki
1.978
Yaş
57
Şehir
LÜLEBURGAZ - ÇORLU
İsim
Cevat Bayhan
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek ama yine de Allah razı olsun, hayrı kabul olsun...
 
  • Beğen
Tepkiler: Aldora Road Team

unlike81

Aktif Üye
Kayıt
8 Mayıs 2015
Mesaj
173
Tepki
210
Yaş
42
Şehir
Balıkesir
Bisiklet
Giant
Bu yetimleri nasıl seçtiler? Malum teşkilata yakınlık arandı mı? Yetime yardım yazıp boy boy fotoğrafları neden paylaşırlar? Dernek ismine bakınca kafamda deli sorular..."Yardım yapmıyorsunuz bari eleştirmeyin" cilerden ilkine ödül var.
 

Narki

Üye
Kayıt
4 Nisan 2016
Mesaj
40
Tepki
25
Yaş
40
Şehir
Ankara
İsim
Onur
Bisiklet
Kron
@unlike81 aynen katılıyorum benimde aklıma bu soru geldi. Ayrıca yapılan yardımı dillendirmek güzel bir durum değil. Hem ailelerini hemde cocukları mahcup edersiniz.