Kedi sever bisikletçiler

Scudo

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.964
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Atasoy İbrahim Ağabey yüce gönüllü güzel insansın.Allah razı olsun.
Bulunduğun ilde muhtemelen sokak hayvanları rehabilitasyon merkezleri(belediye veterinerleri) vardır.Bu merkezlerde,sokak hayvanlarına ücretsiz aşılama yapılıyor.
@Atasoy
:koptum::kedicik:
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Atasoy Çok güzelmiş yavru :) İç dış paraziti kesin başta yaptırın, sonraki hafta da karma aşısı var, sonra isteğe bağlı kuduz aşısı var da ben hiç yaptırmadım kuduzlarını, kıyamadım bi türlü baya halsiz oluyorlar o aşıdan sonra :(
 
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesaj
2.132
Tepki
5.345
Şehir
Kayseri
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ahmet Bilge Kaan AKIN bir çocuk babası olarak söylüyorum. insan evladına bile aşı yaptırıyor. aşıdan sonra hasta bile olsa. Onların iyiliği için bu. Bence yaptırın.

Edit: Evlerde beslenen kedilerin bağışıklığı doğada serbest gezenlere göre çok düşük oluyormuş. (Bu sözü de bilimsel bi araştırmaya dayandırmak için araştırıyorum şuan)

Onu ararken bunu buldum. Yararlı bilgi güzel haber :)
Evcil hayvan, çocuğun bağışıklık sistemini güçlendiriyor

(link)

İngiltere'de yapılan bir araştırma, evlerinde hayvan beslenen çocukların bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğunu ve hastalık nedeniyle okula gitmeme oranlarının düşük çıktığını ortaya koydu.

15.06.2002 - 01:39LONDRA (a.a)Uzmanlar, evde hayvan beslemenin en çok faydasının görüldüğü yaşların 5 ila 8 arası olduğunu belirttiler. Uzmanlar, ‘‘Evde hayvan beslemenin faydası, bütün yaşlardaki çocuklarda görülüyor, ama 5-8 yaş arası okul dönemi olduğu için bağışıklık sistemi güçlü çocuklar, hastalığa yakalanmıyorlar. Dolayısıyla devamsızlık yapmaktan kurtuluyorlar’’ diye konuştular.

Warwick Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya başkanlık eden Dr. June McNicholas, evinde hayvan beslenen çocukların beslenmeyenlere oranla her öğrenim yılında okula ortalama 18 gün daha fazla gittiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Araştırma, çocukların hayvanlardan edindikleri diğer bazı faydaları da gözler önüne serdi. Çocukların yüzde 30'u korktuğu zamanlar hayvanlarıyla sakinleşiyor. Yüzde 28'i de aile üyeleriyle yaşadıkları anlaşmazlıklardan sonra besledikleri hayvanın şefkatine sığınıyor.

Dr. McNicholas, bütün faydalarına rağmen hayvanların çocuklarda yaratabileceği sağlık problemlerine karşı dikkatli olunması uyarısını da yineledi ve hayvanlarda bulunan bazı parazitlerin çocuklarda karın ağrısından göz tahribatına kadar çeşitli rahatsızlıkla yaratabildiğini kaydetti.

Dr. McNicholas, ‘‘Hayvan sahibi olmanın çocuk üzerindeki yararları, zararlarıyla karşılaştırılamayacak kadar fazla’’ dedi.

Evcil hayvanlarda aşının önemi
Cevat Abdurrahman
VETERINER BAKIŞI

Bu haftaki konumuzu, aşılamaya ayırdık. Kısaca aşılama dediğimizde ne anlıyoruz? Aşılamanın önemi nedir? Aşılamada dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Kısaca değinelim:

Doğadaki herhangi bir canlının, sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirebilmesi için aşılama çok önemlidir. Canlı doğduğu anda anne sütü (kolostrum) ile birlikte annedeki antikorları (maternal antikor) da alır böylece; ilk, doğal aşılama gerçekleşmiş olur. Yavru kedi ve köpekler, güçlenip, kendi kendilerine antikor üretecek zamana gelene kadar (yaklaşık 45 gün) anne sütü ile hastalıklardan bu vesileyle korunurlar.

Bundan sonra genellikle yavrular sahiplendirilirler ve artık onları hastalıklardan koruyacak antikorları taşıyan anne sütünü alamadıkları için de hastalıklara açık hale gelirler. Bu dönemde, yavruların yaşamlarını sağlıklı devam ettirebilmeleri için koruyucu hekimlik önem kazanır. Koruyucu hekimlikte; canlının yaşamını tehlikeye sokabilecek veya kalıcı arazlar bırakabilecek bazı hastalıkları daha ortaya çıkmadan önlemek için birçok viral veya bakteriyel hastalığa karşı aşılar kullanılmaktadır. Böylece bu hastalıklardan kaynaklanabilecek maddi ve manevi hasarlar önlenmiş olur.

