Scudo Sports

Katlandığında sürülebilir bisiklet önerisi

Fatma Şen

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Geotech
Uzun zamandır bakıyorum ancak çok kararsızım. Bisikletin katlandığında sürülebilir olması benim için çok önemli çünkü 12-13 kilo kaldırırken zorlanıyorum. Ve günlük hayatımda işe giderken metro aktarmasında kullanacağım. Tilt modelleri dikkatimi çekiyor bu açıdan, bu modeller gibi "Fold and Roll" özelliği olan bisiklet önerebilir misiniz? Ayrıca Tilt modellerinde sanırım en fazla 3 vites bulunuyor, İstanbul'un yokuşlarını düşünürsek, yeterli midir?

Bahsettiğim model: (link)

Scudo
Katlanabilir olma konusunda tilt modelleri çok güzel. Rahat rahat itilebiliyor, yönlendirilebiliyor.Sportif görünümü, rahat katlanabilmesi onu güzel kılan özellikleri. Katlanınca diğer bisikletlerden az daha geniş olması tek dezavantajı. Bu da benim için sorun değil. Önemli olan toplu taşıma ile kombine etmek. Göbekten vites ise sade bir görünüş sağlıyor.
3 vites yokuşa göre değişir yetip yetmeyeceği. Hafif yokuşlarda yeterli olur diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Fatma Şen
Bir çok firmanın tek model de olsa katlanır bisikleti mevcut (örn: Bianchi, Ümit Bisiklet) Fiyatları da 400 - 600 TL civarıdır.

STRIDA, kendine özgü bir tasarım ve teknolojiye sahip, ödüllü bir proje sonrası ortaya çıkmış bir markadır. Bu modelleri de inceleyebilirsiniz:
(link)

• Beğen
3 vites yeterlidir. Eskiden vites diye birşey yoktu, o bisikletlerle ülkeler arası tur yapılıyordu. En kötü ihtimal dik bir yokuşa geldiğinizde bisikletten inip de gidebilirsiniz. Zaten böyle yokuşlarda yüksek vitesli bisikletle de düşük viteste çok hızlı çıkılmaz.

• Beğen
Katlanıp da sürme konusunda en ideal Strida modelleri ama fiyatları çok yüksek özellikle viteslil modelleri brompton fiyatına
btwin modelleri de özellikle bu özelliğine vurgu yapıyor modellerin
ama anladığım kadarıyla sürekli bir kullanım için model bakıyorsunuz işte bu nokta da btwin modellerinin dayanıklılığı konusunda benim bazı endişelerim var ayrıca muadil modellerden ortalama 1-1,5 kilo daha ağır

• Beğen
@gokhan.gursel

Hocam eleştirme veya sizi kötülemek amacıyla yazmadığımı başa ekleyerek söylemek istiyorum ;

5 yıl kadro garantisi, 2 yıl donanım garantisi veriyor dechatlon. Servisi direk mağaza içinde ve müşteri memnuyetini çok önemsiyorlar. Son olarak 120 kg ağırlık sınırı var tilt lerin.

Ve youtube'da izlediğim videolar da bu bisikletlerle merdiven iniyorlar.
Niye dayanıklılık konusunda şüpheleriniz olduğunu merak ediyorum.

Saygılarımla...

@gokhan.gursel

Hocam ben dechatlon un kesinlikle kusursuz olduğunu demedim, ben İstanbul'da yaşıyorum ve Bayrampaşa şubesinden bir çok kez alışveriş yaptım, yaşadığım aksaklıklarda ise oranın mağaza olmasına rağmen bana inisiyatif kullanarak yardım eden çalışanlar tarafından halledildi.

Servisin ürünü aldığım yerde olmasına tekrar vurgu yapıyorum. Aldığım ürünün sorunu olursa direk ürünü getiren firmadan hizmet görmek bir avantaj.

Eğer tek örnek ile bütün bir firmayı sileceksek forumda bir arkadaşımızın dechatlon dan aldığı SPD ayakkabının fiyatı satın aldıktan 1 gün sonra indirime girince o fark kadar hediye çeki veren bir yer dechatlon.Şimdi hangi dükkanda böle bir olay yaşanınca adam sana geri ödeme yapıyor? Tek diyeceği '' Sende bu gün gelseydin gardaş'' olur.

O zaman şimdi de bu olaya göre Dechatlon halk kahramanı...

Ve bu arada bir şey daha buldum , kullanım kılavuzuna göre katlı halinde sandalye gibi kullanabiliyormuşuz.Şu video ile de görmüş oldum.
Metroda oturacak yer yokken buna oturmak değişik bir deneyim olablir :D 1:30'da gösteriyor.

• Beğen
Tilt modeli oldukça içinize sinmiş görünüyor. Aldıktan sonra sürüş deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşmanız umuduyla, hayırlı olsun diyelim.

@M.Yalınkılıç

Teşekkürler hocam, alınca iyi bir inceleme yapacağım.

