Scudo Sports

Kaza, sigorta, hasar ve servis süreci...

@cazci
Öncelikle geçmiş olsun. Bu gibi bir durumla karşılaşabilecek bizlere rehber niyeliğinde bir yazı yazmışsınız. Yazınızda geçen "bisikletçi" ifadesinden sanırım bisikletinizi satın aldığınız yer olduğunu anlıyorum. Hasar tespiti bağlamında mutlaka satın aldığınız bisikletçiden rapor almanız mı gerekiyor? Şu amaçla soruyorum, benim bisikletim Canyon marka ve ben bunu Almanya'dan aldım ve ülkemizde servisi yok. Benzer bir kaza sonrası kadrosu kırılmış veya grup setleri zarar görmüşse karşı tarafın sigorta yetkilisine bisikletin faturasını ibraz etmem zararımın karşılanması için yeterli değil mi?

Scudo
@Aytaç DİREK yada "Big Lebowski " kardeşim :) teşekkür ederim..
Benim "Bisikletçim" bisikletimi satın aldıktan sonra da orjinal yedekparça (kadro kulağı, gidon bandı v.b.) tedariğini de yapan yer.
Canyon kullanan arkadaşlar servis desteği aldıkları, köklü ve birkaç markanında bayisi ve güvenilir olan aynı "Bisikletçiye" gidiyorlar.Bir kaç kez Canyonların bakım onarımını yaptıklarına da tanık oldum.Bu durumda hasar sonrası değişmesi gereken parçalar için Almanya satış bedeli+kargo+vergiler+işçilik toplamı ekspere fatura edilir.Eksper bunu aynen kabul edince parçalar sipariş ediliyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@hamlet2006
Kendi başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bilgi olarak..
Zincirleme trafik kazası yaptım. En önde benim arabam ortada bir başka araç en arkada hızla gelip benim arkamda durur vaziyetteki arabaya yüksek hızla vuran araba..
Vuran arabada bebek varmış burnu kanamış.
Biz iki araç sürücüsü suçsuz olduğumuz kesin olduğu bariz belli olduğu halde polis nezaretinde karakola götürüldük.
Bebeğin sağlık raporu sonrası karakolda ayrıca ifadeler alındı ve rapor tanzim edildi..
Çok şükür cana gelen bir şey yoktu bu sebeple gerisini sigorta şirketleri aralarında hallettiler.
Kanama varsa ki konuda geçiyor yaralanmalı trafik kazasıdır ve polis yasal prosedürü yerine getirmeliydi..
Araç sürücüsünün insan evladı olması sebebiyle sorun çıkmamış ancak sonuçta kaza sonrası iyi bir kontrolden geçmeden durumu kimsenin bilemez..
Geçmiş olsun..

@Decsan teşekkürler...Kazanın niteliği açısından hızlı karar vermek gerekiyordu.Olay mahalline çok yakın olan emniyet görevlileri,benim ayağa kalkıp normal görünüşümden,bip tayt ve uzun kol üstünden kanamayı da göremedikleri için "yaralanma" kararı vermemiş olabilirler.Tabi iç kanama yada travmatik bulguların öğrenilmesi için hastaneye gitmek gerekli.Kaskım,eldivenim olmasaydı,yüksek hızda gidiyor olsaydım,birde tam kaza noktasının sağında köprü var...Beterin beteri durumlar...Ucuz atlattığım için şanslıyım...

Ekleme:
Kaza sırasında delinen eldivenim ile yırtılan bip taytım için de yenilerini talep eden dilekçeyi evraklara eklemiştim.
Ödeme tutarına onlarda eklendi.Kazada zarar gören giysiler yenileri ile değiştirildi..

Arkadaşlar merhabalar..

UZUN ZAMANDIR KAFAMI EN ÇOK MEŞGUL EDEN SORUYU SORMAK İSTİYORUM...

Araç arkasında taşıyıcıda bisiklet bağlıyken arkadan bir araba çarptığı zaman bu kuralı işletebilir miyiz sizce?? Yani Tutanak tutup çarpan kişinin SİGORTASININ hasarlı bisikletleri ödemesini sağlayabilir miyiz ? Bu konuda görüşü ve bilgisi olanlar cevap verirse çok ama çok sevinirim..

