Scudo Sports

Katlanır bisiklet mi, şehir bisikleti mi?

yiğt

Aktif Üye
Tepki
20
Bisiklet
Beldeyama
Yol bisikleti kullanıyorum , genelde şehirden çıkıp 1-2 saat aralıksız sürüyorum. Bunun yanında kısa mesafeler için 3-5 km gibi zevkine sürebileceğim bir şehir bisikleti arıyordum . Daha sonra katlanır bisikletler dikkatimi çekti.Hem tasarımlarını sevdiğim hem de eğlenceli gözüktüğü için. Şehir bisikletine ayırdığım bütçe 600-700 ve içime sinen bir model yoktu açıkçası. Katlanırlarda ise çeşit fazla gibi. Bianchi , Kron, Carraro , Salcanonun modelleri var. Sizce katlanır bisiklet şehir bisikletinin yerini tutar mı yukarıda yazdığım amaç için uygun mu?

Scudo
Çok rahatlar onu iyi bilirim. Benim 2000 liralık scott sub 30 dan inip decathlondaki 600 liralık katlanabilir bisiklete bindim. Dedim ben bundan önce neye biniyormuşum ya. Acayip rahatlar.

• Beğen
Tepkiler: yiğt
Kendi şahsi fikrimi yazayım,14 inch'lik jantlı katlanır bisikletler hem küçük,hem de çabuk yorulacağımı düşünüyorum.katlanır bisikletler içime sinmiyor,yine de siz bilirsiniz.

26 inch'lik beygirime binmeye devam.. :)

• Beğen
Tepkiler: yiğt
@Çağlayan

20" olan modeller yaygın sanırım , onlardan düşünüyorum :)

Katlanır kullanıyorum hergün, toplu taşıma ile entegre edilebilmeleri sebebiyle.
Ancak yokuşlarda çok keyifsiz.
Mersin, İstanbul kadar yokuşları olan bir şehir değil diye hatırlıyorum.

Sadece toplu ulaşımda kullanacaksanız almanız daha mantıklı olur bence. Normal bisiklet ile toplu ulaşım araçlarına binince tepki alabiliyorsunuz,

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Aslında toplu taşımayla pek bir alakam olmayacak , sadece sahilde sürmek için , seri şekilde markete vs. gidebilmek için almayı düşünüyorum

Daha fazla yorgunluk oluyor mu kullanırken?

Yeni bir dahon katlanır kullanıcısıyım, aldığımdan beri yaklaşık 50km binmişimdir. Yokuşlar zorluyor evet, ama pratikliği süper. Haftasonu şehir dışına gittik, bagajda bir bavul bir spor çanta, birkaç poşet eşya ile birlikte dahon rahat sığdı hala daha yer vardı. düz asfalt yollarda çok pratik ve seri. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Ben de aynı durumdayım şuan, acaba diyorum şehir bisikletimi, katlanır bisiklet mi? eve sokmak için katlanır daha kolay görünüyor, 26 jant olanlardan alsam yokuşlarda sorun olur mu gücü aktarabilir miyim?

(link)

şöyle bi model var inceleyebilirsin. Hem katlanir hem 26''

@kare2emre Evet hocam zaten ben de bunu düşünüyordum, sizce yokuş çıkar mı bu....

Şehir bisikleti ile katlanır bisikletlerin kullanım konforları farklıdır. 28 inç jant şehir bisikeltinden sonra 6 ay Dahon D8 kullandım, sattım. Haftaiçi işe gidip gelme ve haftasonu kısa turlara çıkmak için almıştım. Bu anlamda katlanır bisiklet beklentilerimi karşılamadı. Nedenlerini sıralarsam

1- Gidon en ufak harekete tepki veriyor. 20 kmh/s nin üzerine çıktığınızda tedirgin oluyorsunuz.
2- Bir süre sonra bisikleti katla, düzelt zor gelmeye başlıyor. Katladıktan sonra da tek el ile 12 kg'yı taşımak metro gibi yerlerde yorucu olabiliyor.
3- Bu bisikletler katlandığı için aynı kalitede normal bisikletten daha pahalıdır. Çok nadir katlayacaksanız aradaki farkı verme hususunda bir kez daha düşünün.
4- 20 inç tekerlekli olanların tipleri ve dizaynları çok güzel ama gerçek bir bisiklet sürme deneyimine bence uzaklar.

Son olarak eğer şehir bisikleti mi katlanır bisiklet mi diye kendinize soruyorsanız bence ikisi de farklı segmetin bisikletleridir. Sıklıkla toplu taşıma kullanacaksanız ve sakin, düz yollada süreceksiniz katlanır düşünülebilir ama asla bir 28 inç tekerlekli şehir bisikletinin alternatifi olamaz.

@hardal Peki hocam benim düşündüğüm 26 inç tekerlekli ve katlanır olanı bunun için ne dersiniz...

aynen bende..kron tx250/carraro 224 ve mosso 26" katlanır arasında kaldım :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: yasinbhr
Katlanır almayı düşünenler neden hep aynı marka model şehır bisikletini de incelerler merak ediyorum. Ben de uzun süre carraro 224 ü araştırıp evde muhafaza edebilmek için dahon vybe aldım. Ancak imkanım olursa 28 şehir bisikleti de almak istiyorum. Katlanır 20" ler pratik ve konforlu olsalarda bir şehir bisikletini de aramıyor değil insan.

Toplu tasima araci kullanmayacaksaniz sehir bisikleti

Zaten yol bisikleti varsa katlanır ilginç bir alternatif olabilir. Forumda da 2-3 kere yazdım, Salcano'nun Folda modelini aldım 16" olanını. Beklemediğim derecede rahat ve keyifli geldi. Şimdilik katlanır özelliğini çok kullanmadığım için o konuda yorum yapamam ama pratiklik arıyorsanız isabetli bir seçim olur kanısındayım. Yokuşta da beklediğimden kolay bir şekilde kullandım; belki 28" gibi hızlı değil ama çok da yorulmadan çıktım. Trafikte manevra kabiliyeti de cabası. Düşünün derim katlanır.

Sürüş olarak çok farklı
Rahat edeyim, tümsek bozuk yok vs daha kolay ulaşım istiyorsanız şehir alın
Zira katlanır narin oluyor.
Biraz daha yorucu

Bende aynı tereddüdü yaşayarak sehir bisikleti tercih ettim. Katlanirlari baya araştırdım. Katlanma mekanizması iyi olmayan markalardan uzak durun birde ağırlığı cok olmamalı. Fold ve tilt lerin katlanma mekanizması güzel ancak katlanirin taşıma mantığını düşünürsek normal bisiklet ağırlığında. Dahon ve tern harici pek tavsiye etmem. Şehir bisikleti olarak ammaco tr300 modelini aldım salcanonun yurt dışı icin ürettiği modelmis. 11 kg kadar ağırlığı var. 459,00 tl maliyeti oldu.28 jant göbekten 3 vites Alu kadrolu çamurluk vs var. Cok memnun kaldım. Bence butcenize uygun herhangi bir şehir bisikleti almanız daha iyi olur.

@Hakan.Sahin
Katılıyorum size

Geri