Tilt in sportif tasarımı çok hoşuma gidiyor. Normal dahonların veya ternlerin 1000 tl modelleri klasik modeller, görünüşlerini sevmiyorum. Sportif modelleri ise çok pahalı.

Tilt in katlanma mekanizması çok başarılı. Gidip denediğimde iyice hoşuma gitti.

Youtube'da katlanır bisikletlerle ilgili videolar paylaşan bir kanal var. Vites genişliği vs. gibi güzel istatistikler var. Hepsini ayrıntılı bir şekilde paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
Teşekkürler yorumlarınız için. Tilt 5 modelini yerinde de görmek üzere haftasonu decathlon'daydık. 1 saat boyunca katlama açma denemeleri yaptım ve oldukça kolay ve pratik olduğunu söyleyebilirim. Uzun bir düşünmeden sonra bisikleti aldım. Teknik elemanlar raftan hiç açılmamış bir modeli son ayarlarını yapıp teslim ettiler. Satın aldıktan sonra açık alanda bir tur attım. Daha sonra katlayıp götürmeyi denedik. Ancak katlandığında yalpalayarak ilerlediğini gördük. Neyse ki mekan hala açıktı ve doğrudan atölyeye götürdük. Ancak teknik elemanlar ürünün bu şekilde gitmesinin normal olduğunu iddaa ettiler. Oysa 1 saat boyunca denediğimiz teşhir ürünü o kadar yıpranmış olmasına rağmen katlandığında da dümdüz ilerleyebiliyordu. İkisini yanyana katladık, test ettirdik, yine de sorun olmadığını söylediler. Ancak ısrarlarımız sonucu ertesi gün atölye şefinin mekanda olacağını, bir de ona sormamız gerektiğini söylediler. Ertesi gün gittiğimde atölye şefine de ürünün bozuk olduğunu inandıramadım. 15 yıldır bu işi yapıyormuş, bu işin eğitimini almışmış. Bu zaten yeni çıkan bir ürün ve bu ürün katlandığında tekerlekleri üzerinde düzgün bir şekilde ilerlediği şekilde pazarlanıyor dedim. Biz katlanmadan önceki halinin düz gitmesinin garantinisini veririz bu bir hata değildir dedi. Ürünü iade etmek zorunda kaldım. Başka bir ürün olmadığı için değişim de yapamadım. Sıfır ürün geldiğinde bizzat aramalarını tembihledim ancak bu kadar olaydan sonra güvenemiyorum. Ayrıca o ürünü hatasız diye satacaklar bir başkasına o da başka bir olay...

Aşırı moralim bozuldu, 2 senedir hayalini kurduğum bisiklete tam kavuşmuştum ki, bu sinir bozucu olaylarla karşılaştım. Bu durumda ne yapacağım cidden bilmiyorum. Olay forum istanbul şubesinde yaşandı, acaba merter'deki şubesinde de aynı model var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
@Fatma Şen

Bence Merter şubesini arayınız, sorunuz, ona göre gidiniz derim.

• Beğen
Fatma Hanım, Merter şubesinde sadece hoptown 5 var bilginize. Tilt lerin ne zaman geleceğini sordum 1 aydır sistemde 15 gün görülüyor dendi.

• Beğen
Arkadaşlar konuda tartışma başlamış bu mesajlar slinmiştir.Bahse konu arkadaşlar tartışmaya devam ederlerse uzaklaştırılacaklardır....

Lütfen forum kurallarını okuyalım o doğrultuda devam edelim.kural dışı bir durum gördüğünüzde müdehaleleri sizlerin değil bizlerin yanpması gerekiyor(ikili tartışmalara girmemek adına) her mesajın altında hata bildirim kısmı vardır kural dışı mersaj olduğunu düşündüğünüz mesajı oradan bildirmeniz yeterli.gerisini bizler hallediyoruz.

Umarım konu kaldığı yerden devam eder.....

@Fatma Şen

aslında bende bunu kastediyordum decathlonun biz bisikletcilere kattıkları tartışılamaz ama maalesef Ankara decatlonda da buna benzer bir olayla ben karşılaştım evet firma kurumsal kağıt üzerinde herşey çok iyi ama uygulamada garip garip insanlarla muhattap oluyoruz
geçmiş olsun umarım bu olay hevesinizi kırmamışdır
unutmayın katlanır bisiklet bisikletden altığınız keyfi ikiye katlar

@gokhan.gursel

Haklısınız. Bu yüzden bence bu tip tecrübeleri Decathlon Türkiye ve Fransa'ya yazmak gerekir diye düşünüyorum. Düşünüyorum ki Decathlon Fransa bu tip tecrübelerin paylaşımında gerekli ilgiyi göstereceklerdir.

Fatma hanım, son olarak neye karar verdiniz? Ben de katlanır bir bisiklet düşünüyorum ve bel rahatsızlığım nedeniyle ağırlık kaldırmamam gerekli. Bu yüzden katlandığında sürülebilir olması gerçekten çok mantıklı olacak. Tilt dışında rahat sürülebilen bir katlanır var mı acaba?

Bikefriday, Brompton

Geri