Scudo Sports

Karlı havalarda hangi fren ?

ozic

Aktif Üye
Tepki
104
Karlı havalarda hangi fren kullanılmalıdır.

Scudo
Disk mi, V mi bâbında.

Disk sanırım ama, V çok sorun yaratıyormu.

V fren de güzeldir pabuçları güzel bir şey al yağmur çamur dinlemezsin :D

@Emre Yıldız

önerdiğiniz bi pabuç varmı acaba? malum kış yaklaşıyor :)

V-frende uzun süre frene dokunmazsanız, sıçrayan kardan-sudan pabuçların üzeri buz tutabiliyor. Bu nedenle freni sıktığınızda önce buz eriyor, sonra pabuçlar janta temas ediyor. Yani frenler biraz geç tepki vermiş oluyor. Frenleme açısından bunu göz önünde bulundurmakta fayda var.

@Orhan ATAK

Baradine marka 3 renkli pabuçlar vardı bir ara piyasada, sanırım hala da var. Onlar çok beğenilmişti, ben kendim denemedim hiç.

@Serden Us

Çok çok çok önemli bir bilgi! Kesinlikle unutulmamalı, eğer çok uzun süre fren kullanılmazsa bu buz tabakasının erimesi ciddi zaman alıyor.

Disk frenin güzelliği burada, kullanılan çok sert malzeme (hem disk hem balata) yüzünden çok ısındığı için buz tabakası çok hızlı bir şekilde yok oluyor.

@HaliliOzturk

ya nette baktım 3 renkli derken tam anlamadım, kırmızı siyah var bahsettiğiniz o mu acaba?

Kırmızı-siyah olan 2 renkli. Bunun bir de 3 renkli olan modeli var. Ben şahsen 2 renkliden memnunum, önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Orhan ATAK
@Orhan ATAK

Yok hayır, yeşil siyah kahverengiydi sanırım. 3 mevsim veya 4 mevsim pabuç adıyla satılıyordu.

Ek: Hatta şu model;

MTB-955VCR modeli
(link)

http://www.baradine.com.tw/data/prod/45/prod_img_s.jpg

baradine 3 renkli kartuşlar yeni tipleri 2 renktede oluyor;) renkten ziyade özelliği ıslak kullanımdada frenlerin normal tepkiyi vermeyi sağlaması
buda bahsedilen frenler
(link)

@Serden Us

anladım teşekkürler 2 renkliden alacağım büyük ihtimalle :)

kardeş karda istediğini yap fren istediğin gibi randıman vermez. haberin olsun buzlu yollardada kullanmayasın bisikletini. hadi iyi pedallar herkese.

Bende üç renkli baradineler var,satmak istiyorum.4-5Ay kullandım,ama sıfır gibi 4 tnesini 20tl ye veririm.SAygılar.

Geri