Kemik şase manyetik süspansiyon

BF Okuru

Üye
Tepki
64
Arkadaşlar sene oldu 2015 , adını yıllar önce lemans yarislarında duyuran bu iki teknoloji bisikletlere neden Uyarlanmıyor. Kemik kadro lu manyetik suspansiyonlu bir bisikletin günümüz teknolojilerindeki en hafif bildigimiz bisikletden ciddi derecede daha hafif ve daha sağlam olacağını düşünüyorum . Konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler ...

• Beğen
Tepkiler: olcer
Scudo

Emre Yönlüer

Forum Bağımlısı
Tepki
2.175
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bu konuda çok cahil kalmışım... 2 terimi de ilk defa duydum. Biraz araştırıp döneyim tekrar:kötü: :eek:

• Beğen
Tepkiler: BF Okuru

Mehmet Altuğ

surrender.to.music
Tepki
6.818
Bisiklet
Scott

Sanirim yukaridaki sistemden bahsediyorsunuz. Eger oyle ise, bu sistemin calismasi icin elektirik enerjisine ihtiyac var. Bu da bisikletlere uygulanamamasinin nedenidir.

• Beğen

Emre Yönlüer

Forum Bağımlısı
Tepki
2.175
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
@Mehmet Altuğ
Bu güzelmiş :harika: Yalnız kemik kadro nedir bilemedim.Google' a yazınca çok saçma şeyler çıkıyor,kendi aralarında kullandıkları ingilizce terimi bilmek lazım galibaaa.. :eek::eek:

• Beğen

BF Okuru

Üye
Tepki
64
@Mehmet Altuğ

Benim okudugum bir yazı dizisinde yabancı olduğu için çok net ceviremedim fakat orada süspansiyon çalışma sisteminde içerisinde bulunan materyallere sürekli elektrik verilerek değilde belli aralıklarla disc fren balatalari gibi düşünün periyodik bakımlar yapılarak değiştirilip kullanılıyor olduğunu yazıyordu ..

@Emre Yönlüer

şimdilik sadece gözlük çerçevesi olarak tanıliyor :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer

Yağız Gökmen

Forum Bağımlısı
Tepki
1.854
İsim
Yağız GÖKMEN
Bisiklet
Focus
bir ara bisiklet için değilde araba hakkında baya konuşmuştuk başka forum da bose active suspension bunun gibi bir şeymidir.bir çeşit manyetik süspansiyon

video yu tavsiye ederim ilginizi çekebilir :)

• Beğen

hufucu

Aktif Üye
Tepki
59
İsim
kaan
Bisiklet
Sedona
Sanırım Le Mans arabalarda artık carbon :)

BF Okuru

Üye
Tepki
64
@Yağız Gökmen
Doğrudur illaki izleyeniniz vardır gösterime cok dan girmiş olan hızlı ve öfkeli son serisinde bir araç vardı virajlara hız kesmeden giriyordu fakat savrulmuyordu , bu teknelojiler orda da dile getirilmişti ..

• Beğen
Tepkiler: olcer

BF Okuru

Üye
Tepki
64
Kemik kadro mu? Hayvanseverler adresinizi tespit etmiştir bile. Konum değiştirseniz iyi olur. :D

Levent S.

Aktif Üye
Tepki
215
Bisiklet
b'Twin
@Mehmet Altuğ

Canyon bu sistemi şu anda test ediyormuş. Yazının linki ekte İngilizce biliyorsanız çok ilginç bir yazı öneririm. Yine de bisiklet gibi bir alette çok sofistike sistemler olmaması gerektiğini düşünüyorum. Gerçi değişimin önünde kim durabilmiş ki

(link)

• Beğen