Scudo Sports

Kask Sorunu

Atahan E

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar.

Kask alacağım fakat bir sorun var, kafa mı ölçtüm 58 olarak çıktı sanırım m beden oluyorum fakat 55-58 mesela ilk baştaki 55 hangi ölçüyü ifade ediyor ? bunun 52 olanı da var.

59 cm de olur gibi sanki fakat kask bir süre sonra esneme yapabiliyormuş bu konu hakkında da detaylı açıklama yaparsanız sevinirim.

Almak istediğim ürün : (link)

Önerilere açığım teşekkürler.

Scudo
55-58 ölçü aralığı yani 55, 56, 57, 58 cm kafa ölçüsüne sahip kişilere uygun olduğunu belirtiyor. Bence kafa ölçünüz 58 ise 55-58 riskli bir seçim olabilir, az da olsa sıkma yapabilir. Deneyerek almanız en iyisi aslında. Kask marka ve modellerine göre de ölçülerde hafif farklılıklar olabiliyor.

benim kafam en boy ölçü sistemine gitmiş. Şimdi anladım teşekkürler.

Tabi ki mantık olarak ne kadar olur desek de kafaya geçirmeden anlaşılmaz. 57/58 M 59/60 L diyen var. En iyisi gidip denemek.

@Atahan E

Her markanın beden ölçüleri farklı, mesela ben giro kask aldım L beden (54-61). Başka markanın L beden kaskının ölçüleri farklı oluyor. Siz almayı düşündüğünüz markanın ölçülerini net bir şekilde öğrenip ona göre sipariş edin.

@Atahan E

kafanızı metre ile ölçün en doğru o şekilde olur ama denemenizde fayda var ayrıca uvexlerde olan sistem olursa iyi olur ben kullanıyorum tabi fiyatları çok pahalı o ayrı ama baya rahat

Şu şekilde (link)

ayarlamak çok rahat saat yönü ile sıkıyor tersi gevşetiyor kafanız mesela çok sıkmaya başladı dondurun açılsın bağlanma yeride 5 kademe çok sıktınımı hissettiniz kademe ademe azaltın fiyatları pahalı uvexin güzelde kask için verilir bence

Anladım, siz 58 almanız riskli sıkabilir dediniz 55-60 deneyelim bakalım.

Kafamı metre ile ölçtüm sonuç 58

Bu ürün güzele benziyor fakat ürün benim gidebileceğim en yakın mağazada yok o yüzden maalesef internetten alacağım, arkadan ayarlıdır buda :) arkadan sıktırırsam biraz tam olur gibi.

(link)

Bu guzelmis hemde 55-60 cm size cok rahat olur ben memnunum uvex den tavsiye ederim

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet uvex güzel görünüyor. Ben de geçen giro rift aldım benim kafa da 58 memnunum. Beyazı kalmamış stokda linkdeki var bir bakın isterseniz.

(link)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim kafa ölçüm de 58 cm. Kaskım 55-60

Bu da kaskım, çok rahat hiçbir sıkıntı yaşamadım.

(link)

bence bol gelmesinden dar gelmesi daha iyidir

babamın dediği gibi "kaka kafa değil futbol topu" 62cm ve kask bulmak zor. bulduğum kasklar da pahalı :(

(link)

Siyah L beden söyledim.

Uvex i-vo kalmamış deltada daha doğrusu hiç bir yerde yok !

Geri