Scudo Sports

Kask Üzerine Takılan Aynanın İşlevi Nedir?

Scudo
@Batuhan Yıldız

Doğru diyorsun gülen gülsün, candan kıymetlimi !

@tzeybek

Gözlüğün kaymasına neden olmuyor mu?

Bir kayma yaşamadım. Daha önce gidona takılan aynalardan kullandım 2 defa kırıldı. Bu aynanın en büyük farkı tek noktayı değil kafayı hareket ettirerek çok noktayı görebilmek ve sarsıntıdan etkilenmemesi.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Yıldız
@tzeybek

Bu kask aynasından biraz daha farklıymış araştırıcam belki İstanbul da bulabilirim o zaman daha yakından inceleme fırsatım olur.
Gözlük aynası kask aynasından daha yakın yüzünüze peki bunun bir rahatsızlığı olmuyor mu size?

@Batuhan Yıldız

Bir alışma süreci oldu birkaç gün sadece. Yakın görme promlemin yoksa sıkıntı olmaz. Tr de satıldığını biliyorum. Ben birkaç malzeme yanında link verdiğim yerden almıştım.

kask aynasını 1,5 senedir kullanıyorum uzun ve özellikle otoyoldan gitme mecburiyeti olan yollarda çok ciddi işe yarıyor. İlk görüş ayarını yaptıktan sonra bisikletten inerken ya da kaskı düzeltirken el çarpmazsa ayarı kolay kolay bozulmuyor. Ama çok önemli bir nokta var. Bana kaza yaptıran bir neden !!!!!!!!!!!!...Arka kontrolü yaparken mutlak suretle ön görüşümüzü de unutmamak lazım. Ayrıca ilk zamanlarda sol kısmı kapatır gibi hissetmenize neden oluyor bu da alışma süresine bağlı olarak zamanla değişiyor. Alışıyorsunuz. Sürekli takma gerektirecek bir aparat değil ama dediğim gibi uzun ve araç trafiğinin çok olduğu yollarda gerekli...

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Yıldız
@Gültekin R. Demirkaya

Ben İstanbul da yaşıyorum fakat okul nedeniyle yılın dokuz ayı kadar Kütahya'dayım ve bisikleti önümüzde ki dönemde okula gidiş ve uzun turlar yapmak amaçlı kullanacağım ve okulum şehir merkezinin dışına çıktığı için şehirlerarası yola giriyorum ve haliyle araçlar hızlı gidiyorlar bu yolda bende bu yüzden ve sizlerin bana bu konuda ki yardımlarınızla kask aynası düşünüyorum hem kafamı sağ ve sola çevirdiğinde farklı bölgeleride rahat görebilmemi sağlayacak bir de sürat halindeyken arkamı dönüp bakmak biraz daha zor gibi görünüyor bana çünkü bende bu yolda hızlanacağım ve sürekli arkamı dönüp kontrol amaçlı bakmam benimde dengemi bozmamı sağlayabilir bu da allah korusun muhtemel bir kazaya sebebiyet verebilir.

Benzer şartlarda elbette kask aynasının ya da herhangi bir aynanın faydası dokunabilir. Kask aynası estetik açıdan iyidir. ilk başlarda ayarını yapmak olsun görüş açısına alışmak olsun sıkıntı olacaktır. Bir süre sonra onsuz çıkmak bile boşluk yaratmaya başlıyor. Herşey alışmaya bağlı...

4 senedir kask aynası kullanıyorum. Avatarımda görüleceği üzere :rolleyes:

Tek tük de olsa kasksız sürdüğüm zamanlar oluyor ve o an kendimi aşırı derece tehlikede hissediyorum. Kaskın değil ama aynanın yokluğunu acayip hissediyorum.

En önemli faydası yüzünü yoldan çevirmeden, sadece bir anlık göz hareketiyle etrafı görebilme imkanı sunması.
Özellikle dur-kalkı bol sıkışık trafikte veya hızlı akan anayol trafiğinde sayısız defa kazadan kurtarmıştır beni. Saliseler önemli oluyor o durumlarda çünkü.

Ayna küçücük görünebilir ama gidon aynasına göre göze daha yakın olduğu ve tümsek ayna olduğu için daha geniş bir alanı kontrol etmeye imkan tanıyor. Evdeki aynayla deneyin mesela, bi uzaktan bakın bir de dibine girip bakın, dibine girdiğinizde arkanızdaki tüm alanı göreceksinizdir.
Bir arkadaş küçük olduğu için pek birşey göstermeyeceğini söylemiş ama zaten amaç arkadaki aracın plakasını okumak değil, orada bir tehlike unsuru var mı yok mu onu yoklamak. Kaldı ki görünmüyor değil , mesela bisikletle giderken arkamda süren arkadaşımın kaç parmağını işaret ettiğini görebilmiyorum.

Titreşim denen meret yok tabiki. Ve sadece sol arkayı değil, gerekli durumlarda baş hareketiyle başka yönleri de kontrol etme imkanı var...

