Scudo Sports

Kask tavsiyeleri

Scudo
150 liraya almıştım. Şuan stokta yok sanırım. Kafamda da çok sırıtmıyor. Cuk diye oturuyor. :) Eski kaskımdan sonra bu ilaç gibi geldi.

bir şey daha sorucam şu kafamızın ölçüsünü nasıl alcaz bi arkaş sağalsun yazmış ama bir kişi daha anlatırsa sevinirim. :)

Merhaba, yıllardan beri kullandığım Prowell kaskımı değiştirmek istiyorum . Beğendiğim model var Cratoni Evolution. Türkiye'de sadece arka çakarlı modelini satıyorlar ama arka çakarsız modelide mevcut. Çok farketmez arka çakarlı olmuş veya olmamış hali en önemli özellikleri tasarımının sadece olması ,yumurta şeklinde olması ve önünde vizör olması. Vizör olmasının avantajı geceleri anti-far gözlük takmanın zararlı olduğundan rüzgara ve böceklere karşı koruma sağlayacağından bu model üzerinde durmaktayım.

(link)

(link)

Beğendiğim birkaç model daha var onlarda at binicilerin kasklarına benziyor ama en makulunu bunu buldum. Bunları seçmemdeki sebep daha az ilgi çekiyor olması. Öğrenmek istediğim şeyler şunlar ;

1. Sizin bu beğeni doğrultusunda tavsiye edebileceğiniz başka kask var mı?

2. Kafamın çevresi tam 56-57 cm çıkıyor. Bu kaskın ölçüleride "S/M 53-57 cm - M/L 57-61 cm" böyle. Bazen kaskın altına ter bandı ve üstü açık şapka takmaktayım dolasıyla kafamın çevresi biraz daha genişliyor. Bu yüzden M/L bedenli olanını seçmem daha doğru mu olur?

Teşekkürler.

200 tl yi çok geçmeden alınabilecek en iyi kaskları yazmanızı istiyorum hatta yazarkende görüş ve önerilerinizi alabilirim :D

Gayet iyi hem fiyat hem model :D

@ebubekir sözbir

Ebubekir'e katılıyorum :) Aktif Pedal'da da mavcut

Başınızın yapısı yuvarlaksa Specialized Align Kask tam olmayabiliyor. Daha çok oval bir kafa yapısında olanlara tavsiye ederim ama gerçekten şık bir kask. Ben geri göndermek zorunda kalmıştım.
Şu anda Cratoni kullanıyorum, oldukça hafif.

Tavsiyeleriniz için saolun :)

ben ali ekpressden full face kask şunu sipariş ettim gelsin görecem bakalım nasıl (link)

• Beğen
Tepkiler: Elbrus
Giro ürünlerine bakabilirsiniz ben Phase kullanıyorum, bütçeniz dahilinde Hex'de alınabilitesi yüksek. :in:
(link)

Bell array yol kaskı. 2014ün en iyi F/P kasklarından biriydi.
(link)
Ben kullanmadım ama bu review ile ocak 15 gibi sipariş etmeyi düşünüyorum.

2015 modeli BC sitesinde 67 euro ... gönderi ile 200e falan gelir.
(link)

L veya S beden size oluyorsa 2014ü merlinde mevcut (M yok onlarda)
(link)

Giro, Bell gibi kaliteli markaların 30-50 dolarlık kaskları ile 100-150 dolarlık kaskları arasında görünüm, hafiflik dışında ciddi bir fark var mı ?
Bende yeni kask alacağım, daha önce Giro Indicator kullandım, herhangi bir şikayetim yoktu.

Yine Gironun alt seviye bir kaskını mı alsam, yoksa 100-150 dolar versem mi kararsızım. Benim açımdan görünüm-hafiflik çok önemli değil, istediğim renk olduktan sonra kaskın görünümü pek umrumda olmaz.

Güvenlik açısından kayda değer bir fark var mı sizce aralarında ?

Görünüm ve ağırlıktan çok, ilk olarak marka kalitesine bakın.
Ne kadar iyi bir marka. Kimlere satıyorlar. Ne kadar satıyorlar.
İnternette yorumlarına bakın. Bir çok kullanıcı kaza sonrası kask fotoğrafı ile beraber mesaj bırakıyor. Ona göre kask alın.

Kafanızda nasıl göründüğü değil, düştükten sonra kafanızın nasıl görüneceği önemli olan...

@Gökhan Kutluer

Bu ürünü yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. Memnun olduğumu söyleyebilirim.

@Sbh Bgc

Bontrager quantum modeli süper.Ben kullanıyorum yalnız çok az geçiyor 200 tl'yi :rolleyes: :alkis:

• Beğen
Tepkiler: efeyuceer
ben kaskı deneyerek alma taraftarıyım. bell kaskların denediğim tüm modelleri kafamın arka yukarı kısmının iki yanında noktasal baskı yaptı mesela. şu anda giro transfer kullanıyorum ucuz ve benim için konforlu bir model. kaskın rahatsız edici olması sürüş sırasında dikkat dağıtıp kazaya davetiye çıkarabilir. yukarıda bahsettiğim rahatsız edici baskı da darbe halinde sanki insanın kafasına zarar verebilir gibi geliyor. özellikle ayakkabı ve kask konusunda güvenilir markaların kullanacak kişiye uygun modellerinin tercih edilmesi gerekiyor. görüntünün içe sinmesi de kask alışkanlığının korunması açısından önemli pek tabi.

@Emre Yönlüer

ya çok az geçsin sıkıntı olmaz ben ortalma bir fiyat verdim :)

@ozgur908

haklısın bencede denemek en önemlisi kask için ben ygs ye kadar turlara çıkmıyorum zaten kaskım 30 tl ye ucuz işi bişey :) sınavdan sonra ilk işim kask almak :D

Geri