Scudo Sports

Kasktan utanıyorum

Tepki
0
Bisiklet
Salcano
ilk önce salcano ng650 26hdbisikletimi aldım.sonra kask taktim arkadaşlarım güldü bu ne be kız gibi dediler ve insanlar uzaylı gibi bakıyor utanıyorum kaskdan

• Kızgın
Tepkiler: Hasan Onar
Scudo
Sen bir yere düşünce kafanı onlar mı koruyacak? Ben olsam kaskı anlatır, böyle konuşmamaları için uyarırdım, akıllanmazlarsa silerdim hayatımdan onları, sende öyle yap, şu "kız gibi" olayına gelince:

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
Zamanla hem sen hem de etrafındakiler alışır sen yeterki kaskı tak etrafı boşver.

Ben kask takmaktan utanmak yerine bi ayrı hoşuma gidiyor insanlar bana bakıp gülüyor falan eskiden hiç kimse bana bu kadar gülümsemezdi diye düşünüyorum :D az kalsın unutuyordum ben de onlara bakıp gülüyorum ne kadar cahiller diye :)

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
Merak etme bunu atlattiginda daha tayt utanci yasiyacaksinn. E gerci onada alisiliyor :)

• Beğen
Dalga geçmeye kalkanlara şu lafı yapıştır etkili oluyor.Yaw he he Erzurum aynı Finlandiya

• Beğen
kasksız düşersen muhtemel başına gelebilecekleri umursamadıkları için arkadaşların yokmuş zaten....

Başında kaskı olan bir bisikletli görünce gülen kişiler cahildir.Takma onları.

@ALP KARAKAYA2000

Bu konudan sonra sanırım sizde kasklı bir profil resmi ile değiştirirsiniz resminizi.. :)

@hızlı alperen

Kask takmadan uzun yollar kat ettiğim ve düşerek başıma beynime bir zarar gelmediği için şükrediyorum. Kask takmadan bisiklete, emniyet kemeri takmadan arabaya asla binmem..

ppde kasksız resim var ama bakmayın siz ona :p aldım 1 tane en kısa sürede değiştircem :D

Merhaba arkadaşım utanılacak bir şey yapmış değilsin ki kendini üzüyorsun öncelikle kask bu sporun en önemli parçası bizler kendimizi korumak amaçlı nasıl eldiven gözlük gibi şeyler kullanıyorsak kaskı da bunun için kendimizi dışarıdan gelebilecek ve başımıza zarar verebilecek etkilerden korumak amaçlı takıyoruz. Şahsen ben kask takarken kendimi mutlu ve farklı hissediyorum ve insanların bana bakışları beni mutlu hissettiriyor çünkü bize gülen insanların yanında emin ol bize özenen bizim gibi olmak isteyen bisikleti ile gezmeyi arzulayan insanlara da örnek oluyoruz ;)

Bende bir kaç güne Salcano ng 650 alacağım ve tabi ki yanında kaskımı da alacağım. Bizim buradaki insanlar daha beter emin olun hiç görmemiş gibi bakacaklar ama zerre kadar umursamıyorum yeri gelince hava soğuduğunda yüzüme bandanamı da takacağım mis gibi.

Ben kafamda beyin tasiyorum. O yuzden takiyorum. Kask olmadan pedal cevirmek dikiz aynalari olmayan arabayla seyahat etmek kadar tedirgin ediyor beni.

Soyle dusun ve arkadaslarinda oyle dusunsun:
Yerlesim alaninda max. hiz siniri 50 km olan motorsiklette trafik polisi kask takmayana ceza yaziyor. Arabada emniyet kemeri takmayana ceza yaziyor. Bisikletle duz yolda rahatca 30 - 40 km hizla seyredebildiginize, yokus asagi 50 - 60 km hiza ulasabildiginize gore kask takmaniz, guvenlik ekipmanı kullanmaniz dogru!
Gulup gecenler bunu bir dusunsun. Sen tak kardesim aldirma kimseye.
Eminim bisikleti ilk icat edip kullanan adama da at ve at arabalari ile gecen herkes gulmustur.
Ama simdi ne at kaldi ne at arabasi, buna ragmen bisiklet dunyanin heryerinde degil mi :)

• Beğen
Tepkiler: murat.82.yildirim
bisiklete binildiğinde en değerli parça kafa oluyor. onuda korumak zorundasın

Bana da tam tersi çok güzel geliyor. İnsanlarımız maalesef daha bu kültüre erişememiş. Ben yolda arabayla giderken yanımdan kasklı bir bisikletçi geçerken hep imrenir mükemmel bir şey olduğunu düşünürdüm. Ayrıca kask takmak nedense trafikte sana daha fazla saygı duyulmasını sağlıyor :)

Bisiklete bindiğinde kask takmak doğal olan birşey. Türkiye'de ise buna gülen, eleştiren varsa cahilliğindendir. Sen kaskını tak zamanla alışır tam tersine kask takmayanlardan kendini üstün görmeye bile başlarsın. Çünkü sen doğru olanı yapıyorsundur.

Bisiklet özgürlüktür ve gerçek özgürlüğün tadını çıkarmak istiyorsan "insanlar ne der?" düşüncesini kafandan çıkarmalısın.

Kask takmaktan utanmamalısınız. Ülkemizde bisiklet sürücülerine yol işgalcisi gözüyle bakıyorlar. Yani bisiklet denen aracı kullanan insan değil. Bu mentalite bize kask taktırıyor. Hollanda'da kimse kask takmaz fakat o bisikletin üzerinde bir insan olduğunu çok çok iyi bilirler. O yüzden bu ülkede ölmek bedava. Sen utanma burada 50 ve 60 yaş üzeri büyük, saygıdeğer abilerimiz var ve onlar kask takıp utanmıyorsa sen hiç utanmamalısın. Senin canın o arkadaşlarının boş ağzından çıkacak saçma sapan kelimelerden milyon kat değerlidir sevgili kardeşim.

Geri