Scudo Sports

Katlanır bisiklet bakımı nasıl olmalıdır?

Tepki
45
Bisiklet
Carraro
Katlanır bisiklet bakımı nasıl ve hangi malzeme ve kimyasallarla olmalıdır? (aylık, yıllık bazda) Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. (menteşeler-vites-firen-zincir vs..)

Scudo
Kimse yanıt yazmamış, ben de merak ediyorum. Örneğin menteşelere WD40 filan mı sıkmalı? Ya da vazelin yağı mı sürmeliyiz?

Teknik olarak bir cevabim yok ama 4. Katlanir bisiklet kullanan olarak, katlanma ve gidon maşa hareketli yerlere kaliteli kirmizi renk gres yag suruyorum, sisko olmamla birlikte eklem yerlerinden ses gelebiliyor hem asinma hemde surusde gicirdamalari kesmek icin gresliyorum, zinciri sokup mazotla yikiyorum islak kosullar ozelligi olan zincir yag ile yagliyorum, vites makinalarina wd40 veya zincir yagindan dokuyorum.

P_20170819_180409_1_p.jpg

Bisikletimi hemen hemen her gün kullanıyorum haftada bir gün mutlaka tüm aksamları wd 40 ile bolcana yağlayıp fazlalığını kuru bir bezle alır sonra basınçlı hava tutarak yağın fazlalığını iyice almış oluyorum.Daha sonra nemli ve deterjanlı bir bezle tüm bisikleti (yağlanan kısımlar hariç) baştan sona siler temizlerim.

Yağlanması gereken kısımlarda gres kullanılmasını tavsiye etmiyorum (kendi fikrimdir) çok toz topluyor hem çok pis ve bakımsız görünmesine neden oluyor hemde tozu üzerinde tuttuğu için aksamlara zamanla zarar vereceğini düşünüyorum.

diğer bisikletlerden farklı olarak katlanan-menteşe bölgeleri greslemek iyi olur ve bu bölgeleri su ile ıslak bırakmamak lazım.

Geri