Scudo Sports

kaza sonrası oluşan arka aktarıcı yamulması

isamorgil

Daimi Üye
Tepki
595
İsim
isa morgil
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
arkadaşlar merhaba
geçen akşam Kadıköy de bir kaza yaptım ben ve bisikletim kısmi hasarlı olarak olay yerinden yaya şekilde ayrıldık :agla:.
Yaşanılan düşme sonrası arka aktarıcı jant tarafına doğru yamuldu yamukluk arka aktarıcının kadroya bağlandığı yerde de bir miktar bulunmakta.
tüm bu hasarın düzeltilmesi konusunda hangi yolu izlemeliyim tavsiyelerinizi bekliyorum.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Scudo
Elinizle düzeltebilirsiniz!.. Çok basit..[emoji106][emoji2]

Bir çok defa yapmışımdır. Tarif isterseniz yardımcı olabilirim..[emoji2]

Bende ağız burun dalmak istiyorum :D

lakin kadrodaki bağlantı kulağı (tabir doğru olmaya bilir aklıma bu geldi) şu kırmızı olan kısım. orada da eğilme ver ve elle düzelecek miş gibi durmuyor kaş yapalım derken göz çıkarmayalım sonra :D

Aktariciyi vidadan çıkartın ama kadro kulağı kadroda kalsın. Aln elinize bir kurbağacık kulağın etrafına da sarın bir peçete. Kurbağacığı ayarlayın kulağa göre ve yavaş yavaş cekin kendinize. Yanmda olsa 5 saniye de yapardım ama [emoji30]

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
seninki yine iyi, benim kulak falan yamuldu :D

Kulakçığın açısı zincire paralel olmalı. Bisikletin arkasına geçip eğilerek bakarsanız ayarlamanız mümkün..[emoji106][emoji41]

Benim eski bisikletimin arka vitesini kaldırıma çarptım ve böyle yamulmuştu. Çok uğraşmıştım eski haline getirene kadar. Sonuçta alüminyumdan yapılma bir parça eğildiği gibi düzelebiliyorda. Ellerimle çekmiştim eski yerine..

@Serkan HODANCI

Aktarıcıyı sökün. Arka tekeri çıkarmayın. Ön tekeri göbeğinden aktarıcının
yerine vidalayın ve iki tekeri biribirine her yönde paralel olacak şekilde düzeltin.

Gesendet von meinem GT-S5300 mit Tapatalk 2

öneriler için teşekkürler arkadaşlar

Şuan vaktim olmadığı için ilgilenemiyorum ama pazartesi ilk işim tarifler üzerine bir tamirat operasyonu yapmak olacak

@ihtiyar

Sevgili ihtiyar amca bir kaç önceki konuda açıkladım onları. Bazıları gercekten korkuyor böyle işlemleri yaparken. Bisiklete zarar vermekten korkuyor., (bisiklet zaten hasarlı) orasını düşünmüyorlar. Bir arkadasıma 1995 te Beldesan Colorado bisikletimi verdim. Önünü kaldırdı dengesi bozuldu ve çok sert nir sekilde yere vurdu on tekeri gözümün önümde bisiklet harley davitson motorlara döndü. Masayı yerinden çıkardım. Komşu arabasıyla gelmişti altına destek koydum arabası ile maşanın üzerine çıkarttım maşayı düzelttim tekrar taktım bitti.. O maşa ben o işlemi yapmasam zaten kullanilamaz durumdaydı. Yaptım düzeldi! İşe birde bu yönüyle bakmak lazım. Nasıl eğildiyse o sekilde düzeltebiliyor...[emoji2][emoji2]

@ihtiyar

http://www.mountainbike-magazin.de/sixcms/media.php/6/thumbnails/MB-Werkstatt-0808-6.jpg.2610142.jpg

Iste aciklamasi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri