Scudo Sports

Katlanır Bisikletle 0'dan 1560 rakıma (Antalya Korkuteli Tefenni Karamanlı Yeşilova Salda Burdur)

Sinan H.

Katip
Tepki
359
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz ay içerisinde katlanır bisikletle Konya-Seydişehir ve Alanya-Antalya turundan sonra 4 günlük ramazan bayramında da Konya'dan Antalya'ya giderek oradan arkadaşımla Salda gölüne tur yapmaya karar vermiştik
Cuma gecesi 5-6 saatlik yolculuk sonrası arefe günü sabahı Antalya otogarına iniyorum ve bisikletimi toplayıp hem kahvaltı yapmak için hemde arkadaşımı beklemek için otogar civarında bir simitçiye geçiyorum

Arkadaşımla buluştuktan sonra ilk gün için hedefimiz 70-80 km Korkuteli sonrası kamp yapmak ve saat 7 civarı düşüyoruz yola, Antalya çıkışında kepez rampası ile hızlı bir giriş yapıyoruz
1.jpg Kepez rampası sonrası petrol istasyonunda ufak bir mola veriyoruz ve saat daha geç olmadan havalar ısınmadan alabildiğimiz kadar yol alma derdindeyiz, Haziran ayı sonu gelmiş ve malum Antalya sıcakları sıkıntı

Döşemealtı Düzlerçamı piknik alanı, güveruçurumu ve termessos derken hafiften tırmanışla yolumuza devam ediyoruz ve yüzde eğimi belli olmayan rampalarla karşı karşıyayız :)
2.jpg
Güneş tepemizde üstüne asfaltın sıcağı derken bizi bunaltıyor ve sık sık gölgelerde mola verip su tüketimi had safhada
3.jpg
Saat 11 gibi Korkuteli yolundaki 970 rakımlı Tahtalı Beli'ne ulaşıyoruz, daha önce buraya geldiğimizde kavun, karpuz vb meyve satanlar vardı ancak bu sefer sadece mısır satan bir arkadaş vardı bizde burada fazla oyalanmadan yola devam ettik ve Söğütcük köyü yolunda kavun satan bir arkadaş görünce hemen yanında duruyoruz, adı Behçet'miş, biraz kavun yiyor kendisiyle muhabbet edip soluklanıyoruz, yol durumu hakkında Behçet beyden bilgi alıyoruz, kendisi konaklama için Sülekler Köy sonrası balıkçı olduğunu oralarda kalabileceğimizi söylüyor ve kendimizi buna göre ayarlayıp yola devam ediyoruz
4.jpg
Gece otobüs yolculuğunda uyuyamadığım için uykusuzlukla beraber yol yorgunluğu var üstüne bir süredir alışık olmadığım sıcaklar beni çarpıyor ve bir an önce Korkuteli'ne gidip birşeyler yedikten sonra uyku molası vermeye kararlaştırıyoruz
5.jpg
Saat 12 civarında Korkuteli tabelasına ulaşıyoruz ve ilçe merkezindeki meşhur Şişçi İbo'ya atıyoruz kendimizi, meşhur Antalya Piyazı ve Korkuteli Şişi ile kendimizi ödüllendiriyoruz
6.jpg
7.jpg
Yemeğimizi yedikten sonra uyumak için etrafta park bakıyoruz ancak müsait bir yer bulamıyoruz ve yolumuzun üzerinde olan Korkuteli Barajına geçiyoruz ancak Korkuteli Barajı bizim için hayal kırıklığı oldu, belediyenin buraları halk için düzenlememesi şaşırtıcı, iyi kötü bir gölge bulup 1-2 saat kadar burada uyku molası verdikten sonra tekrar düşüyoruz yola, baraj sonrası hemen bir rampa ile başlıyoruz,

