Scudo Sports

Kask tavsiyeleri

Giro kullandım sağlam bir kasktır

Scudo
Öncelikle bir kaska ihtiyacım olup olmadığını bilmiyorum. Kask hayat kurtarıyor kesinlikle katılıyorum ama bisikleti sadece şehir içinde ve çok düşük hızlarda kullanıyorum gittiğim mesafe maksimum 3 kilometre oluyor. Yollarda tehlike oluşturacak herhangi bir şeyde yok. Bisikleti ulaşım ve zevk amaçlı kullanıyorum hız yapmayı sevmem müziğimi açarım yavaş tempoda sürerim şimdi bu durumda kask almak ne kadar mantıklı olur çünkü çarşıya gittiğim zaman kaskı koyacak bir yerimde yok elimde taşıyamam başımda da durmaz bisikletin üstüne bırakmak olmaz. Birazda bu nedenle çekiniyorum yoksa kask takmakla kaybedeceğim bir şey yok. :confused:

şöyle düşün,

dingilin biri Allah korusun size çarptı ve bu esnada kafanızı yere çarpabilirsiniz,

bakkala bile gitsem kasksız çıkmam..

@Berke Çandır

Cratoni , Levior , Limar , Giro aklıma gelen kaliteli kask markaları..

Bu kasklardan bulabilirseniz sağlamsa eğer, ikinci el'de alınabilir..

• Beğen
Tepkiler: Berke Çandır
Bern marka kask kullanıyorum tavsiye ederim....kullandığım bu kask (link)

'kask tak ki sürücüler de seni taksın' diye bi söz öğrendim ama bilmiyorum :)

Ayrıcı sözlükte bir kullanıcının yorumu hoş ; avrupada gayet havallı ve normalken türkiyede ezik ve süt çocuğu diye nitelendirilen şahış. olum ölümden korkan kahraman olamaz diye bağıranlarıda göre bilirsin, butun arkadaş grubun senin üstüne gelmezse namertim. bisikletle nasıl bir kahraman olucaksam şeklindede cevaplanabilir. aslında her neyse gayet mantıklı olduğunu düşünüyorum ben, kanımca can bu ve korumalısın itin kopuğun biri gelir patlatır hiç gerek yok.

kask seçiminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor? kasklarında bisikletler gibi değişik çeşitleri var mı?

1- plastiği sağlam olmalı çin malı kasklarda plastik diye bişey yok köpükten yapılıyor
2- hafif olmalı
3- airodinamik yapısı önemli ama yarış için kullanmayacaksanız fazla gerek yok

- Kask'ın kalitesini fiyat belirlediği için fiyatına dikkat etmen yeterli, gerisi teferruat.
- Kafanın ölçüsünü aldık'dan sonra çıkan ölçüye göre kask seçmen en doğrusu. Kask'ın kafana tam oturması önemli.
- Bisiklet'ler de olduğu gibi, kask'larda da çeşit ve şekil seçenekleri çok.
Yazdıklarım doğrultusunda kask alırsan kendini güvende hissedersin, kafanda rahat olur.

Aramanın gücüne inanın; daha geçen hafta sayfalarca çok güzel bilgiler içeren aynı içerikli başlığa yazılar yazıldı

Bütçeni zorlayarak alabileceğin en iyi kaskı almalısın.
Hepsi aynı görünüyor olabilir, ama hepsi aynı korumuyor.
Görüntüsü ne kadar güzel olursa olsun, satılan çakma kasklardan kesinlike uzak dur.

kask ne kadar pahalıysa o kadar iyidir genelde birkaç kişinin de yazdığı gibi, ama nerede pahalı?
yurtdışı fiyatlarına bak. 100 lira etmeyecek kask ülkemizde 200'e de satılabiliyor...

hatta mümkünse 75€ seviyelerinde gümrüğe takılmadan getirebileceğin en iyi kaskı güvenilir bir yurtdışı satıcıdan al.
koo bikes'den(ingiltere) fox striker aldım ben, hala varsa tavsiye ederim.

replika(daha doğrusu çakma) kasklara bakma bile.

kaliteli kasklarda da köpük kullanılabiliyor diye biliyorum önemli olan köpüğün kalitesi değil mi ?

@hsnsylk

Kaliteli kaskların hemen hemen hepsi, köpüğün içinde ayrı bir iskelet kullanıyor. Ayrıca kaskın tasarımı sayesinde, enerji kask üzerinde dağılması sağlanıyor.
Ona ek olarak; köpük yoğunluğunu belli bölgelerde değiştirerek optimal korumayı ve hafifliği yakalıyor.
Son olarak ise, kaskın üstündeki kabuk da sadece süs değil, korumaya yardımcı oluyor.

Bunları sağlarken de, en iyi havalandırmayı sunuyor.

Catlike Whisper kullanıcısının kazadan sonra Catlike'a gönderdiği kask ve mektup.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/402228_10150551600373011_1636513228_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/425623_10150551601063011_101516539_n.jpg

İngilizce bilmeyenler için kısaca çeviri;
Kişi mektubu Catlike'a teşekkür amaçlı atmış.
Antrenman sırasında yoldan çıkıp, bisikletin üstünden "uçup" kafa üstü bir kayaya çarpmış.
Boynunu 2 yerden, sırtını iki yerden kırmış. Ek olarak bir kaç kaburga.
Fakat kafa üstü düşmesine rağmen herhangi bir kafa hasarı oluşmamış.
Kaskınız sayesinde tamamen iyileşip, tekrar bisiklet sürebileceğim demiş.

Forumda 1 metreden içinde kavunla düşüp, param parça olan kaska selam olsun buradan :D

Arkadaşlardan birisi Çin malları köpükten kaliteli olanlar plastikten olur diye yazmış ona cevap olarak söyledim...

@hsnsylk

Alt model kaskta inceledim üst model kaskta malzemeler birbirine benziyor. Ama bu malzemeninde kalite , tasarım ve üretim farkları var.
Bu arada yukardaki olayda çok yararlı kaskta kalitenin ne kadar önemli olduğu.

Diyebilecegim tek sey decathlon delta veya diger ismini duyurmus yerlerden alman , en azindan cakma kask satmaya calismazlar..

GT-I9103 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Geri