Scudo Sports

Kazaya Ramak Kala!

Adem Gül

Forum Demirbaşı
Tepki
215
Arkadaşlar bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Aslında bu 2 seferdir başıma geliyor . Şişhane'den bahriye caddesine inerken bir yokuş var çok dik olmamasına rağmen bisikletim orada çok hızlanıyor ve arabaların akışına bakılırsa yan yoldanda ayrıca hat bağlandığı için frenle girilmiyor yola daha sonrasında ise freni yavaşça artırarak sıkmama rağmen bisikleti yavaşlatmam çok zor oluyor . Bugün yine oradan inerken aynı şeyi yaşadım ve bir kaç kez frene bastığımda frenimin adeta bağırır gibi bir ses çıkardığını farkettim sürtünmeden dolayı. Acaba fren papucuylamı ilgilidir bu , 3 renkli papuç alsam bu sorun ortadan kalkarmı. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar ihmal etmesin beni. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Scudo
V frenlerde bildiğim kadarıyla ses gelme olayını şöyle anlatayım.

- Jantlarınıza sabun, arap sabunu gibi maddeler değdiyse,

- Islandıysa,

- Bant gibi yapışkan bir madde kaldıysa

Çok güzel ses çıkartıyor :) Onun dışında pabuç ve jantların yapısına bağlı olarak da bu ses olayı değişebiliyor bildiğim kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: Adem Gül
Aynen fren sisteminizin bisiklete bağladığınız vidalarıyla balataların vidalarını sıkmanızı öneririrm eğer halen ses geliyorsa balataları zımparalayın jantı temizleyin öyle deneyin :)

Bisiklet daha 2 gün binildi arkadaşlar jantlar temiz sanırım vidalarını sıkmam gerekiyor veya papuçla alakalı , önerileriniz için teşekkür ederim :)

adem badem :Devden cıkarken ayakkabılarını bagladıgından emın olmayı dusundugun gordugun hıssetıtıgn kadar bısıklete bınmeden evvelde fren sıstemınden mutlaka ve mutlaka emın olmayı iste... yolda her sarsıntı bısıkletınde vıda gevsemesıne sebeptır...ve asla kalıtelı pabuctan kacma kablo gres tarıhını bır kenara yaz muayne hesabı :D allah kaza bela vermesın unutma zincir atar durursun fren patlar uçarsın :D

• Beğen
Tepkiler: Adem Gül
Geri