Scudo Sports

Kask tavsiyeleri

Bedir Bey burda cevap veren herkesin iyi niyetli olduğunu düşünerek ve sizin de böyle düşünmeniz gerektiği uyarısını yaparak istek ve beklentilerinizi biraz daha tatlı dille belirtmenizi önemle rica ediyorum zira sizin tepkinizin uyarıdan fazlasını içerdiğini buna da kimsenin haddi olmadığı kanaatindeyim şimdi bana da böyle yaklaşmamanızı dileyerek size yardımcı olmaya çalışayım ben Limar 910 Karbon kullanıyorum sebebi bisikletin her parçasında olduğu gibi maksimum direnç/sağlamlık ama minimum ağırlıktır ayrıca fiyat/kalite oranı da bence iyi zira bu ürün 200 TL civarındayken başka markalar 400-500 TL arasındadır ancak sizin bütçenizi aşıyorsa eşim benim kaskın regini beğenmediği için yani siyah almak istemediği için tercihimiz UVEX'den yana oldu... makul fiyatı- ağırlığının kabul edilebilir oranlarda olması, üst sert plastiğinin yapışkanı çıkacakmış gibi değil tam şekilde oturuyor olması, dolgun malzemesi ve boyun ve çene altınızı saran gergi iplerinin yüzünüzü tam sarması, ayrıca en önemlisi yeterli hava deliklerinin olması ve ön deliklerinde sinek/böcek kaçmasın diye önleyici sinekliğin olması tercih sebeplerimizdendir ayrıca Delta'da Uvex kasklara özel takılması için uygun yerleri olan yan ve arka ışıkları varki buda modifiye edebilmenize olanak sağlıyor ayrıca bu sayede akşam karanlığında ve kalabalık trafikde sizin görünmenizi sağlayarak hayati bir konuda ekstra güvenlik sağlıyor...tabi öncelikle alacağınız kaskı beğenmeniz gerekmekte sonra kafanızı rahatsız etmemesi gerekmekte sonra diğer özelliklerine bakmalı...tam kapalı kasklar genelde dağdan iniş yapan bisikletcilerin tercihidir sebebi malum rüzgar girsin kafanın içinde hava sirkülasyonu sağlayalım derken tepeden kafası üstü düşen bisikletçilerin bu aralıklardan dolayı sivri cisimlerin batıp hayati tehlike yaratmaması içindir....umarım iltifatınızı hakedebilmişimdir Bedir Bey....Buarada kaskın arka ayar vidasında reflektörü varsa tercih sebebidir yoksa da kendiniz yapabilirsiniz....bilmiyorum facebook hesabımı burdan görebilirmisiniz ama denemekte yarar var buyrun linki;(link)

• Beğen
Tepkiler: İlker Eren
Scudo
Çok teşekkür ederim Baki bey verdiğiniz faydalı bilgilerden ötürü... Kusura bakmayın, üslubumun farkına varamadım ama açtığım konunun altında tamamen farklı bir sorunun yer edinişi ve şahıslardan sorumun gerçek yanıtından uzak yanıtlar alışım biraz canımı sıktı. Kimsenin kötü niyetli olmadığını biliyorum, lakin araştırmam istediğim çizgide süregitmedi ve bu da benim böyle bir yazı yazmama sebebiyet verdi. Tekrar kusuruma bakmayın lütfen, yanlış anlaşılmalara sebep olduysam affola.. :) Keşke ben böyle bir şey yazmadan önce bu şekilde bir cevap gelseydi bana, ben bunları yazmadan önce bu denli ilgilenilip -belki de önemsenip- cevap verilseydi de bu tür bir tatsızlık yaşamasaydık... :)

neyse tatlıya bağladık bu sebeple evveliyatın bi önemi kalmadı ancak herkese yardımcı olmayı can-ı gönülden isteyen ben bile bu tip bir yorum görünce inan ilk başta çekimser kalmıştım sonrasında vazgeçtim tabi çünkü yardımcı olmasaydım sadece siz değil bu konuyu bilmeyen ama takip eden birbaşkasıda öğrenemeyecekti yani davranışlarımız sadece bizi değil bizimle hiç ilgisi olmayan insanları da etkileyebilmekte bu sebeple keşke demeden önce nezaketten ödün vermemeliyiz...aksi taktirde insanlara kendimizi ifade edemeyiz ve bolca ''keşke' deriz...bundan sonraki soru ve sorunlarımızı birlikte hoşsohbet eşliğinde çözebilmemiz dileğiyle....

