KartuŞ Dolumu Yardim

emre evgin

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2011
Mesaj
151
Tepki
87
Şehir
adana
Arkadaşlar kartuşumu doldurmak istiyordum fakat hep vazgeçiyodum.Bir arkadaşımın yapması ve kartuşun çalışması üzerine bende cesaret ettim ve şırıngayla bastım mürekkebi kartuşun içine.(Arkadaşımda aynısını yaptı ve çalışıyor).Fakat benim kartuş kağıdı boş şekilde geri veriyor.
 
Scudo
Kayıt
27 Ocak 2011
Mesaj
51
Tepki
42
Şehir
Adana
Kardeş o kartuşun markasına ve cinsine göre değişir. Sen git onu kartuş dolduran bir yerden tekrar doldurt onlar buhar filan basıyor kardeşim o senin yapacağın bir şey değil onların malzemesi var.
 
  • Beğen
Tepkiler: emre evgin

emre evgin

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2011
Mesaj
151
Tepki
87
Şehir
adana
Teşekkürler.Tıkanmış olabilir diye düşünüyorum olmadı yeni kartuş alacaz bisiklet için para biriktirirken ek masraflar çıkıyor böle işte :D
 

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
Kartuş uzun süre boş veya yazmadan beklemişse ağzı kurumuştur. Bazen vakumlamayla açılabilirken, bazen de solüsyonla açmak gerekiyor. Vakumlama aleti temin ederseniz tahminen düzelecektir. Düzelmezse solüsyon temin edip açmanız gerekir. Ya da basit olsun derseniz, ılık suda biraz kartuşun ağzını bekletin.

Çeşitli videolar var kartuş dolumuyla ilgili, onları incelerseniz daha iyi anlarsınız demek istediklerimi.

Aslında hangisinin yapılacağına kartuşun durumuna göre karar vermek lazım ama... En basiti dolum yapan bir yere teslim etmek.
 
  • Beğen
Tepkiler: emre evgin

emre evgin

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2011
Mesaj
151
Tepki
87
Şehir
adana
@Serden Us

Evet aslında 1 yıldan fazla oldu bu kartuşları kullanmam.
Yenisini almazsam bu işi yapan bir yere teslim edecem.Teşekkürler.
 

emre evgin

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2011
Mesaj
151
Tepki
87
Şehir
adana
Sıcak su :D
evet arkadaşlar kartuşun mürekkep çıkan yerini 1 dakika sıcak suda beklettim ve delikler kısmen açıldı çünkü bulanık çıkıyo yazılar ama yavaş yavaş koyulaşıyo gibi :D
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
(link) isimli siteyi incelemenizi tavsiye ederim. Ben 6 kartuşlu Epson yazıcım için bu siteden aldığım kartuşları ve mürekkepleri kullanıyorum. Mürekkepler, renk olarak orijinal mürekkeplerden çok daha güzel. Fiyat olarak da çok uygun.
İnceleyin kesin
 
Kayıt
26 Mart 2011
Mesaj
33
Tepki
12
Şehir
İzmir
Yazıcın Lazer mi Inkjet mi bu ayrıntı önemli bence. Lazer yazıcıların kartuşlarının kullanıcılar tarafından bizzat doldurulabildiğini, bunun yöntemleri olduğunu biliyorum ama Inkjet kartuşu kendin doldurmaya çalışıyorsan daha önce hiç böyle birşey duymadım.
Ayrıca ben İzmir'de oturuyorum, burada Boytaş isminde bir kartuş dolum merkezi var, şubeleri falan da var, büyük, güvenilir bir zincir. 7 liraya inkjet'ini doldurtuyorsun, ve adamlar bu işte uzmanlaşmış. Kartuşunu önce kontrol ediyor, sonra özel makineyle temizliyor, sonra dolumunu yapıp kontrol çıktısı veriyorlar, tüm bunlardan sonra sana kartuşu teslim ediyorlar.
Bir tek buranın adını vermem yanlış anlaşılmaya açık, reklam yapıyor gibi görünebilirim ama İzmir'de onlar gibi başka sırf kartuş dolumu konusunda özelleşmiş bir yer bilmediğim için yazdım, yoksa ben de sıradan bir kullanıcıyım ve İstanbul'da eminim benzer yerler mevcuttur.
 

Kadir.Celik

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Ağustos 2008
Mesaj
408
Tepki
75
Şehir
İstanbul-Konya
Lazer yazıcıda mürekkep kartuşu olmaz, toner vardır. Eğer kartuşların tıkandıysa sıcak suda bekletirsen delikler büyük ihtimalle açılır. Ben kartuşlarımı şırıngayla dolduruyorum şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. Kartuş dolumu yapan yerlerin sen dolduramazsın, kartuşu bozarsın falan dediklerine inanma. Al mürekkebini kendin doldur, daha hesaplı oluyor.

İyi geceler...