Scudo Sports

kartepe -27 eylül -240km -darub-kudu

Kudret Abi,

240 km yi mutlaka gidilir bu tabiki onemli ama madem ses getirecek bir sey yapılacak onu KURUMUN ve ILGILI YAYIN KURUMLARININ ilgisini cekecek ve haklılığımızı ispatlayacak sekilde yapmamız gerekir.

Bunun içinde bence gerekirse dovizler ile, gerekirse pankartlar ile yapalım.

Bu ayın sonunda duzenlenecek CM etkinliginin ana konusunu bu yapabiliriz. Mantıklı bir kac slogan ile HAYDARPAŞA Garına dogru bisiklet sürülür. Kalabalığın etkisi ve basının orada olması bence etkili olacaktır.

Bisikletliler Dernegi'nden Murat Beylerde bu konuda gerekli destegi vereceklerdir.

Biz bisiklet binen en az 25000 kişi olarak, sesimizi dogru ve tek ifade etmeliyiz.

Unutmayalımki birlikden güc dogar!!!

Bu konuda geniş bir katılımın olacagindan eminim, yeterki insanlara dogru enerji verelim ve serin kanlı saglı dusunup hareket edelim.

Scudo
@OrionForEver

sağol dostum
dünden beri ateş püskürdüm şimdi trafikte her vakit kurallara uymuş bir insan olarak bu tip keyfi hareketler canımı sıkıyor eğer bu kurum zarar ediyorsa bunun nedeni karayollarına verilen önemin demir yollarına verilmemesi artı daha bir çok neden olabilir ama görüyorsun işin ucu bize dokundu evet cm yi ne kadar eleştirsemde -bu etkinliğin amacı dünyada böyle -ne kadar da tasvip etmesemde -çünki trafikte kurallardan yanayım - cm bu olayı protesto edebilir evet haklı bir hareket olur artı bd nin de aynı şekilde ben genede 240 ağzımdan çıktı ve 240 ı göğüsleyeceğim bir günde geceyarısı 3 gibi eve gelirim önemli değil

Öncelikle, sayın Kudret Bey, öfkenizi anlıyorum, iki dost ulaşım aracını bir arada kullanamamaktan kaynaklanıyor bu. Yoksa Derbent'e isteyen bir şekilde bisikletini yine götürür, ama tren bu açıdan esprisi olan bir araç, ayrıca daha pratik.

TCDD'nin yük vagonlarını kaldırmaya başladığı doğru bir haber. Basmane-Bandırma arasında bisikletim ve ona yüklü bagajımı taşıyarak ulaşım sağladım. Bileti alırken katlanabilir/sökülebilir şeklinde rica ettim. Bisikletin kadrosunu pulmanın en arka sırasındaki koltuğun boşluğuna "tıkıştırdım". Bu zahmetli işleme rağmen kondüktör bey keyfi bir bagaj ücreti aldı. Bu kötü bir örnek. Olmaması gereken bir durum.

Öncelikle belirtmeliyim ki, bisiklet bir yük değildir. Doğu Ekspresi'nin vagonunda bisiklet taşıdım daha önce, ancak bu işlemin hiç uygar gerçekleştiğini söyleyemeyeceğim. Çantalı bisikletleri yerden 1 metre yüksekliğindeki yük katarından indirdik, ettik vs.

Zaten memleketin her yerine uğramayan demiryollarının da bisiklete tamamen kapalı hale getirilmesi tur bisikletçiliği için büyük bir engel. Burada "haftasonu gezisi bisikletçisi" "dağ bisikleti sporcusu" "arabada bisiklet taşıyıp binmek istediği yerde süren kişi" ve türevi uygulamalardan bahsetmiyorum. Bisikletle gezen, şehirlere girip çıkan ve belirli bir yere kadar, "kaba" mesafeleri otobüs, tren veya vapurla aşan tur bisikletçisinden bahsediyorum. Bisikletin halktan kopuk olmasından söz ediliyor ya Critical Mass gibi organizasyonlarda, işte bu o.

