Kedi sever bisikletçiler

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
2.251
Tepki
7.151
Yaş
44
Şehir
Manisa
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ah şu alerjim olmasa British Shorthair yavrusundan edinmeyi çok istiyorum. Tam yumak, al kucağına yuvarlan. Çocuklar da bayılırdı.
 
Scudo

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
2.251
Tepki
7.151
Yaş
44
Şehir
Manisa
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Mehmet Metin Levent

Abi benim durum farklı, çok fazla şeye alerjim var, testini yaptırdım. Kedi'ye karşı da alerji gelişti maalesef. Yıllar önce bir arkadaşın kedisi elimi tırmaladı, gözüm şişti ilk orada başladı reaksiyon. Halbuki kedilerle büyüdüm sayılır. Dedem ninem dahil herkesin kedisi varmış evde. Müstakil ev olduğundan asmadan bizim kata tırmanan soluğu benim yatakta alırdı :) Nasıl ve neden alerji geliştiğini bilmiyorum ama şimdi aynı ortamda uzun süre bulunsam bile reaksiyon başlıyor. Sevip ellerimi yıkıyorum :(
 

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
2.251
Tepki
7.151
Yaş
44
Şehir
Manisa
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Mehmet Metin Levent

Bu bilgi bende de vardı. Siz kedinin alerjiye iyi geldiğini söyleyen makaleyi aramaya koyulunca kedi alerjisi için sprey, tablet vb. ilaçlar geliştirildiğini gördüm. Bunlardan hiç haberim yoktu. Araştırmaya devam o halde. Dün hanıma British fotoğrafları gösteriyordum altyapıya devam edeyim ben, şu spreyi de bahçedeki bizim Pamukta deneyeyim. Belki olur bu iş.
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.964
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Mehmet Metin Levent Beni de gözleri çok etkiliyor.Bana böyle içli içli baktılar mı hep kendimi suçlu hissediyorum.Sanki bizi dışarıda niye yalnız bırakıyorsun der gibi bakışları oluyor.Hele hele köpeklerin gözlerine hiç bakamıyorum,yardım edemiyorum çoğu zaman;yetersizliğimden utanıyorum.
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.964
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Mehmet Metin Levent
Birbirlerine rakip olmadıklarını onlara hissettirmeye çalışın.Bunun için mama yeme, uyuma ve tuvalet yerlerini birbirinden uzak tutmaya çalışın.Kısır kediniz için gelenin yavru olması daha küçük rakip ve daha küçük tehdit algısı oluşturacağı için işiniz büyük ölçüde kolaylaşacaktır.Hele bir de yavru kedi erkek ise işiniz daha da kolaylaşır.İşinizi zorlaştırabilecek husus ise kedilerin sosyal canlılar olmaması olabilir.Ama sabrederseniz bir şekilde ama kısa sürede ama uzun sürede anlaşabiliyorlar.Biraz da bu süreyi karekterleri belirliyor.

Bir de şöyle bir detaylı ve daha kapsamlı yazı buldum.(link)
 
