Scudo Sports

kazada meydana gelen omuz/omuz kıkırdağı kırığı

caglara.

Aktif Üye
Tepki
651
İsim
Çağlar A.
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
öncelikle kusura bakmayın. tek elle büyük harf yapmak çok zor oluyor.

dün rumeli hisarı yokuşundan inerken önümdeki panelvan durduk yere çok sert fren yaptı. herhangi bir yaya ya da araç yoktu. ne araç ne de ben hızlıydık. ben de fren yaptım ancak tam frenlediğim noktada bir rögar kapağı varmış. yaklaşık 10 cm kadar asfalt seviyesinden altta imiş. ön tekerim kapağa takıldı ve panelvana girdim.

sadece sol omzumda kırık var. ama aşşşşşırı acıyor. uyuyamıyorum, yürüyemiyorum, çömelemiyorum. en ufak harekette dağılıyorum acıdan.

şimdii.. saçmalama diyebilirsiniz ama benim çok acil iyileşmem lazım. ağustos sonunda işe başlamam şart. 3 yıldır işsizdim. pazartesi günü son kez maaş görüşmesi yapacaktım.. şimdi kırık kolla gideceğim görüşmeye. benim çooook acil iyileşmem şart. ne biliyim internette her yerde kelle paça yiyin gibi öneriler var. daha önce yasamıuş olanlara sorayım dedim.

ha bir de

@caglara.

almaz olaydım.

Scudo
geçmiş olsun zamanlamasıda kötü olmuş,tam işe başlayacakken.geçinceye kadar sabredeceksin başka çaren yok dostum,istersen sabah akşam kelle paça iç yinede belli bir zaman lazım,sadece sonraki rehabilitasyon süresini asgariyeye indirmek senin elinde,gerek fizik tedavi gerekse omzunun işleve kavuşması belli bi süre alacak.

Geçmiş olsun. Eğer kıkırdak zarar görmüşse kemiğe göre daha çabuk kaynar ama tam iyileşmesi kemikten daha uzun sürer. Eğer roletek yırtığı oluşmuşsa ameliyat gerekebilir. Omuz hassas bir nokta MR çektirttiniz mi? Kıkırdak zedelenmelerinde jelatinli besinler ki ilk akla gelen kelle paça çorbası iyileşmeyi hızlandırır.

Ben yıllardır omzumdaki roletek yırtığından çekiyorum. omuz yaralanmalarını ciddiye alın, hayat kalitenizi düşürebilir.

• Beğen
Tepkiler: ali önder
mr perşembe gunu cekilecek.

doktor 2 ay iyileşme süresi var ancak eger kaynamazsa ameliyat gerekebilir dedi. acıkçası tek istediğim kolumu klavyenin tuşlarına basacak kadar hareket ettirebilmek.

caglara.

Çok geçmiş olsun. Bol istirahat edin moralinizi yüksek tutun.

Geçmiş olsun.

Sakatlığınız tam olarak nedir? klavikula (köprücük kemiği) kırığı mı? Eğer öyle ise ameliyat ile daha hızlı iyileşir ama çoklu kırık değilse buna genelde gerek görülmüyor. Fakat size 2 ay iyileşme süresi verildiğine ve mr çekileceğine göre başka sorunlar da var galiba.

Çok geçmiş olsun. Kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.

geçmiş olsun hocam.

@Murat B.

köprücük değil. pazı kemiğinin en üstü. tam köprücüğe bağlandığı yer. yarın baska bir doktora daha baktıracağım. çünkü kolum bayaa aşağıda gibi duruyor.

Omuz askısı kullan. Omzunu dinlendirirsin bu şekilde. Destekleyici ler kullan (solgar) tarzi.ve ilerde mutlaka bir fizyoterapist ile görüş. İyileşme olduktan sonra rehabilitasyon süreci gereken bilir

Geçmiş olsun. Spor hekimlerinin yöntemleri /tavsiyeleri belki daha hızlı iyilesmenize yada sakatliginizin sebep olacağı kısıtlamalardan daha cabuk kurtulmaniza yardimci olup ,ofis sahasına erken dönmenize yardımcı olabilir. ( doktor/ların tavsiyelerini uygulayın ki kalıcı bir sakatlık olmasın. Ilaç, fizik tedavi, beslenme , dinlenme vb...)
Moralinizi bozmayın. Kendinizi yalnız ve çaresiz hissetmeyin. Eğer siz ve isyerinizdeki diğer çalışanlar uyumlu insanlarsanız bu sıkıntılı zamanda size anlayış gösterip yardımcı olurlar. Tekrar geçmiş olsun.