Benim aklımda bugün Sülekler Köyünde oku veya camide konaklamak,

Sülekler Köyünde bir bakkal bularak soda molası veriyoruz, Korkuteli öncesi kavun satan Behçet beyin tarif ettiği balıkçıyı bakkalcı arkadaşa soruyoruz, gerek yol durumu gerekse konaklama konusunda kendisinden bilgi alıyoruz, balıkçı civarında konaklamanın mümkün olmadığını bahsediyor, yol üzerinde çeşme vs olduğunu müsait bir yer bulabileceğimizi söylüyor ve ekliyor kendisinden sonra petrol market vs olmadığını söylüyor, bizde bu uyarısı üzerine gerek akşam yemeği için gerekse kahvaltı için alışveriş yapıp yolumuza devam ediyoruz
8.jpg
Sülekler köyü sonrasında sağlam bir rampa ile karşı karşıyayız, saatimiz 5i geçiyor ve geç olmadan kamp alanını halletmek istiyoruz, söylenen balıkçıyı ve çeşmeyi buluyoruz ancak bakkalcının uyardığı gibi kamp için müsait değil yola devam ediyoruz kısa bir süre sonra Varsak Yaylası ve Kartal Yaylası yol ayrımında bir cami görüyoruz ve neden camide kalmayalım derken sağdan su akıntı sesi ile ufak bir ırmak ve kenarında piknik alanı görüyoruz, yol kenarındaki boş duvarlara askere gidecekler tarafından spreyle yazılar yazılmış acaba ilerleyen saatlerde gelip rahatsız ederler mi endişesi ile çadırlarımızı kuruyoruz ve Sülekler köyünden aldığımız makarnayı pişirip akşam yemeğini aradan çıkartıyoruz, saat 10a geliyordu ve biz çadırlarımıza çekilip uyumaya çalışacaktık ancak çadırlara girdikten 10 15 dk sonra ülkenin son yıllarındaki genel sorunu egzozu açılmış, yüksek ses müzik dinleyen Şahin/Tofaş iki araç geldi, bizim çadırları fark etmelerine rağmen yüksek ses müzik ve muhabbetlerine devam ettiler bir süre sonra yine etrafta bulunan duvarlara spreyle yazmaya başladılar, arkadaşım ve ben sabırla gitmelerini bekliyorduk ama inatla gitmediler, tatsızlık çıkmaması için çadırdan çıkmayıp uyumayı deniyoruz

Bir süre sonra yorgunluğun etkisi ile ikimizde uyumuşuz ve sabah 5-6 civarı uyanıyorum kalktığımda çadırdan karşılaştığım manzara 10 numara 5 yıldız
9.jpg
Tabi akşamdan dışarıda bıraktığımız kola içilmiş , tuz poşeti açılmış ve ergen arkadaşlar yanlarında getirdikleri erikleri bizim tuzu kullanarak afiyetle yemişler etrafıda hiiiiç toplamaya zahmet etmeden gitmişler

Sabah sabah biraz tadımız kaçsada manzara ve dünkü sıcak havadan sonra yaylada serin havada uyanmak paha biçilmezdi, hemen kahvaltıyı hazırlıyorum ve sucuk yumurtadan sonra yola düşüyoruz
10.jpg
Kamp alanından uzaklaştıktan sonra kısa bir süre sonra camiyi görüyorum ve arka bahçesinin de kamp için çok müsait olduğunu görünce keşke burda mı kalsaydık akşamki gürültüyü çekmezdik diyip cami bahçesinden sularımızı doldurup yolumuza düşüyoruz,

Bugünkü hedefimiz Salda Gölüne ulaşmak ve yol üzerindeki en yüksek rakımlı yer Ali Beli'ni geçeceğiz

Gerek Tahtalı Beli gerekse Korkuteli daha sonrasında Sülekler rampasından sonra zaten yeteri kadar yükselmiştik Ali Beli bizi pek zorlamadan geçiyoruz,
11.jpg
Hava sıcak ancak zaman zaman esen rüzgar var, yüklü bir şekilde olan katlanırla rüzgar beni yoruyor, üstüne yolda sıcak asfalt olmadığı için sık sık uyuşmalardan dolayı mola veriyoruz
12.jpg
Saat 9 civarı Tefenni'ye geliyoruz, Tefenni ilçe merkezine girmeden Yeşilova istikametine dönüyoruz ve nihayet sıcak asfalt yoldayız, yol üzerinde ki ilk petrolde yine bir soda molası veriyoruz ve burada çalışan arkadaşlarla bayramlaşıyoruz, bayramda yolda olacağımız için yanıma şekerde almıştım, petrolde çalışanlar bize şeker ikram ederlerken bende onlara ikram ettim :)
5-10 Km sonra Karamanlı ilçesinde yemek molası vermeye kararlaştırdığımız için petrolde çok vakit kaybetmeden yola devam ediyoruz, Karamanlı ilçesine girdikten sonra bayramın ilk günü olması nedeniyle açık bulduğumuz ilk yere girmeye karar veriyoruz ve şansımıza Kocapınar Restaurant'ı görüyoruz, bayramlaşma faslından sonra hemen yemek siparişimizi veriyoruz, yorucu 2 günde böyle yemekler bizim için iyi oldu :)
13.jpg
Karamanlı'dan sonra Burdur göbeğinden Yeşilova istikametine devam ediyoruz ve tatlı inişli çıkışlı yoldan Yeşilova'ya ulaşıyoruz, Yeşilova girişinde güzel bir iniş var (tabi buradan inerken yarın sabah kim çıkacak diyoruz :) )
14.jpg
Yeşilova merkezde vakit kaybetmeden belediyeye ait Salda Gölü kenarındaki kamp alanına pedallıyoruz, Yeşilova ilçe merkezinden kamp alanı ortalama 5-6 km