TCDD'nin bisiklet taşıması için yapabileceği uygulama, belirli hatlardaki belirli seferlerine hem bisiklet hem yolcu taşıyan (örn. vagon başına 5 bisiklet) vagon düzenlemesine gitmesidir. Ya da bisikletin bırakılabileceği herhangi bir boşluk. İlla deve gibi yük katarına gerek yok. Bunun Avrupa'da bir sürü örneği mevcut. TGV'lerin üzerinde neler taşınabileceğinin logoları var hatta. Özürlü, bisiklet vs.

Bireysel bir aktivitenin dışında yapılabilecek en mantıklı eylem, kalabalık bir grubun (mesela 200 kişi), Haydarpaşa'da buluşarak bir protesto yapması, ve aktif bisiklet topluluklarının imzalarının bulunduğu bir dilekçenin iletilmesi olur. Bunu yapmak çok basit. imagine... :)

dostum barış
sana katılmamak elde değil bir anda kafamda bir ampül yandı bisiklet yük değildir ve tcdd yi kınıyoruz şeklinde pankartları kartepeye bırakmak artı dediğin çok doğru haydarpaşa önünde bir gösteri olabilir cm veya bd üstlenebilir

dostlarım romalılar
tcdd yi şikayet topiğini yanlış yere açmışım (çünki çok sinirlendim )
hırsla kalkan zararla oturur hakikaten doğru bir laf ama insanız işte sinirleniyoruz neyse doğru bir yere taşınmış güncel haberler topiğine bisiklet foruma tekrar teşekkür ederim bu forum olmazsa ne yaparız 26000 üyeli dev bir forum daha ne istiyoruz

@Barış Kılınç

bu ay sonu Critical Mass'te en öne geçerek Haydarpaşa'ya yönlendirelim insanları, pankar mankart ne hazırladıysak orada açalım. Tüm bisiklet severlerin destekleyeceği bir eylem bu.

şimdi hesap kitap yapalım
bostancıdan kartepenin otelin orası 130 km dir bostancıdan maşukiyeye kartepe rampasının başladığı yer 112 km de
bostancıdan kartepeye biz gerçi 21 km rampa çıkacağımız için bu iş bize 112+21=133 km ye patlayacak sadece gidiş ve dönüşde 133 eder 266 km vay babo :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
şimdi gidiş bostancıdan maşukiyeye 21 km lik rampanın başlangıcı
112 km dir yaklaşık olabilir
bostancıdan maşukiyeye kadar olan yolun sadece izmit maşukiye arasını biliyorum düz yol bostancıdan izmite kadar olan yolun nerelerinde rampa var bilmiyorum gerçi hiçbiri kartepe gibi olamaz
evet saat 05.00 de bostancıdan topuklarsak mtb ile 5 buçuk saatte ulaşırsak tahmini bir saatle maşukiyeden 21 km rampayıda en kötü sonuçla zirveye 3 buçuk saatte çıkarsak toplam 9 saat eder şimdi
saat 14.00 de zirvedeyiz kartepedeyiz 1640 da
dönüş yarım saat takılsak ve hemen dönsekki bunun 21 km nin 14 km si rampa inişi stabilize yolun 7 km sinin en az 5 km si iniş olduğuna göre hadi 45 dakika ve maşukiyeden bostancıya olan son 112 km yide
herhalde bir 7 saat diyelim ki çünki dönüş yorgunluğu toplam
14.30 da hareket kartepe zirvesinden 45 dakikada iniş ve 7 saatte dönüş 22.15 de bostancıdayız en kötü ihtimal 24.00 de bostancıdayız bu iş olur :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:
toplam 266 km ediyor 240 değil
evet sado bu iş erken yola çıkılırsa bal gibi olur

gidiş
05.00 de hareket bostancı-tuzla-gebzeden -e-80 e
anadolu otoyolu -kirazlıyalıdan d-100 e karayoluna girmece şirintepe -fındıklı-ve uzuntarlaköyü yolundan sapanca ordan büyükderbent istasyonundan devam ederek bağdat cad-maşukiyeye ve ordan 1640 a
dönüş aynı güzergah

