Katlanır bisiklet ile minibüse binmek ?

Ali Ç.

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ağustos 2012
Mesaj
670
Tepki
145
Şehir
istanbul
Merhaba arkadaşlar katlanır bisikletlerde karar kıldım decathlona gidip alacağım ama bir sorun var ben minibüs olsun metro metrobüs olsun bunları aktif kullanan bir insanım ve yürüme yollarını sağlıklı bir şekilde kısaltmak için kullanacağım metro metrobüslere çantası vs ile koyabiliyoruz ama minibüs için bir bilgi yok siz hiç bindiniz mi aldılar mı ek ücret talep ettiler mi ? Çantasıyla binsek diyeceğim ama o çanta ne kadar pratik kestiremiyorum yardımcı olursanız sevinirim :)
 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Dolmuş şoförüyle papaz olmak ya da olmamak.

İşte bütün mesele bu.
 

Helen

Aktif Üye
Kayıt
8 Eylül 2007
Mesaj
182
Tepki
234
Şehir
İzmir - Narlıdere
Bisiklet
Mosso
Ücret alırlar mı kısmını bilmiyorum ama bisiklet seçimini tekrar düşün derim. 2 Arkadaşım decathlondan katlanır bisiklet aldı. Birinde üretim hatalı diyerek geri topladılar diğeri de hiç memnun değil. Ben de katlanır bisiklet alacağım o yüzden bu konuda doğru seçim için görüşleri takip etmekteyim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Ç.

Sinan Uyar

Üye
Kayıt
3 Mayıs 2014
Mesaj
67
Tepki
78
Şehir
Belcika / Aydin
Bisiklet
Diğer
merhabalar, bende katlanir bisiklet TILT 720 otomatik vites var; Decathlon dan aldim, yaklasik 1.5 yil once.


uzun yol icin hic kullanisli degil. otomatik vites degisimi yaptigi icin.

zincir yerine kayis kullanilmis ve bu da az bakim, daha az yagli el demek. Cunku katlanir bisikletlerde her zaman zincire veya yagli kisima temas etme riski vardir.

katlandiginda cokta kucuk birsey olmuyor ve bu size toplu tasima araclarinda bir zorluk yaratabilir.

katladiktan sonra tasimaniz gerekiyor, yani diger markalarda oldugu gibi iteleyemiyorsunuz.

hergun kullanacaginiz bir bisiklet olacak ise size BROMPTON marka bisiklet almanizi tavsiye ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Ç.

D.Mustafa

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2014
Mesaj
1.168
Tepki
754
Şehir
izmir
Kücük ve 10 km mesafede kullanacaksanız A-Bike öneririm. Yok ben rahat gitmek istiyorum derseniz 16" katlanır öneririm(fiyat marka belirtmiyorum sizin bütçenize kalmış,16 az yer kaplar.)O da olmaz kaldırımdan çurkudan ufak çakılların arasından giderim ben derseniz 20" öneririm. Tilt önermem kaba bir gövdesi var. Uyar beyin dediği gibi katlanınca da taşıması bi hayli zor. Kullandığım B-Fold 5 var. Seri olarak 3-5-7 olarak mevcut. Memnunum 20" olmasından dolayı biraz hantal geliyor bana ama tabi 16" dahon ile kıyaslıyorum. Kılıfına koyduktan sonra dolmuşçu amcalar sorun yapmazlar düşüncesindeyim. Ama bende sizin gibi her seferinde katla kılıfa koy dolmuşa bin 20dk git sonra tamamen geri sar işkencesinden üşendiğim için belediye otobüsünü tercih ediyorum imkanım varsa.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Ç.

Ali Ç.

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ağustos 2012
Mesaj
670
Tepki
145
Şehir
istanbul
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum ben haftaiçleri minibüsü haftasonları günde 3 saat olmak üzere metrobüs ü kullanıyorum haftasonları kullanmam ama hafta içleri benim için çok pratik olacak gibi gözüküyor ve gideceğim yer yokuş aşağı olduğu için bazen hatta her indiğimde bisikletle inebilirim ama çıkış imkansız çünkü çanta falan yok yani bunu. Kondisyonla alakası yok :) (şimdi haritadan baktım 4.1 km ve ful rampa valla aslında şöyle katlanan ufak çocuk scooterı gibi bişey bulsam alıcam direk ama yok öyle birşey işte :) var da ben mi bilmiyorum o da olabilir ama bisiklet kullanmayı çok seviyorum ve 2 senedir uzağım içimde kalan bir ukte bisiklet :( hayırlısı bakalım ne çıkacak :))
 

D.Mustafa

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2014
Mesaj
1.168
Tepki
754
Şehir
izmir
A-bike ı incele diniz mi? Ali bey yokuş aşağı iyi iner. Evelsi gün tam takımı çantası aparatları ile birlikte 120 tl ye sahibinden de satıldı. Dar zamanıma geldi alamadım :(
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Minibüsçülere (ve taksicilere) bitmez tükenmez bir nefretim var. Sebebini her ama her istanbullu bilir diye düşünüyorum. Bunları 2015 itibariyle hala kaldıramayan bir büyükşehir belediyesini, ve bu kural kanun nizam insaniyet tanımaz, sinyali, freni olmayan, insanın üstüne üstüne süren, bisikletlileri, yayaları yolun kenarına -Erol Taş kahkahaları eşliğinde- sıkıştırmaktan çekinmeyen esnaf müsveddelerine (minibüsçüler ve taksiciler) para kazandırıp bunların terörünü bilinçli bilinçsiz destekleyen, besleyen vatandaşlarımızı da derin düşüncelere, alternatif çözümlere davet ediyorum.

Bakın sözlerim saldırgan görünecek ve hemen karşı çıkacaksınız biliyorum. Katlanır bisiklet ile minibüse binmeyin demeye çalışıyorum dolaylı yoldan. Ben de akşamları iş dönüşü 9 kilometrelik bir rampayı (4 KM DÜZ YOL, ARDINDAN 9 KM TIRMANIŞ), katlanır bisikletimle çıkıyorum. Zorlayın kendinizi, bunlara para kaptırmayın. Bunları siz besliyorsunuz, sonra bu vicdansız namussuzlar gelip yoldan kaldırıma çıkmaya çalışırken sana bana arkadan dokunduruyorlar, unutmayın.

Belki yeri bu başlık değildi ama, mümkün olan her platformda bu duygularımı paylaşmak istiyorum.

Kron FD1000
 

İ.Deniz

Daimi Üye
Kayıt
11 Şubat 2014
Mesaj
345
Tepki
47
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Kalabalık saatlerde sıkıntı çıkarır minibüs şoförü :/
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Katlanır bisiklet bavul olarak değerlendirilir. Otobüse,metrobüse,metroya kısacası akbil bastığınız her şeye binebilirsiniz. Fakat minibüsçüler ayrı bir cumhuriyet.

Minibüs şoförünün;
o anki ruh haline,
minibüsün doluluk oranına,
tipinizi beğenip beğenmediğine,
o gün oynadığı iddaa kuponunun yatıp yatmamasına bağlı olarak problem çıkarabilir.

Dikkat edin tornavidalı(saldırı silahı) oluyorlar. Israr etmeyip şansınızı bir sonraki minibüste deneyin. Bol Şans :eek: