Scudo Sports

Kategori önerileri

Guzel bir proje.İyi olur,cunku o bencede forumda bir eksiklik.İlave edilirse bizler katkı koyarız her zaman.Varmı yinede bilmiyorum,ben goremedim.
Hatırlattıgınız için tesekkurler.

Scudo
Merhaba,

Ozellikle forum yoneticileriyle, ikinci el satis bolumuyle ilgili bazi tespit ve onerilerimi paylasmak istiyorum..
Ikinci el ilanlar bolumundeki 'aksesuar ve giyim' ilanlarindan 'giyim' kisminin ayrilmasinin isleyis acisindan daha uygun olacagini dusunuyorum..Bu baslik altinda satilan urunlerin buyuk cogunlugu forma-gozluk.Daha da onemlisi bu satilan urunler genelde sifir urunler ve adetler birden fazla ancak ana baslik 'ikinci el pazari' ve belirttigim bu durum, online satis siteleri,online magazicilik formatina daha uygun..
Ustelik bizim forumda da maalesef baska forumlarda da oldugu gibi, forumu sadece satis araci olarak kullanan ve baska hicbir paylasim yapmayan uyeler var.
Bu tip satislar icin hizmet veren bircok site mevcut..
Teselli edici olan ise en azindan diger 'ikinci el' konulari altinda benzer durumlarin pek olmamasi:)

Bu bahsettigim ayirma ile gercekten elindeki malzemeleri satmak isteyen uyeler ilanlarini hergun guncellemek durumunda kalmayacak,malzeme ihtiyaci olan uyeler de sayfalarca dolasmadan ihitiyaci olan urunlere rahatlikla ulasabilecek..

Ilgililere duyrulur...

• Beğen
Tepkiler: fatih gul
Merhaba arkadaşlar, şöyle bir önerim olacak forum için, tabii teknik olarak yapılabiliyor mu emin değilim. Bisikletforum'a paralel olarak takip ettiğim bir site var: www.roadbikereview.com

Bu sitede review, yani tanıtım adlı bir bölümde insanlar kullandıkları ürünlerle ilgili yorumlarını, deneyimlerini yazıyorlar. Ürünlerin kaça ve nereden alındığı, ağırlıkları, dayanıklıkları, eksi ve artı yöneri, benzer ürünler hakkında bilgiler bulmak mümkün.

Sözgelimi bir jant kullanıyorsunuz; bu jantın ağırlığı, sürüş konforu, aerodinamiği gibi konularda deneyimlerinizi yazıyorsunuz.

Eğer yapılabiliyorsa harika olur. Böylece birçok yeni forum üyesi arkadaş, ürünle ilgili geniş ilk ve geniş bilgiyi böylece doğrudan öğrenmiş olur. Çünkü forumdaki en önemli sorunlardan biri de bilgi paylaşımının defalarca yinelenmesi olarak görülüyor.

Saygılar.

Fatih Balkış.

Birde ürün tanıtım videoları veya resimli anlatımlar olabilir örneğin würt marka balata temizleyicisi ( bu anlatım forumda var ) nasıl kullanılır sonuçları nasıldır fiyatı ve performası nasıldır gibi çok yararlı olur.

bencede çok yerinde olur bunun bir kaç örneği var forumumuzda ama çoğalması gerekir.

Merhaba,
Bir süredir forumda yoktum baktım ki yeni bölümler açılmış (hafif donanımlar ss,fg vs...) fakat türkiyedeki en büyük bisiklet forumunda hafif amortisörler ile ilgili ayrı bir bölüm bulunurken ulaşım aracı olarak bisiklet bölümü olmaması tuhaf geldi. Tabi bazı kullanıcılar bisiklete sadece spor için biniyorlar ama sanırım türkiyede bisiklet kavramının oturmamasında büyük bir etken. Bu durumda zaten ulaşım aracı olarak ciddiye alınmayan bisiklet iyice marjinalleşiyor.

Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılması ile ilgili bir bölüm açılsa, trafikle ilgili sorunlar, çözüm yolları vs paylaşılsa aktarılsa sizcede iyi olmaz mı? Bence bu konu bisiklet teknolojisindeki son yeniliklerden çok daha önemli ama forumda pek önemsenen bir konu değil. Siz ne düşünüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: bisikletcanavari
eğer destek kabul edilebilir bir tutumsa, size sonuna kadar katılıyorum. günlük hayatın bir parçası olması için "günlük ulaşım aracı olarak bisiklet"in konuşululabileceği bir bölüm çok faydalı olur.