(link)
arkadaşlar bu adrese msj gönderdiğiniz takdirde msjınıza cvp vermek zorunda kalıyorlarmış size bir numara gönderiyorlar ve o numara ile kontrol yapabiliyormuşunuz msjınıza gelen cevabı
şikayet formunu doldurmak şu şekilde oluyormuş;
ŞENOL:
evet açtım hangi başlığı seçecez şikayet konusundan
xxxxxxxx:
en altta diğer var
ŞENOL:
evet seçtim sonra
xxxxxxxx:
2. adımı geç
3. adımı doldur
ŞENOL:
ok doldurdum
xxxxxx:
4. adıma şikayetini yaz
e-mail adresine
bir no gönderecekler
o noya göre takip edeceksin şikayetini
ŞENOL:
ok
tamam
sağol
yeğenim
arkadaşlar yeğenim yetkili biriyle konuşturdu msnde kendine bağladı toplantıda değerlendirmeye alırız dediler ve bu adrese herkes şikayetini yazsın dedi yeğenim!ayrıca yapabiliyorsanız protestoda yapın diye faydası olur dedi!
kendisininde şikayette bulunacağını kaydetti!

Biraz onc egelen mesaj:

Sayın KEREM YALKIN , 06/08/2009 tarih ve 24226 sayılı başvurunuz, ilgisi nedeniyle DEVLET DEMİRYOLLARI Ticaret D. Bsk. na yönlendirilmiştir. Başvurunuza, ilgili birimden cevap gönderilecektir. Bilgilerinize. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Bilgi Edinme Birimi

evet sıcaklık durumuna göre tarih değişebilir 27 sine kalmayabilir eylül ayı içersinde bu olayı temizleyeceğiz
2-sado

gidiş
anadolu otoyolu -kirazlıyalıdan d-100 e karayoluna girmece şirintepe -fındıklı-ve ulustan e-80 e ordan büyükderbent istasyonundan devam ederek bağdat cad-maşukiyeye ve ordan 1640 a
dönüş aynı güzergah

darubun iki harbi delisi vardır onlar bu olaya bence kayıtsız kalmayacaklardır evet kenan arpaç ve kadir kamacı
hasan dostum oruçlu olacağından gelmeyebilir

cesaretinden dolayı görkem dostumu kutluyorum kendisi
listede olmak istemiştir tekrar tebrik ederim
evet bir bayan pedalşörümüz oldu

evet sıcaklık durumuna göre tarih değişebilir 27 sine kalmayabilir eylül ayı içersinde bu olayı temizleyeceğiz
2-sado :boese157:
3-görkem -cesur ve azimli :boese157:

gidiş
anadolu otoyolu -kirazlıyalıdan d-100 e karayoluna girmece şirintepe -fındıklı-ve ulustan e-80 e ordan büyükderbent istasyonundan devam ederek bağdat cad-maşukiyeye ve ordan 1640 a
dönüş aynı güzergah

darubun iki harbi delisi vardır onlar bu olaya bence kayıtsız kalmayacaklardır evet kenan arpaç ve kadir kamacı
hasan dostum oruçlu olacağından gelmeyebilir

Yıllık izinde olmazsam kesinlikle geleceğim. Zaten eğer benim iznime denk gelirse, tatilden erken döneceğim yüksek ihtimalle. Ya da eğer siz de izin verirseniz bir hafta kaydırma işlemi yapabiliriz benim iznime göre, bir hafta önce veya bir hafta sonraya alabiliriz.

Bu arada sağlam giyinmek gerek, sağlam antrenman gerek, sağlam yemek gerek, sağlam uyumak gerek, çok erken çıkmak gerek.

• Beğen
Tepkiler: sado
@G. Akpınar

şimdi eylül ayı içersinde bir pazar hava durumunu önceden öğrenip ona göre hareket edeceğim pişmeyelim 6 eylül pazar veya 13 eylül pazar veya 20 eylül pazar pek sona getirmek istemiyorum çünki alev sönmemeli sıcakken adrenalimiz gitmeliyiz derim

evet görkem dostumun ricası üzerine 13 eylül pazar bizi büyük sınav bekliyor derim de derim

Geri