Nihayet kamp alanındayız, kamp alanında ufak bir tur yapıyoruz, hava çok sıcak ve kamp alanı yoğun, burayıda aile yeri ve diğerleri diye malesef ayrım yapmışlar,diğerleri diye tarif edilen yerden müsait bir ağaç gölgesi bularak çadırımızı hemen kuruyoruz
15.jpg
Çadırları kurduktan sonra kamp alanı içerisinde bulunan restaurantta birşeyler yiyip içiyoruz, sıcak havada gezmek yerine burada dinlenmeyi tercih ediyoruz

Akşam 6-7 civarı hava biraz serinleyince Salda Göl kenarını dolaşıyoruz, malesef su kirli, göle girmek yasak olmasına rağmen girenler var,
16.jpg
Belediyenin kamp alanı olması güzel ancak malesef düzensiz, güvenlik tedbiri vs yok
17.jpg
18.jpg
Plaj kısmında dolaştığımız kısmında içerisinde 4-5 erkeğin olduğu bir aracın bayanların üzerine sürdüğünü fark ediyoruz bayanlarla aralarında tartışma yaşanıyor etraftaki vatandaşlarında araya girmesi ile taraflar ayrılıyor ancak araçta bulunanların alkollü oldukları belli, bende durumu polise bildirip alkollü araç kullanmaktan ve hakaret/tacizden dolayı işlem yapılmasını talep ediyorum bir süre sonra olay yerine gelen polislerle bayanlar konuşmalarında "karakolla, adliyeye uğraşmak istemedikleri için şikayetçi olmadıklarını ancak alkollü araç kullanmak ve halkın güvenliğini tehlikeye soktukları için işlem yapmalarını, araç sürücüsünü uyarmalarını" istiyorlar, aracın kamp alanı içerisinde bulunan restaurant önünde olduğunu söylemem üzerine polis memurları aracın yanına gidiyor ancak araçlarından inmeden işletmeci olduğu söylenen "Ahmet Bey" ile konuşup olay yerinden uzaklaşıyorlar, araçta bulunan 4-5 erkek içeride alkol almaya devam ederken polis memurları hiiç kurcalamadan olayı kapatıyorlar, tabi bende bu durumu BİMER'e bildirdim o ayrı mesele

Akşam yemeğini de bu restaurantta yedikten sonra yarınki rota planı yapıyoruz ve Korkuteline mi dönsek yada Salda Gölü-Denizli mi yoksa Salda Gölü Yeşilova Hacılar Köyü üzerinden Burdur mu yapsak derken restaurantta çalışanlardan da Burdur yolu hakkında bilgi alıyoruz ve Yeşilova'dan Burdur'a gitmeye karar veriyoruz,

Saat 9 gibi çadırlarımıza çekiliyoruz ve yarına kadar dinleniyoruz

(Not:Çadırlarımızın yanında bulunan bisikletçi arkadaşlarında olduğunu görünce sevinmiştik ancak bizim uyumak için çadırlara girdiğimizde ses tonlarını azaltmadan yüksek sesle konuşmalarına -hayran- kaldım)

Sabah yine 5-6 civarı uyanıp yola düşüyoruz, kahvaltı için Yeşilova merkezde gelen sıcak ekmek kokusunu takip ederek bir fırın buluyoruz ve burada hallediyoruz