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
Bende size katılıyorum bisiklet bir ulaşım aracıdır bunun içindirki ayrı bir bölüm olması sarttır bölümlerde hep gezdim gördüm yedim içtim var birazda problemlerimiz ve çözüm yollarının paylaşılabileceği bir bölüm yapılamazmı

misal;bugün hanımım söyledi arkadaşları maşukiyede kartepe çıkışı darub grubunu görmüşler bir sohbet esnasında arkadaşları he evet kartepeye sporcular çıkıyordu demişler halbuki bu arkadaşlar bisikleti çok seven bisikleti yaşam biçimi olarak gören arkadaşlar insanlarımız bisiklet kullanan kafasında kask olana sporcu gözüyle bakıyor malesef o yüzden bisiklet bir sporcu ve çocuk oyuncağı olarak görülüyor.Böyle bir bölümle bu konular hakkında insanımızın bisiklete bakış açısını tartışıp fikirlerimizi paylaşıp insanların bakış açısını nasıl değiştirebiliriz insanlara bu ayrımı nasıl öğretebiliriz insanlarımıza bisikletliler olarak bu konuda ortak bir yaklaşım nasıl verebiliriz!:rolleyes:

Bu konuda modaretör arkadaşlarında yardımı illaki şarttır tartışma forumda yasakmıdır bilemem forum yöneticisi arkadaşlar en iyisini bilir!kalın sağlıcakla!

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
@MertDokur

Mesela ben işe bisikletle gidip geldiğim gibi, hafta sonu gezilerimi de bisikletle yapıyorum. Hem havayı kirletmiyorum hem de yol için ödemem gerekenler cebimde kalıyor. Her ay sırf işe bisikletle gitmekten 100 liraya yakın para harcamamış olsam 11 ay binebiliyorum x 100 = 1.100 lira eder ki buda iyi bir bisiklet parasına denk gelir.

Bu v.b. fikirlerinde sunulduğu bir bölüm olsa, belki işe bisikletle gitmeyen bir çok arkadaşımızın da ufku genişleyecek bir kişi daha kazanmış oalcağız.

@Süleyman Uzunköprü

aynen bende bisikltimle işe gidip geliyorum stresimi paramı çevremi sağlığıma artıları çok büyük bir araba 1 sene 14 ağacın temizleyeceği kadar yakıt tüketiyormuş düşünsenize 6 ay kullandığımızı varsaysak bile 7 ağaç yapıyor kişi başı 100 kişide 700 ağaç hava kirliliği azaldı bile örnekler arttırılabilir paranız keza cebinizde kalıyor yaptığınız işe gidiş geliş vermiş olduğu serbestlik stresi azaltması servise binmesem bile servis aracının benide çekebilmesi için harcıyacağı bir yakıt miktarı var ondan bile tasarruf sağlanıyor daha az emilsüyon harcanıyor bu olaya fabrikalarla başlanabilir diye katılıyorum ben iki arkjadaşımı bu konuda teşvik ettim şimdi ikiside bisikleti ile işe gidip geliyor:D etti 2 araba eksik 14 ağaç fazla 1100 lira para 6 ayda cepte benide katın hesabı nı siz yapın ekonomiye,çevre,sağlığa katkısını!

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
Uzun süreden beri Türkçe kelime kullanılması tartışıldı. Benim forumda dikkatimi Forum CAFE çekti(Diğer yabancı başlıklarda tartışıldı ama düzenlenmedi). Yöneticilere ricam:

Ana başlıktaki:
Bisikletforum CAFE yerine, Bisikletforum KAFE

Alt Başlıktaki:
Forum Cafe yerine, Forum Kafe yazılması.

Umarım gereken yapılır yapılmassa da sağlık olsun:)

@Ali Menemen

Nasıl gözden kaçmış bu böyle yaa. Tebrikler... Katılıyorum çözülmesi lazım..

Kafe yerine de başka bi kelime bulmak lazım o zaman, daha iyi olur belki :)

@fatihgüven
Bence şimdilik sadece Cafe yerine Kafe yapılması yeterli;) :)

Daha evvel de konuşmuştuk sanırım, Forum Cafe'nin adını değiştirmek problem değil. Ama "Cafe"yi "Kafe" yapmanın tek esprisi, Fransızcadan gelen "Cafe" sözcüğünü türkçeleştirip, dilimize ithal etmek olur. O yüzden "Cafe"yi "Kafe" yapmanın bence bir anlamı yok, madem değiştiriyoruz, daha öz Türkçe bir karşılık bulunmalı derim.

@HaliliOzturk
Anladım. Aklıma bir Türkçe karşılık gelirse paylaşayım

Geri