@Onur ŞENKAL ,aracın arkasındaki taşıyıcıda bulunan bisiklete,arkadan çarpan kişi genelde kusurludur(eğer öndeki araç geri geri giderek çarpmamışsa..).
Bu durumda arkadaki aracın sürücüsü ile kaza tutanağı doldurup:
-Kazanın fotoları,
-Kazanın ayrıntılı krokisi,
-Çarpan araç sürücüsünün kusurunu kabul etmesi bir araya getirildiğinde,
Çarpan sürücünün trafik sigortası hasarı karşılayacaktır.
İş ki ceberrüt bir ekspere denk gelmeyin...

• Beğen
Tepkiler: Onur ŞENKAL
Gecmis olsun :(

Detaya girmemissiniz ama yamuk gidon, sıyrılmış bir STI kol kauçugu ve yarik arka lastik icin elinizden gelen en iyi masrafi cikarmissiniz gibime geldi. Detaylari bilmedigim icin merak ediyorum; Gorunuse gore yeni bir gidon, komple sti kol ve bir cift lastik alarak krizi firsata cevirmissiniz :eek:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Abdülkadir Ergin ,@Serkan Mıstınoğlu ,@samuelbeckett eksik olmayın...
Gidon yamulmuştu,alü. olduğu için düzeltildi.
Fren kolları,komple Ultegra r800 ile değişti.
Fizik Performans gidon bandı sarıldı.Lastiklerden biri ufak yarık var diye değiştirilmedi.Jantlar da sağlamdı,hazır elden geçmişken rulmanları değiştirip akor yaptırdım.3000 km yapmış ve hafif çatlaklar başlamış Conti dört mevsimleri,araya da patlak önleyici bantları ekletip yoldaşımı teslim aldım.
Bir ara -k.d.v. sini ödeyebilirsin -diyen arkadaştan sonra 450 lira öderim diye kaygılanmıştım.Sonradan % 100 kusurlu olan karşı taraf olunca tüm masraf ona çıkıyormuş...
Sonunda hiç masraf yapmadan hasarım karşılanmış oldu.Krizi fırsata dönüştürdüm de densin varsın;)...
Bana bir şey olmaması herşeyden önemli..

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@cazci kadroyu neden yenilemediniz? Expert onu çakar miydi sizce

Bir de, kaza sirasinda 'bisikletimin gidonundaki aparatta garmin edge 1000 vardi, kazada o da kaybolmuş' demediniz mi :eek:

@Serkan Mıstınoğlu ,bisikletimi aldığım yer aynı zamanda Cube ün Bursa bayii.Üst segmen çoğu markanın da..Ben kadro-garmin v.s. talepler de bulunsamda onlar en ince ayrıntısına kadar hasar tespiti yapıp ekspere fatura çıkarıyorlar.
Şark kurnazlığını yutturamayacağınız bir kaç aşama olduğu için her zaman dürüst olmak en doğrusu..

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu orjinal fabrika çıkışında ST 6800 vardı.R 8000 i üç hafta bekledik yurtdışından.Sanırım 2017 modeli olduğu için onunla değiştirdiler.

• Beğen
  • Beğen
@cazci rulmanlari yenilemeyi de onlar onerdi yani. Lastikleri degistirtmemeleri cok garip :naslyany:

Hayirli olmus sizin icin kazasiz surusler dilerim :hhhhhh:

@Serkan Mıstınoğlu ,rulmanları daha önceden sanayiden almıştım.jantlarda hasar olmadığı için onlar açıp bakıpta - değiştirelim-demedi.Ben hazır servisteyken değiştirilip bakım yapılsın istedim,iyi de oldu...Lastik konusu eksperin insiyatifi..
Hepimize kaza-belasız sürüşler olsun....

• Beğen
@Onur ŞENKAL

Bu durumda suç tamamen bisikleti taşıyan araçta oluyor. Ya bu forumda ya da bir otomobil forumunda benzer kazanın ekspert raporunu okumuştum. Taşınan yükün otomobilin sınırlarının dışına taşmaması gerekiyormuş.

@Soykan U. Bisiklet yüklü araca- yandan -çarpılmışsa kusur çarpanda sayılmıyor.Aracın genişliğinden taşma sayılıp, kazaya sebep olduğuna kanaat getiriliyor.
Ancak arkadan çarpmalarda suçlu çarpandadır.

Geri