Kask& Eldiven

sebo

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
78
Tepki
39
Şehir
Trabzon
Bugün 25 km yol yaparak 1200 rakımlı yaylaya çıktım.İniş yolumu asfalt bir yol seçtim.İniş, sürekli iniş şeklinde olacaktı.Yüksek hızla beraber inerken yolun ortasında gayet derin bir çukura girdim.Gözlük farketmemi engellemiş.SPD kullandığından bisikletle beraber fırladık.Bisklet ayrılarak epey uzağa düştü.Kaskım ve kolum üzerinde asfaltta epey süründüm.Sağ kol dirseğim baya yaralandı.Bileğim burkuldu.

Kazadan çıkardığım ders;
1-) Önünüzü görerek sürün,
2-) Eldivensiz ve kasksız yola çıkmayın.
 
Scudo

AtilaF

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Haziran 2007
Mesaj
1.187
Tepki
924
Yaş
42
Şehir
İstanbul/Nişantaşı
İsim
Atila F
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Öncelikle çok geçmiş olsun. Defalarca bahsedilmesine rağmen hala kask kullanmakta direnen arkadaslara ders olur umarım paylaşımınız. Gözlük konusunda ise ben gözlüğün kullanılmasından yanayım, ancak cam (policarbon) tercihi ve yapılan spora uygunluk açısından seçim yapmalıyız alım yaparken.
 

sebo

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
78
Tepki
39
Şehir
Trabzon
Gözlük günlük kullandığım idi.Zannedersem bisiklet için üretilenlerde görüş biraz daha net.Kullanmadığın için bilemiyorum.
Olayda asıl ilginç olan kaskın beni çok ciddi koruması.Elimde olsa kasksız bisikletlileri yola çıkarmam.Kaskım tüm darbeyi üzerine aldı.Burayı takip edip, kasksız bisiklet kullanan arkadaşlar, lütfen bir kask edinin.
 

Muhammed PINAR

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Mayıs 2009
Mesaj
602
Tepki
175
Şehir
Eskişehir
teşekkürler abi tavsiyen için büyük geçmiş olsun kasksız yola çıkmayalım bence de..
 

barhan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2007
Mesaj
375
Tepki
626
Şehir
port gentil
Bisiklet
Diğer
2 hafta önce bende beton zeminde kötü bir düşüş yaptım kaskım ve uzun eldivenim vardı.Kafamı vurmadım ama uzun parmak eldiven sayesinde ellerim zarar görmedi eldivenlerim olmasaydı çok ciddi bir yaralanma yaşayabilirdim tüm bu tavsiyelere katılıyorum,bütün bisiklet kullanıcılarına kask ve eldiven kullanmalarını öneririm(Özellikle yollarda cam kırıklarının çok olduğu ülkemizde uzun parmak eldiven daha mantıklı bir seçim).
 

AydınGünaydın

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
1.119
Tepki
1.381
Şehir
Erzurum(Aşkale)
Geçmiş olsun umarım yaralarınız en kısa zamanda iyileşir.kask ve eldiven konusunda arkadaşlar söylenmesi gerekenleri söylemişler.
 

Asmirk

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Nisan 2009
Mesaj
498
Tepki
1.206
Şehir
İzmir
Çok güzel bir konuya parmak basmışsınız. Kask gerçekten çok önemli hakeza eldiven de öyle lakin kaskın önemi tartışılamaz. Düşünün bir bu kazayı geçirirken kaskınız olmasaydı belki bize bu mesajı ulaştıramıyabilecektiniz Allah korusun . Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşir pedallamaya başlarsınız.Kazasız belasız güvenli sürüşler

Saygılarımla..
 
  • Beğen
Tepkiler: sebo