Gözlük aynasını ilk defa duydum ama bence kask aynası daha pratik. Şahsen aydınlıkta siyah, karanlıkta sarı camlı gözlük kullanıyorum. Bu durumda ya iki gözlüğümde birden olacak ayna yada gözlük değiştirirken ayna için sürekli sök-tak ve ayar yapmak durumunda kalınacak.

Toparlarsak, kalk aynası alın-aldırın.

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
@Gökhan Ö.

Söküp takmak birkaç saniyeden ibaret. Arkadaşımda kask aynası var kaskı çıkarıp takarken ayna ayarı bozuluyor her seferinde ayarlamak ve kafasına hep aynı noktaya sabitlemek zorunda kalıyor. Gözlük yüzde oynamadığı için ayna ayarı da değişmiyor. Değişsede birkaç saniyede ayarlanıyor. Zira her sürüş sonrası aynayı çıkartıyorum.

• Beğen
Tepkiler: burak doğançay
Şuan kask aynası kullanan var mı Marka model önerisi yapabilecek

Ben kullandım bir süre ama kask içine yapıştırılan cırt cırt düşüyor bazen, o sinir bozucu. Aynası bir tık daha büyük olsa güzel olacak ama bayağı iş görüyor. Hiç sağa sola kafanı çevirmeden rahatlıkla arkandan geleni görebiliyorsun. Özellikle araçları takip edebilmek açısından son derece önemli. Gidona takılan aynalardan düşünüyordum bende.

Ben kullandım bir süre ama kask içine yapıştırılan cırt cırt düşüyor bazen, o sinir bozucu. Aynası bir tık daha büyük olsa güzel olacak ama bayağı iş görüyor. Hiç sağa sola kafanı çevirmeden rahatlıkla arkandan geleni görebiliyorsun. Özellikle araçları takip edebilmek açısından son derece önemli. Gidona takılan aynalardan düşünüyordum bende.
Onlar çok titrer uzağı görmek zor olur diye düşünmedim ben hiç

Şuan kask aynası kullanan var mı Marka model önerisi yapabilecek
Marka önerisi yapamayacağım ama en çok kullanıcı yorumu almış olup, en çok yıldız barındıran aynayı seçebilirsin. Zaten hemen hemen hepsi birbirine benziyor. Ben ucuz bir tane almıştım ve yapışkanını da uzunca süre bastırarak, dikkatlice yapıştırmıştım. Uzun süredir yerinden hiç oynamadı. İşimi ciddi ölçüde görüyor.
Arkanızdan gelen her hangi bir aracı kafanızı çok çevirmeden fark ediyorsunuz. Öncesinde gözlük aynası da kullandım. O da benzer şekilde oldukça başarılı. Ancak kask aynası bir tık önde diyebilirim. Gözlük aynaları, gözlük sapını biraz zorluyor gibi.
Gidon aynasını ya da bileğe takılanları pek tavsiye etmiyorum. Onların boyutları daha büyük olduğundan daha fazla alan gösteriyorlar ama çok ta titriyorlar. Ayrıca gidonda temiz görüntüyü kişisel tercih olarak daha çok seviyorum :). Büyük ayna olunca bir de arkasını düz yapıyorlar. Bu sefer hepten rüzgar direnci artıyor :p. Bileğe takılanlardan kullanmadım ama oldukça rahatsız edici olabilir. Bileği terletebilir ne bileyim, görüntüsü bile bileğimi rahatsız ediyor :p :D

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
İyi bir buluş. Alisinca kask aynaniz olmadiginda bakkala bile giderken tedirgin olmaya basliyorsunuz.

Marka önerisi yapamayacağım ama en çok kullanıcı yorumu almış olup, en çok yıldız barındıran aynayı seçebilirsin. Zaten hemen hemen hepsi birbirine benziyor. Ben ucuz bir tane almıştım ve yapışkanını da uzunca süre bastırarak, dikkatlice yapıştırmıştım. Uzun süredir yerinden hiç oynamadı. İşimi ciddi ölçüde görüyor.
Arkanızdan gelen her hangi bir aracı görmenizi kafanızı çok çevirmeden fark ediyorsunuz. Öncesinde gözlük aynası da kullandım. O da benzer şekilde oldukça başarılı. Ancak kask aynası bir tık önde diyebilirim. Gözlük aynaları, gözlük sapını biraz zorluyor gibi.
Gidon aynasını ya da bileğe takılanları pek tavsiye etmiyorum. Onların boyutları daha büyük olduğundan daha fazla alan gösteriyorlar ama çok ta titriyorlar. Ayrıca gidonda temiz görüntüyü kişisel tercih olarak daha çok seviyorum :). Büyük ayna olunca bir de arkasını düz yapıyorlar. Bu sefer hepten rüzgar direnci artıyor :p. Bileğe takılanlardan kullanmadım ama oldukça rahatsız edici olabilir. Bileği terletebilir ne bileyim, görüntüsü bile bileğimi rahatsız ediyor :p :D
Deneyeyım o zaman

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
yaşadığım yerde bir kaç yaşını almış bisikleçi abi de görmüştüm görünüşü de gayet hoş onların söylediği kadarıyla da oldukça kullanışlı

Kullandığım kask (link) ışık hiç bir işe yaramıyor çünkü yakamın içinde kalıyor ışık kısmı.

Geri