Aşılar; vücuda verildiğinde, bağışıklık sistemini uyararak hastalıklara karşı spesifik aktif bir bağışıklık oluşturan ve bu yolla canlının korunmasını sağlayan biyolojik maddelerdir. Bağışıklık ise; vücuda giren veya verilen mikroorganizma, protein ve bu gibi yabancı maddelere karşı vücudun bütün savunma sistemleri ile karşı koyması, direnç göstermesi ve kendini korumasıdır. Vücuda giren bu yabancı maddelerin neden olduğu hastalıklar atlatıldıktan sonra hayvanlarda bu hastalıklara karşı doğal bir direnç oluşur. Yani diğer bir deyişle bağışıklık şekillenir. Aşılar genellikle, koruyucu amaçla kullanılır. Aşılama; hastalıklarla karşılaşma ihtimali olan hayvanları, o hastalığa karşı korumak için, önceden mikroorganizmayla karşılaştırarak bağışık kılma işlemidir.

Anneye yapılmış aşıların da yavru üzerinde koruyucu özelliği vardır. Yapılan araştırmalar yavruların, daha anne karnındayken yavru zarları aracılığıyla bir miktar immunglobulini (bağışıklık oluşumunu sağlayan maddeler) anneden aldığını ortaya koymaktadır. Yeni doğmuş yavrular, bağışıklık sistemleri gelişim halinde olduğundan, humoral ve hücresel bağışıklığı aktif olarak tam anlamıyla oluşturma yeteneğinde değillerdir. Bu nedenle eğer anne doğumdan uygun bir süre önce aşılanırsa kendi korunma maddelerini yavrularına geçirebilir. Böylece yeni doğmuş yavrularda acil korunma sağlanmış olur.

Ayrıca yavruların bağışıklık sisteminin gelişmesinde, anneden emilen kolostrum miktarı ile kolostrumdan alınan immunglobulin miktarı büyük önem taşımaktadır. Yavrular ilk pasif bağışıklığı anneden aldıkları kolostrum aracılığı ile kazanırlar. Köpek yavrularında tespit edilen maternal antikorların %90’ı kolostrumdan gelmektedir.

Aşılamada dikkat edilmesi gerekenler:

Aşı öncesi tüm hayvanlar genel sağlık kontrollerinden mutlaka geçmeli, aşı sadece sağlıklı hayvanlara yapılmalıdır.
Aşılanacak yavru ve yetişkin köpeklerin vücut sıcaklığı normal (38-39,5°C) sınırlar içinde olmalı. Ateşin yüksek olması vücutta başka bir hastalığın göstergesi olabilir bu nedenle bu hastalığın nedeni bulunmalı ve tedavi edilmeli veya birkaç gün beklenip ateş ve hastalık belirtisi olmadığı bir zamanda aşılama yapılmalı.

Aşılama öncesi ve aşılama sırasında, aşının etkisini azaltacak antibiyotik ve kortikosteroid gibi ilaçlar kullanılmamalı. Eğer kullanılmış ise son kullanıldığı günden itibaren bir hafta geçmiş olmalı.

Evcil hayvanınızın mutlaka iç ve dış parazit tedavisi yapılmış olmalı. Parazitler bağışıklık sistemini zayıflattığından yapılan aşı yeterli düzeyde korumayı sağlamadığı gibi aşılama öncesi hayvanınızda gizli kalmış bir enfeksiyonun çıkmasını da sağlayarak hastalanmasına neden olabilirler.

Aşılamadan birkaç gün önce ve sonra banyo yapılmamalı ancak temizliğe de özen gösterilmeli eğer hayvan çok kirliyse ıslak bir bez, kuru şampuan ve temiz bir fırça ile temizliği sağlanmalı.

Yavru hayvanlar, aşılama programı başlayıp bitene kadar diğer hayvanlarla temas ettirilmemeli, dışarıya çıkarılıp, gezdirilmemelidir. Parklar, dinlenme alanları gibi çok sayıda hayvanın gezindiği yerlerde gezdirilmemeli zorunlu durumlarda kuçakta ya da taşıma kabında taşınmalıdır.

Aşılama tarihlerine dikkat edilmeli, yıllık aşı zamanı gelen hayvanlar yaklaşık olarak aynı zaman dilimlerinde aşılanmalıdır. Aşıların bir önceki yıl yapıldığı tarihten bir kaç gün önce ya da sonra yapılması önemli değildir.

Hamile köpeklerde aşılama yapılmamalı, yapılan bu aşılar anne karnındaki fetüs için zararlı olabilir. Hamilelik öncesi normal düzende yapılan aşılar hem anneyi hem de doğumdan sonra fetüsü(kolostrum ile) korur.

Yavru hayvanların ilk aşılamaya başlama yaşı 6.-7. Haftalardır. Bundan önce yapılan aşılar anneden aldığı maternal antikorlar nedeniyle yeterli korumayı sağlayamazlar.
Aşılama öncesi yavrulara iyi bir bakım ve besleme uygulanmalı. Zayıf, halsiz ve bakımsız görünen hayvanların genel görüntüsü düzeltilip iyi bir kondüsyon kazandıktan sonra aşılama yapılmalıdır.