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesaj
2.132
Tepki
5.345
Şehir
Kayseri
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Atasoy
Haklısınız kedi sahiplenir, :) :kedicik: Aşı konusunda çok bilyim yok maalesef ama petist net şu bilgiyi yayınlamış
KEDİ RUTİN SAĞLIK PROGRAMI
6-8 Haftalık
  • Fiziksel muayene
  • Feline Leukemia Kan Testi
  • Dışkı Muayenesi ( İç parazitler yönünden )
  • Parazit Tedavisi ( İç – Dış parazit yönünden )
9-12 Haftalık
  • Fiziksel Muayene
  • Karma Aşı ( Herpes Virus, Calici Virus, Panleucopenia Virus’a karşı )( 9 Haftalık )
  • Leukemia Aşısı ( Feline Leukemia Virus’a karşı )( 10 Haftalık )
12-14 Haftalık
  • Fiziksel Muayene
  • Karma Aşı tekrar ( 12 Haftalık )
  • Leukemia Aşısı tekrar ( 13 Haftalık )
14-16 Haftalık
  • Fiziksel Muayene
  • Kuduz Aşısı ( Rabies )
  • Parazit Tedavisi (İç – Dış Parazit )
5-6 Aylık
  • Fiziksel Muayene
  • Diş Muayenesi
  • Dişi Kedi Kısırlaştırma ( OvarioHysterectomy ) Yapılan araştırmalar da ilk kızgınlıktan önce yapılan OHE operasyonu ile ilerde meme kanseri olma ihtimalinin düştüğü saptanmıştır
  • Erkek Kedi Kısırlaştırma ( Orchiectomy ) Erkek kedilerde kısırlaştırmanın, bölge savunma duyarlılığında, saldırganlıkta azalma yine bölge belirlemede kullandığı idrarla iz bırakma işlemini düşürdüğü veya yok ettiği görülmüştür.
  • Chip Takılması ( Derialtı )
Yetişkin kediler
  • Karma Aşı ( Yılda bir )
  • Leukemia Aşısı ( Yılda bir )
  • Kuduz Aşısı ( Yılda bir )
  • Dışkı muayenesi parazit yönünden ( Yılda bir )
  • İç Parazitlerden koruma ve tedavi ( İki ayda bir )
  • Dış Parazitlerden koruma ve tedavi ( Kışın iki ayda bir, yazın ayda bir )
Açıklamalar
Fiziksel Muayene kedinizin düzenli sağlık kontrollerindeki en önemli adımdır. Kediniz problemlerini size anlatamaz. Kedinizde oluşabilecek anormal bir durum örn; kalp çarpıntıları, ateşlenmeler, bölgesel ağrılar, ufak şişlikler ancak veteriner hekiminizin yaptığı fiziksel muayeneler ile tespit edilebilir. Bu şekilde erken fark edilen bazı durumların ilerde oluşabilecek büyük problemleri engelleyebilir. Bunun yanı sıra veteriner hekiminiz tarafından yapılan bu düzenli muayeneler, kedinizin beslenme ve bakım ile ilgili standartlarının belirlenmesinde faydalı olmaktadır.
Feline Leukemia Virus, kedinizde immun sistemi baskılayarak çeşitli bakteriyal ve viral etkenlerle savaşmasını başarısız kılar. Bunun yanı sıra farklı tipte kanserlere ve kronik hastalıklara neden olabilir. Bazı kediler bu virüse karşı bağışıktırlar. Fakat yinede tekrarlanan bulaşmalar bu hastalığı ortaya çıkarabilir. Eğer kediniz sürekli zayıf, halsiz ve çeşitli hastalıklar geçiriyorsa bu hastalığın etkenine sahip olabilir.
Feline Panleukopenia, kedi gençlik hastalığı olarak ta adlandırılmaktadır. Her yaştan kediyi etkilemektedir. Aşı dışında kedinize bu hastalığın bulaşmasını engelleyemezsiniz. FP virüsü kedinizin her organını etkileyebilir. Ateş, kusma, iştahsızlık, ishal, dehidrasyon, zayıflık, kasılmalar, ve inkoordinasyona neden olabilir. 1 hafta içinde kedinizin kaybına sebebiyet verebilir. Yavru kedilerin ¾’ünün yetişkin kedilerin 1/2’sinin kaybına neden olur.
Kedi solunum yolları hastalıkları, kolayca bir kediden diğerine geçebilmektedir. Öksürme ve hapşırma yolu ile dağılan etkenler damlacık enfeksiyonu şeklinde hastalık oluşturur. Yavru kedilerin kolayca kaybına neden olabilecek zatürre formu oluşmuşsa kedinizin gözleri ve burnunda akıntılar gelebilir, ateş artabilir, halsizlik, iştahsızlık, şişerek kapanan göz kapakları ve zor solunum oluşabilir. Bu hastalıklar özellikle Feline Rhinotracheitis Virus ve Feline Calici Virus ‘lar tarafından oluşturulur. Rhinotracheitis hamile kedilerde düşüğe neden olabilmektedir.
Kuduz ( Rabies ), sinir hücrelerine saldırarak beyine yerleşir. İnsan ve diğer bütün memeliler kuduz virüsünden etkilenebilir. Hastalığın kaynağı genel olarak vahşi hayattır. Bütün virüs kapan kediler ölür veya itlaf edilir. Hastalık virüs taşıyan salyanın, ısırma ve derideki çatlaklardan vücuda girişi ile oluşur. Ülkemizde her yıl aşılamanın yapılması zorunludur.
Kalp Kurdu ( Heartworm ), her yaştan kediyi etkileyebilir. Köpekler gibi aynı yoldan bu hastalığa maruz kalırlar. Bu paraziti taşıyan bir sineğin kedinizi ısırması sonucu bu hastalığı bulaştırır. Sadece bir kurtçuk devamlı öksürmeye, nefes alma zorluklarına, kusmaya bazı vakalarda kedinizin kaybına neden olur. Yetişkin kedilerde bu hastalığın tedavisi için herhangi bir onaylanmış ilaç yoktur. Korunma en etkili yöntemdir. Belirli periyotlarla uygulanan iç parazit ilaçları bu etkenin kedinizdeki gelişimini ortadan kaldırır.