Scudo Sports

Karşınızda nesnelerin interneti, nam-ı diğer IoT

Bu tür uzaktan erişim imkanları halihazırda iki şekilde işime yarıyor:

1. Evin giriş kapısını görecek şekilde bir IP kamera kurdum. Kamerada hareket algılayıcı ve gece görüş özelliği mevcut. Görüş alanı içinde benim belirlediğim bir bölümde herhangi bir hareket algıladığı zaman cep telefonuma uyarı geliyor. Ayrıca dilediğim zaman, dilediğim yerde kamerayı açıp izleme yapabiliyorum.

2. Evde bir NAS cihazım var. Cep telefonu uygulaması üzerinden cihaza uzaktan erişip torrent istemcisini yönetebiliyorum, indirmek için kuyruğa dosya atıyorum vs. Cihazda depoladığım önemli dosyalara da erişebiliyorum. Bir nevi kişisel bulut depolama alanı kurdum kendime.

Scudo
Telefondan paketçiye kapıyı açtık diyelim ki. Ama evde kimse yok, paketçinin evdeki altınları, televizyonu, bilgisayarı alıp götürmeyeceği veya çekmecelerdeki bayan iç çamaşırları ile mastürbasyon yapmayacağı ne malum?
Paketçi de robot, görevi eve teslim edip dönmek. Yurtiçi'nden geldiyse evde bulamadık diyebilir en fazla. :D

İot kötü bir şey değildir. Her yeni çıkan teknoloji gibi, bunu da iyi ve verimli kullanabiliriz. Aynı zamanda insanların zararına da kullanabiliriz.

Einstein, hiroshimada katliam yapmak için mi atomu parçaladı? Veya günümüzde artık bim'de bile satılan drone cihazlar, ne kadar masumdur?

Cihaz var. Var olacak. Aynı zamanda da akılı olacak. Her an iletişime geçilebilir, yönetilebilir ve bazı durumlarda da kendi gereksinimlerini karşılayabilir olacak.

Bu gelişme sürdükçe, cihazları üreten cihazlar olacak evet ama bu beraberinde işsizlik getirmeyecek. Şu an tahmin bile edemeyeceğimiz yeni iş kolları çıkacak. E çıkmadı mı zaten baksanıza şu son 10 yıla. En basiti yani gerçekten en basiti YouTuber olup da aylık onbinlerce lira kazanan insanlar var. Daha doğru düzgün konuşmayı bile bilmiyorlar.
Evet bunu yapamayanlar olacak, yapmak istemeyenler. Onlar da yeni iş kollarına yönelecek. Devir değişecek. Şimdiki nesil cep telefonu ile doğdu. Bunlarla 40 sene önceki nesil bir olabilir mi? Yeni nesil bu teknolojinin içinde doğacak, buna göre de hayat her an yeniden şekillenecek.

İot artık hayatın vazgeçilmez bir parçası. Akıllı ayakkabılar çıktı. Hadi buyur. Dünya çevresinde 1500 civarı uydu dolaşırken, buzdolabı hacklenecekmiş, kimin umurunda?
Yaparız bir güvenlik yazılımı daha. Onunda satarız

@MakRo Tv de 3D olayı bence de saçma . Harbiden yılan üzerinize atlıyor gibi oluyor lakin aşırı bir baş ağrısı yapıyor . Migrene ypl açtığı için kaldırıldı.

@MakRo Tv de 3D olayı bence de saçma . Harbiden yılan üzerinize atlıyor gibi oluyor lakin aşırı bir baş ağrısı yapıyor . Migrene ypl açtığı için kaldırıldı.
Sinemalarda holograma geçilecek.
3d güzeldi ama harbiden baş ağrısı yapıyor onu çözemediler. Kötü oldu

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Gelecekle ilgili yapılan öngörülerin büyük çoğunluğu şimdinin kafası ile düşünülerek yapıldığı için genellikle tutmuyor.

(link)

@Abdülkadir Ergin Hazır satın aldım. Synology DS213 (2 HDD) ve Lenovo iX4-300D (4 HDD) kullanıyorum.

Hazır NAS alacaklara Synology'yi, gerek kullanım kolaylığı gerekse de yazılım desteği konusunda şiddetle tavsiye ederim. Bendeki DS213, 2013 yılına ait bir model ve hala yazılım-güvenlik güncellemesi alıyor.

Geri