Scudo Sports

Kategori önerileri

konu açılalı 1 yıldan fazla olmuş, fakat hala birşey yapılmamış. forumda gezinirken tesadüfen karşılaştım bu konuyla...
bence harika bir fikir, gps cihazı olmayan arkadaşlar bile kolaylıkla rotalarını, yükseklik çizelgeleriyle ayrıntılı olarak çıkartıp, paylaşabilirler...çok faydalı olur diye düşünüyorum, sanırım sırf bu amaçla açılmış internet siteleri bile var (link) gibi. burada amerikadaki bisikletçiler için çizilmiş birçok rota var, üzerinde ayrıntılı olarak nerede su-otel-restoran var işaretli bir şekilde...türkiye için ise neredeyse hiçbir şey yok.

modoratörlerin bu konuyu görmesi dileğiyle...

Scudo
Meraba moderatörler ve arkadaşlar..
Forumda FR, DH, Sokak, DJ, Yol Bisikleti, Triatlon, Single Speed ve Fixed Gear Bisikletler, BMX, Trial, Recumbent, Pedikep, Tandem gibi bisiklet türlerine ve dallarına yer verilmiş..
Peki soruyorum neden XC bölümü yok?
Rica etsek, "Ekstrem Bölge" ye ya da uygun görülen yere "XC" bölümü de açılıverse...Nasıl olur?..

:)

Ozan selam.

Hos bir noktaya deginmissin, ben öncelikle neden böyle oldugunu aciklayayim.

Biliyorsun, ilk basta forumda bu tip bölümler yoktu, her bölüm ortakti. Daha sonra Yol Bisikleti, Ekstrem Bölge ve sonrasinda da SS-FG bölümleri acildi. Aslinda bu bölümdeki arkadaslarin daha yogun paylasimlarini desteklemek ve onlara özel bir bölüm vermek icin teker teker düsünüldü ve gercekten senin dedigim gibi sonunda bir tek XC bölümü eksik kaldi.

Öncelikle sunu söyliyim, acmayi düsündügümüz bir kac bölüm daha var, su anda tasarim asamasindalar. Diger taraftan bu istegin de gayet normal. Acikcasi benim de ara ara aklima gelen ama cok fazla üzerinde durmadigim bir eksiklik.

Bakalim, söyle bir bölüm düzenlemesine gidebiliriz belki. Ben bir ara oturup tasarlayayim tekrar :)

bencede gerek yok zaten ekstrem bölge, yol ss, vb. bölümlerinin dışındaki bölümlerin tamamı xc ve türevi (gezi,tur) tarza hitap ediyor.Daha ne olsun dimi :) Koskoca atölye bölümü,koskoca hafif donanım parçalar,koskoca gezi tur organizasyonları,yarış dünyası hepsi xc için varlar. :)

gerek yok diyen arkadşlar sadece diğer diğer bölülerin ismini verip burda xc hakında veriler var diyolar peki bi başlık olsada ne bizler diğer bölümlere girip konularımız dağılmasa yada bi başlık altında daha düzenli olsak nasıl olur o zmaan her bölümde kendi ile alakalı bilgiler olur ...

• Beğen
Tepkiler: paravol
Ülkemizde bisiklet kültürü henüz oluşmadığı için bir kişi, yeni bir bisiklet alacağı zaman eğer Yol veya Bmx gibi baştan farklı bir alana meraklı değilse zaten "bilmeden" ATB / XC bisikleti alıyor.

Girdiği bütün forumlarda konuşulan konular en çok XC alanı ile ilgili oluyor.
Bu nedenle zaten ülkemizde en çok binici, XC binicisidir.Piyasada üretilen ve satılan bisikletlerin pazar payı da en çok ATB (XC'ye en yakın) ve XC bisikletlerinden oluşmaktadır.

Bu yüzden, camiamızda azınlıkta olan kategorilerin binicilerini biraraya getirmek, daha kolay birbirlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla forumumuzda Yol , DH, FR, BMX, Trials, Tandem, Pedikep, Recumbent gibi kategorileri açtık.
Çünkü geriye kalan bütün bölüm ve konular XC ile ilgili oluyor.
Bir forumda çok seçenek sunmak elbette çoğu zaman faydalı olmuştur.Fakat en çok bölüme sahip olan forumumuzda, bir de XC bölümü açılırsa, insanlar konularını nereye açacaklarını şaşırabilirler.
Yine de fikirlere açığız tabi.

@athletic

Tamamiyle katılıyorum... Bende birşeyler söylemek isterdim ama aynı şeyleri tekrarlamama gerek yok... :)

@Bulunmaz

Ozan forumun her tarafı XC ,
azınlık değiliz ki hakkımızı arayalım :D
turcular da bölüm isteyecekler bundan yola çıkarak,
ana sayfa zaten iki senede iki kat uzadı :D

(XC) anlatılmaz yaşanır bence

Acaba Atölyemiz/Diğer Bisiklet konuları altına veya tanışma altındaki tüm bölgelere sabit bir konu ile "bulunduğunuz yere yakın bisiklet tamircileri" diye bir konu açılabilir mi?

Forumda aramayı kullanarak avrupa yakasında gidebileceğim bir tamirci bulmaya çalıştım ama eski konular hep farklı yerlerde kaybolmuş ve istediğim yeri içermiyordu.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

forumda 28 citybike bisikletlerimiz için bir 28 citybike bölümünün açılması mümkünmü ?

Forum çoğunlukla gençlerden oluşuyor ve 28 citybike tercih edenlerin benim gibi orta yaş üstü olacağını zannediyorum.Ama dediğiniz gibi ayrı bir bölüm olursa güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
evet sanırım bu işler için biraz yaşlandık :) 28 citybike türü bisikletlere binenler az sayıda ama yinede forumda bu tür bir bölüm açılsa iyi olur bence.

Şahsen bende açılması gerektiğini düşünüyorum. Neden olmasın?

@Mehmet Keten

Kesinlikle katılıyorum , uzun yolda 28 inch bisiklet kullanıyor ve öneriyorum herkese.

teşekkür ederim arkadaşlar bu bölümün açılmasını bir çok arkadaş istiyor eh artık açılması lazım bence :)

Geri