Akşam indiğimiz rampadan mı çıkacağız derken Burdur tabelasını takip ediyoruz dağlara paralel olarak yolumuza devam ediyoruz

Yollar sakin, araç trafiği çok az, güneş karşımızda ancak henüz çok sıcak değil, güzel manzara eşliğinde 25 km ortalama ile pedallamaya devam ediyoruz,
19.jpg
Malesef dün hafiften ağrımaya başlayan sol yan bağlarda bugün aşırı ağrı var, Hacılar köyünde mola verdiğimiz sırada ağrı kesici krem ve sprey müdahalesi yapıyorum, Hacılar Köyü ile Burdur arasında yol yapım çalışması var ancak bizim için problem değil sıcak asfalt güvenlik şeridi yeterli, Burdur Barajı etrafında pedallayarak saat 10a doğru Burdur'a geliyoruz
20.jpg
Düz yolda bile dizimin beni zorlaması nedeniyle bir süre Burdur merkezde mola vermeye kararlaştırıyoruz, bu sırada da Burdur'a kadar gelmişken Burdur Şiş yiyoruz
21.jpg
Sol diz yan bağlardaki ağrının şiddetinin artması ve yürürken dahi rahatsız etmesi nedeniyle turu burada sonlandırarak otogara geçip Antalya'ya otobüsle dönmek zorunda kalıyoruz

Burdur-Antalya'nın 1100 rakımdan 0'a iniş olacağı için kolay olcağını düşünüyorduk ancak otobüsle giderken bir yandan yol analizi yapıyoruz, Burdur çıkışı dahil olmak üzerinde sağlam bir kaç rampa var ama bir o kadarda güzel inişler var, keşke sakatlanmasaydım da buralardan katlanır ile inseydim diyorum,

Arkadaşımla en yakın tatilde Antalya Isparta Burdur Antalya yapmanın planı yaparak turumuz sona eriyor ve yine katlanır bisikletle otobüse binmenin rahatlığını yaşayarak Konya'ya dönüyorum

Scudo
hocam ayaklarınıza sağlık. güzel detaylar.. salda gölü şöyle iyi böyle güzel diyen arkadaşlar okusaydı yazınızı keşke. gitmeyi planlıyordum vazgeçtim. hele de aileyle gidilecek yer değilmiş onu anladım.. size kazasız belasız bol pedallamalar. rast gitsin..

Bu saatte "bir de şu konuya bakiyim" demenin akabinde o yemek fotoğraflarıyla göz göze gelmek ve sonrasında damakta dolanan dilin sulandığını hissetmek.... ben bi buz dolabına uğrasam iyi olacak:D bisiklet düşünemiyorum şu an:)

Çok güzel bir yazı. Anılarınızı neredeyse hissettim.

Ayrıca blog tadında yazmışsınız. Mutlaka bir blog açın derim.

Wordpress.com ömür boyu ücretsüz olarak işinizi fazlasıyla görecektir.

Blog tutar ve para kazanmak isterseniz ücretli alana geçiş yaparsınız.

hüHem de geride kalıcı hatıralar bırakmış olursunuz.

Salda gölü herkesin görmesi gerek bir yer. Google earth ile baktığınızda maldivleri andıran beyaz kumun ağırlıklı olduğu bölgeyi görebilirsiniz.

Kamp bölgesinin suyunu pek sevmedim zaten, yaşadıklarınızda cabası olmuş.

Bu arada Yeşilovanın kıymalı tostu da meşhurdur. Bir dahakihe deneyin derim.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@venom09 teşekkür ederim, bende ilk defa gitmiştim çokta memnun etmedi beni, yarım günden fazlası sıkacağını düşünüyorum
@eatmc afiyet olsun, teşekkürler :)
@biunlu teşekkürler, Yeşilovanın kıymalı tostunu bilmiyordum ancak alkolik bir ilçe olduğunu öğrenmiş oldum :)

not olarak yeşilova'da alkol tüketimi baya fazlaymış, ayrıca kamp alanı günü birlik piknikçileri de misafir ediyor ayrıca alkol tüketimini seven gençler için kafe tarzında bir yer olmuş

• Beğen
Tepkiler: venom09 ve eatmc
@Sinan H. Gerçekten güzel bir gezi olmuş. Umarım bacağınız da en kısa sürede iyileşir. Son zamanlarda katlanır bisiklet almayı düşünen biri olarak sormak istiyorum.Katlanır bisikletle bu turu yapmış olmaktan memnun musunuz? Yoksa başka bir bisiklet mi tercih ederdiniz?

• Beğen
Tepkiler: Sinan H.
@Tayfun Sezer teşekkür ederim, MR sonucunu bekliyorum sanırım biraz zaman alacak, katlanır bisiklet ile daha önce Antalya-Seydişehir 1000-1500 rakım arası %7 ve %10 eğimli rampa ile, Alanya-Antalya ayrıca Antalya-Olympos kavşağı yapmıştım bu 3 turumda da çok memnundum ancak 0'dan 1560'a özellikle ilk gün 0'dan 1400leri gördüğümde beni zorladı, aynakol 39/53 yerine dahada küçük tercih etsem iyiymiş dedim, ama tur sonrası malesef yaşadığım sakatlık sonrası otobüs yolcuğunda da problem yaşamadan bisikletimle dönmek katlanırı iyiki tercih etmişim dedirtti

Çok güzel bir tur olmuş... Yazınızı keyifle okudum. Arada can sıkıcı durumlar olmuş olsada keyifli bir yolculuk... Tebrikler... :harika:

Güzel tur, yemek fotoğrafları iştah açıcı :) Salda Gölü'nün arabayla ulaşılamayan kıyılarının olduğunu, oraların daha temiz olduğunu duymuştum. Gitmek fırsat olmadı ama bir gün deneyeceğim.. Maalesef özellikle Instagram'daki gezi-kamp hesapları Salda gibi yerleri "Türkiye'nin Maldivleri" falan gibi laflarla meşhur ettiğinden beri oralar iyice kirlenmeye başladı.

@Birhan K. evet çevresinde bir yol olduğu kısmen dolaşıldığı söyleniyordu, dediğiniz gibi reklam yapıldıkça, insan gittiği yeri malesef kirletmeye devam ediyor

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
İşin en keyifli kısmı sakatlık yüzünden olmamış. Tebrikler bu güneş ve sıcaklık ta iyi cesaret , kizmazsaniz sormak istiyorum neden katlanır diye?
Gezilerin ve keyiflerin devamını diliyorum sayenizde gidip yemek yedim ;-)

@alper 76 990 rakımdan 1100lere yükselip 0'a inme keyfini yaşayamadım malesef can sıkıcı :) neden katlanır ise; keşke yaşanmasaydı ama sakatlanıp otobüsle dönmek zorunda kaldığımda bisikleti otobüse koyma konusunda endişem olmuyor, şoförle veya muavinle hiç bir diyaloğa girmiyorum, bilet alırken bisiklet olduğundan dahi bahsetmiyorum, bir dakika sakin olun diyip garip bakışlar altında bisikleti dağıtıyor katlıyor yerleştiriyorum. Antalya'ya yolunuz düşerse Aksu Köfte Piyaz veya Korkuteli Şiş Piyaz, Burdur'da ise Burdur Şiş yemenizi tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Sinan H. Anlıyorum, haklısınız. Bazı açılardan aslında farkımız yok. Ben de uzun tura yol bisikleti ile çıkmayı dusunuyorum..ama fark: halâ dusunuyorum :):):)
Burdur da bulunduğum oldu teşekkürler, lezzetli bir şey. Ama sizin memleket Konya da pek lezzetli bir şey denk gelmedi. Sanırım sadece şanssızlık...

Bir daha giderseniz bur-süt marka peynir ve ayran tavsiye ederim. Muhteşem!!!
Burdur Merkezde Altay pide salonu nu bulun ve karışık pide yiyin. Cidden iyi...
(Sizin başlık da sayende GEZELİM-YİYELİM) köşesi oldu hadi bakalım...

@alper 76 yolum elbet düşecektir teşekkürler :)

@Sinan H. Rica ederim ben de Konya ya geleceğim ama ne yerim bilinmez:) doktora işi olursa daha çok geleceğiz.

@alper 76 klasik olarak etliekmek, onun içinde havzan, cemo veya bolu lokantası, tirit için de mithat,

Tebrik ederim anlatımınız çok güzel ayrıca ayağınız da inşallah ciddi bir sorun yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Sinan H.
Geri