Arkadaslar kask alacagimda bu iyimidir?

Sedona MV-39 Kask Kırmızı

(link)

http://www.bisikletcim.com/ProductImages/27640/Bbbmv39siyah.jpg

Butcem max 60 tl

Birde erdoganlarbisiklet yada bisitletcim com guvenilir mi?

Bu kaskı bilmem de, bisikletcim'den kask alan bir arkadaş şikayetçiydi. Ve sadece kask değil, başka konularda da şikayet edenler var sanırım.
Erdoğanlar'dan arkadaşım pedal ve ayakkabı almıştı, sıkıntı yaşamadı.

Ama sanırım verdiniz model ile bu aynı:
(link)

> Kargo dahil daha ucuz fiyat. :)

Bisikletcim.com 'la ilgili bir çok sorun yaşayan insan var. Erdoğanlar daha güvenilir.

Erdoganlarda kargo bedava zaten buyuk ihtimalle ordan alirim.

Ama kask iyi mi peki?

Bisikletcim.com dan hatırı sayılır bir paraya GIRO kask ısmarladım. 1 hafta sonra aldıgım kasktan 10 TL daha ucuz olan BELL kask gondermisler. tabi aradım bu benim istedigim degil diye.. özür falan..geri gonderin isterseniz dediler..ama elimizde GIRO yok beklersiniz dediler. dukkanları da taa Sivasta..üsendim gondermedim. pek guvenilir degil. tavsiye etmem..

Arkadaşlar geçen çok sert ve dar bi dağ yolundan indim ve kafamda kask yokken tek düşündüğüm kafamı çarparsam çok fena olur ve bu düşünceden sonra bisikletten indim ve yürüyerek gittim ve sonrasından kesin almam gerek dedim bana kaliteli kask lazım sineklik ve güneşliği olsun istiyorum 50-60 değil 150ye kadar çıkabileceğim şekilde kask marka ve modelleri lazım izmirde oturuyorum gidip nerden görüp alabilirim bana yardımcı olabailirmisiniz arkadaşlar

senin konun bir üzerinde Kask Tavsiyesi diye bir konu var orada Erdem Ş kardese mesaj yolla benim seni ona yönlendirdigimi söyle o sana yardimci olur.

@murat cömez

Teşekkürler Murat Hocam.

Mahsun kardeş, mesajına cevap yazdım. Bana detayları,ne istediğini mesaj at;sana en uygun kaskı bulalım. Bekliyorum mesajını.

Rica ederim erdem kardes,

sen nelere dikat edecegini biliyorsun ;) arkadasa yardimci olda yanlis bir sey almasin.

Merhaba arkadaşlar 50 tl bütcem var nasıl bir kask önerirsiniz
kafamda
SEDONA MV 39 var şu anda birde prowell kasklar 70 tl civarı sizce 20 lira fazla verip prowell almaya değermi ?

olay sadece görsel sınıf olarak bi fark yok 2 sinin arasında sedonada kafanızı korur görseli tatmin ediyorsa sizi hiçbi sakınca yok almanızda

(link) beni ciddi bir kazadan sonra ayağa kaldırmıştı kafamı kaldırıma sertçe çarpmıştım. Tabi köprücük kemiğim kırılmıştı o başka :)
295 gram bu

bende prowell kullanıcısıyım araştırmalarım sonucunda prowell kaskı tercih ettim şuanlık hiçbir sıkıntım yok ağırlığıda ideal benim tercihim prowell fakat sakın geotechin 50 tllik kasklarından almayın çok kolay hırpalanıyolar iyi forumlar

ben prowell kullanıyorum, oldukça memnunum. adamların profesyonel olduğu gerçek, yalnızca kask üretiyorlar.
ayrıca prowell kasklar tek parça, yani diğer kasklar gibi içi milyon tane parçanın birleşiminden oluşmuyor. bence aradaki farka değer.

Herkese selamlar,

Bu yakınlarda kendime bir kask alacağım. Bu başlığı açmadan önce forumdan konulara baktım ve tavsiyeleri not ettim. Ancak genel olarak konularda fiyat aralıkları baz alınarak tavsiyeler verilmiş. Bu sebeple ben de kendi derdimi anlatmak istedim.

Kısa/uzun her dışarı çıktığımda kullanabileceğim, güvenli ve sağlam bir kask arıyorum. Bu konuda hayati bir mesele olduğu için fiyat olarak üst sınırım yoktur. Gerekirse başka yerden kısıp buna para veririm. Tavsiyelerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Geri