Aşılama programı bittikten yaklaşık bir hafta sonra hayvanınızı dışarı çıkarabilir, gezdirebilir ve banyo yaptırabilirsiniz.

Hepinize sağlık dolu günler diliyorum…

Alıntıdır
 
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Mhmm@ Yok aşılarını yaptırıyorum da kuduzu yaptırmıyorum bir tek, yanlış olmuş orada anlam :D

Kuduzu çok gerekli görmüyorum kedilerde, salgın vs de olmadıkça sorun çıkartacak bir hastalık değil. Bazen yolculuklarda şart koşuyorlar uçağa vs alınırken onun haricinde yaptırmıyorum.

Küçükbeyazım aramızdan ayrılalı aylar oldu. Çok özlüyoruz yavrumuzu, kendisi zor bir hayat yaşadı.
Küçükken herpes virüsü kaptı, yakalatmadığı için ilerledi, dişlerinin bazıları döküldü. Kalanlar da ufacık kaldı, yemek yerken zorlanıyordu minik dişleriyle. Kendisi de küçücüktü, 4 sene kadar bizimle yaşadı, seneler geçmesine rağmen yavru kedi gibiydi görüntüsü yavrumuzun.
Daha sonra bir araç çarptı. Ön kolu parçalandı, daha 6-7 aylıktı o zamanlar. Hala ele gelmiyordu, zorla yakalamıştık yavruyu.
Kolu ampüte edildikten kısa bir süre sonra yine kapımıza geldi, bu sırada yuva arayışımız sürüyordu beyazcığa. Gündüzleri dışarıda, geceleri evde bizimle kalıyordu. Halsizdi, elletmeyen, yanımıza yaklaşmayan yavru birden kapımızın önünde yığılıp kalmıştı. Hamile olmuş, doğum yapamamış çok küçük olduğu için. Hemen ameliyata alıp, kısırlaştırılması yapılmıştı yavrumun.
Bu olaylardan sonra sahiplenmeye karar verdik beyazımı, evimizin en güzel üyesi oldu.
Sarılmayı çok severdi, sarılıp uyumaya bayılırdı, çok akıllıydı her dediğimizi anlardı, kızınca küser yüzümüze bakmaz, sevince yerlerde yuvarlanarak karşılık verirdi.
Bir anda hastalandı ve aramızdan ayrıldı, kurtaramadık güzel yavrumu. Keşke hep bizimle olsaydın güzel kızım. Seni çok özlüyoruz.
Bu görüntüleri derledim, en azından anılarda yaşasın, unutulmasın diye yavrumuz.
Engelli bir canlı sahiplenin, onlara öncelik verin, o sizi her şeyden çok sevecektir.


 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.964
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Güzel kardeşim,Allah gönlünün muradını versin.İnşallah bu duamı, dua kapılarının açık olduğu zamanda etmişimdir.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Ben de hüzünlendim.Benim de iki tane engelli kedim olmuştu.Melek oldular:(

IMG_20180613_212755.jpg
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@hamlet2006
Teşekkürler abim, çok daha yakın oluyorlar insana. Yardım ettiğimizin farkında oluyorlar :( Başın sağolsun abi senin de :(
 

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
1.538
Tepki
1.893
Yaş
56
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Sedona
4abb9e2c-1f75-482f-91ba-a35e95defef3.jpg Sitemizin yeni üyesi sanırım henüz 1 yaşını doldurmamış bir hanım. Habire miyavlıyordu doyurduk. Hala miyavlayınca sevelim dedik o zaman sustı doymadı sevilmeye. Maalesef bir evden çıkma galiba.

Yalnız benim arabamı sevmeyip yandaki Peugeot nun üstüne çıkınca çok kalbim kırıldı.
 

Genco.

Üye
Kayıt
6 Aralık 2017
Mesaj
60
Tepki
71
Yaş
50
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
@ozgozer fip çok ama çok tehlikeli, dönüşü olmuyor genelde maalesef. Bugüne kadar sadece bir tane kızımız kurtulabildi. Onu da enteresandır ki son anda yetiştirdik. Ciğerleri sıvı dolmuştu, enjektörle çekip boşalttı doktorumuz. 15 dakika falan geç kalsak ölmüştü.
 

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
2.251
Tepki
7.151
Yaş
44
Şehir
Manisa
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Android 7'de sanal kedi besleme varmış yeni öğrendim. Ayarlardan android sürümüne tıklayınca logo çıkıyor. Çıkan logoya basılı tutunca yukarıda açılan hızlı menüye yemek tabağı ekleniyor. Tabağa tıklayıp mama veriyorsunuz. Bir süre sonra kedi geliyor. Bildirim şeklinde tabii, isim felan veriyorsunuz. Kediler zamanla çoğalıyormuş. Hareketli bir şey yok ortada, sadece menü ve metin tabanlı..
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan