Katlanır bisiklet vs çocuk bisikleti

Ehlikeyif

Forum Bağımlısı
Tepki
807
Bisiklet
Diğer
Selamlar,

Kızım 8 yaşında, eski 16" bisikleti küçük geliyor, yeni 20" bakarken çocuk bisikleti değil de yine 20" katlanır mı alsam diye düşündüm. Hiç değilse uzun bir süre kullanabilir, ilerde bisiklet alışkanlığı gelişmesine daha iyi yardımcı olur gibime geldi.

Bu minvalde hem katlanır hem de çocuk bisikleti görünümüne sahip Carraro Flexi 121 ile Salcano Easy Lux 20 görünüyor. Dahon vs. bakmadım, fiyat seviyeleri şu anda düşündüğüm bütçenin üzerinde.

Carraro Flexi 121
http://www.carrarobisiklet.com/Images/Component/OrtaUrunler/FLEXI-121.jpg

Bu da Salcano Easy Lux 20
http://www.salcano.com/images/urunler/81easy-lux-85eba.jpg

Sizler ne dersiniz? Özellikle çocuğu ile pedallayan babalar? :)

Scudo

D.Mustafa

Forum Bağımlısı
Tepki
754
Şöyleki öernek verdiğiniz 2 model de de gidon boyu sıkıntısı çeker yavrunuz. Sele yüksekliği tamam ama bu modellerde gidon boyu bir miktar iniyor sonra katlanıyor. Yani kızınızın yaşı 8 ise boyu muhtemelen gidona yetmeyeceksir ve sele ile gidon arası mesafede var . Malum katlanıtlar yetişkinlere göre ortalama bir ölçüye göre tasarlanıyor kol mesafesi,boy, bacak boyu vs gibi ölçülerde sıkıntı olur. Bence siz katlanır yerine kızınızına uygun bir bisiklet bakın. Biraz pekiştirdikten sonra katlanır ı gene alırısnız isterseniz

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Tepki
2.054
Giden yüksekliği sorun evet. Ama ben de Pinokyo ile başlamıştım ve o da katlanan bir bisiklet ti. Salcano aniden inmek zorunda kalırsa ayakları yere daha çabuk basar ve kasık çarpması olmaz. Ancak bu model de sarsıntılar için daha dayaniksiz

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif

ilker

Forum Bağımlısı
Tepki
987
İsim
İlker
Bisiklet
b'Twin
Benzer soruları 7 yaşındaki oğlum için ben de soruyordum birkaç gündür ama en sonunda Decathlon'dan 20 jant bir çocuk bisikleti alarak sonuçlandırdım.
Benim de sıkıntım, çocuğun 127 cm olması. Ne yazık ki iyi markaların 20 jant bisikletleri genelde çok küçük kadroya sahip oluyorlar, sanki 16 ile benzer gibi. Bu da 1 sene içinde bisikletin yetersiz geleceği anlamına geliyor. 24 Jantlarda ise çocuğun kol ve bacak uzunluğu yeterli olmuyor.
Kızınız 8 yaşındaymış, eğer boyu 135cm civarındaysa herhangi bir 24 jant bisiklet ona uzun yıllar eşlik edecektir.

(link)

Ehlikeyif

Forum Bağımlısı
Tepki
807
Bisiklet
Diğer
Fikirler için çok teşekkürler arkadaşlar...

@ilker btwin :harika: bu modellerini görmemiştim; katlanır değil ama gözüme oldukça hoş geldiler, değerlendireceğim...

• Beğen
Tepkiler: ilker

ilker

Forum Bağımlısı
Tepki
987
İsim
İlker
Bisiklet
b'Twin
Katlanır bisikleti araca sığdırmak için mi istiyorsunuz? Benzer sorunları yaşıyoruz sanırım :) Ben bugün bir de bundan aldım. Onu da paylaşayım, forumda da konusu var.
(link)

Ehlikeyif

Forum Bağımlısı
Tepki
807
Bisiklet
Diğer
@ilker Tekrar selam, bu taşıyıcı sedan araca da uygun mu acaba? Ben şu linkteki taşıyıcı düşünüyordum; o da 3 bisiklet için ve kayışlı. Bu Thule kayışsız mı?

ilker

Forum Bağımlısı
Tepki
987
İsim
İlker
Bisiklet
b'Twin
Kayışsız ve bildiğim kadarıyla da sedana olmuyor. Şu linkten aracınıza uygun modeli bulabilirsiniz sanıyorum.

Sizin verdiğiniz linki göremedim.

(link)