@caglara.
Geçmiş olsun kırık var demişsiniz ama ne alçıdan ne ameliyattan bahsediyorsunuz. Anlattığınız şeyler omuz çıkığı ile de uyumlu olabilir ama siz de gittiğiniz doktordan net bişey öğrenememişsiniz sanki. Kırık deyip hiçbirşey yapmadan gönderdi mı sizi

dün gece bir tanıdığımın tavsiyesi ile baska bir doktora daha gittim. kolumun bu sekilde alçakta gibi durması normalmiş.

alçı olmuyomuş. yani çok hareketli bir bölge olduğu için alçıya almıyorlarmış. onun yerine bu şekilde sol kolum sarılı yaşayacakmışım. protein yememi ve fırsat buldukça paça çorbası içmemi söyledi..

Kelle paça içindeki jelatinden dolayı kıkırdağa iyi geliyor ancak kollestrolü de tavan yaptırır.En ucuz protein kaynağı bu diye bizde adet olmuş ama düzgün beslenebiliyoranız paçayı abartmayın kaş yapayım derken göz çıkmasın.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Yanlış anlamadıysam humerus'un alt kısmından kırılmış kemik. Doğru mu anladım? Eğer öyleyse yaklaşık 6 sene kadar önce ben de aynı yerden kırmıştım. ?

Talihsiz olmuş, geçmiş olsun. İnşallah yaşadığınız son talihsizlik olur. Doktorların önerilerine mutlaka uyun.
Haftada bir iki kez aya-kpaça çorbası ben de öneririm ya da glikozamin-kollajen tip - 1 içerikli takviye de faydalı olabilir; doktorunuza danışın.
Mümkün olduğunca hasarlı bölgeyi koruyun, mutlaka iyileşecek, unutmayın.

Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: onderayyildiz
Geçmiş olsun. Bu ürün de ki 3 madde de eklem sağlığı ile alakalı benim de bilek sakatlandı kullanmaya başladım. Size de faydası olur diye umuyorum.
hardline_glucosamine_chondroitin_msm_120_tablet_18280.jpeg

• Beğen
Tepkiler: ali önder
@Pino Kyo

humerus'un en üst kısmı. tam köprücüğe birleşeceği nokta. tamamen şana köprücükte hiç bir sorun yok.

@akifberkant

glukozamine başladım. bir arkadaşım farklı bir marka önerdi. an itibariyle:
-Günde 3 bardak yeşil çay,
-Günde 2 dilim ananas (bunu başka bir doktor önerdi)
-öğlen ve akşam birer porsiyon paça çorbası
-sabahları da 1 glukozamin hapı kullanıyorum. (paça bitince sabah-akşama çıkarcam).

iş görüşmesine gelince... maaşı görüşmeye gitmiştim. "kusura bakma, sakat olarak alamayız dediler" 2 gün daha bisiklet sürmesem evde otursam olmaz mıydı? diye düşünüyorum.

Öncelikle geçmiş olsun. Her şerde bir hayır vardır derler. Belki bizi oyalamak, kandırmak için söylenmiş bir söz olsa da yinede canınızı sıkmayın. Buradan da mesleğinizi, aradığınız işi yazarsanız bir yardımsever bisikletçi çıkar belki. Gün doğmadan neler doğar.

Hocam dert başa düşünce akıl veren çok olurmuş. Her akıl verenin aklına uymayın derim. Kendinize güvenebileceğiniz tek bir doktor belirleyin ve mümkün olduğunca onun önerilerinden başka hiçbir öneriye kulak asmayın. Ben kaza sonrasındaki süreçte bunun acısını çok çektim, bari siz çekmeyin.
Ne yaparsanız yapın süreci normal iyileşme sürecinden çok çok öne çekemezsiniz. Yani demek istediğim kırımlı bir kaza sonrası 3 günde iyileşilebilen bir dünya maalesef yok.

Geri