Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaza geçirdim arka mekanik disk patladı

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bisikletle caddede 35-36 km/h civarında giderken önüme bir araba geçti ve ben de aniden arka diske asıldım.O an frenden bir parça koptu ve fren tutmaz oldu.Ben de arabaya çarpmamak için yana düşme tekniğini uyguladım.Allah'tan cadde boştu.Fakat eve gelinde fark ettim ki arka kaliperin arası bomboş.Balataların uçma ihtimali var mı? :D.Frenin +- ayar düğmelerini kurcaladım sonuna kadar + yaptım ama yine hiç tutmuyor.Ama balataların düştüğüne de emin değilim ama kaliperin arasında balata yok.
Sizce ne olmuş olabilir nasıl düzeltirim?

Scudo
Çok geçmiş olsun. Neyse ki size birşey olmamış. Ucuz atlatmışsınız. Benzerini ben de yaşadım bugün, bir araba aniden önümde duruverdi. Arka firene asıldım ( v fren kullanıyorum) ve arka lastik kızakladı ama neyse ki durdum, son anda sağa manevra yaparak kurtardım. Ben disk frenden anlamadığım için bu konuda yardımcı olamayacağım. Size geçmiş olsun demek istedim. Allah beterinden saklasın.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@akifberkant

Sağol bisiklete de bana da bir şey olmadı çok şükür.

mekanik disk frende balata uçması olabilir sanırım balatalrı yerinde tutan bir vida varmıydı acaba ? onu hatırlamıyorum , hidrolikte imkansız ama , mekanikte , acaba kaliperin biryerinde kırıklık varmı ? amannn ne uğraşıyosun harun , git al şu hidroları ya :D

@Barış Birlik

Ben de almak isterim ama şu an bütçem yok para biriktiriyorum. :D
Kaliperde kırık çıkık yok.Vidayı bilmiyorum hiç içini açıp bakmadım.

:D mekanik bilsem yardımcı olurdum ama bilmiyorum malesef

Geçmiş olsun. En az birinin ve ya her iki balatanın da düşmüş olma ihtimali çok yüksek. Balatalar kaliper de mıknatıs yardımıyla durur. Bazı modellerde ayrıca pim ve ya vida ile sabitlenir bazı modeller de ise sadece mıknatıs yardımıyla durur. Arka tekeri söküp balataların yerinde olup olmadığını kontrol edin bence.
Kolay gelsin.

Servise götüreceğim.Gerçi onlar da bir şeyden anlamıyor ama şansımı deneyim. :D

@Harun Salcı

servis onu ''gompile'' değiştirir, üstüne azar yersin, üstüne hidrolik frene geçebileceğin kadar parandan olursun.

@Gürkan Karataş

Azar yersem dayanamam gan çıkar. :DSen hem üstüne koy zoom gibi uyduruk markanın diskini hem de azarla.

@Harun Salcı

bu işler böyle, olan şeyler yani. fiyat konusu forumda konuşuldu, 20 liralık aktarıcıyı işçilk dahil 80 liraya pazarlamaya çalışanda, alınan bmxin 2. haftasında arka dişlisi bozulup servise gidildiğinde bunun komple değişmesi gerektiğini söyleyende, değiştirdiği dişli aynı hafta bozulup tekrar servise gittiğinde sen bunlar napıyosun a.... k...m, 10 liraya değiştiririm bunu. bi dahada düzgün sürersin artık diyende salcano servisi. bu üçü ilk aklıma gelenler ve yaşanmış olanlar, belkide şansına hiç daha önce uygulanmamış salcano rezaleti denk gelir, belli mi olur ;)

15 TL'ye hallettik. :D

Hocam sizin kullandığınız fren sistemi bendede vardı bisikletlerimiz kardeş ancak ben sattım mekanik seri dışı bi shimano aldım. Neyse şimdi sizin fren sisteminizde kaliperleri mıknatıslar tutuyor yani kaliper demir oturacağı yer mıknatıs buda çıkabilir demek oluyor. Frenim sürekli sorun yaptığı için iç bilye mekanizmasına kadar söktüm :). Bu kaliper çıkmasının sebebi rotorla düşen kaliperin arasındaki fazla olan boşluktur ön tekeri söküp frendeki vidayı + yönüne çevirdiğinizde gördüğünüz gibi dışa çıkıyor. Yani sebep iyi ayarlanmamış frenler ve son olarak benim yaptığım denemelerde frenler esneme yapıyordu kırılacağından endişelenip sattım ve yine mekanik olan 2.el bir Shimano BR-M416 Fren sistemine geçtim ve baradline papuç takılı olan sisteme geçtim inanılmaz bir şekilde fren kuvveti arttı. Kazasız sürüşler..

Şimdiki kaliper gayet iyi.15 TL ama. :D

çok geçmiş olsun..bir an önce bu sorunu çözün malum frenler çok mühim olmazsa teknik yardım alın derim:)

öncelikle çok geçmiş olsun.
şubat tatilinin gelmesiyle bende bisikletimi dün yeniden sürmeye başladım ancak ön frenim diskti.depoya kaldırdığımdaki gibi tutmuyor şu anda.
fren kolunu köküne kadar sıksam gene tutmuyor doğru düzgün.bisikletçiye götürdüm balata şişmiş rutubetli bir yerde tutmuşsun herhalde dedi. :)
neyse artık 15 gün idare eder heralde beni :)

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Geri