Scudo Sports

Karbondan anlayan arkadaslar lutfen yardim

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
301
Arkadaşlar carbon bir hardtrail almak için uzun süredir araştırma yapıyorum, Fakat kafamı kemiren çok mühim bir sıkıntım var .. resimlerle anlatmak isterim örnek deki bisiklet KTM aera 29 Komp ;
10381 dosyayı görüntüle 10382 dosyayı görüntüle 10383 dosyayı görüntüle 10384 dosyayı görüntüle 10385 dosyayı görüntüle

Şimdi arkadaslar bu resimler aynı bisiklet , size sorum neden biri mat renk diğeri parlak . Corbonlar kendi içlerinde malzeme kalitesi olarak ayrılıyor diye biliyorum fakat renk olarak bu ayrım nedir anlayamadim . Bu sadece bir örnek diğer çoğu carbon mtb lerde aynı kafa kemirmesini yaşıyorum hadi farklı marka olsalar neyse fakat aynı marka aynı model ,,yardımcı olursaniz sevinirim ...

Scudo
@fishman kalitede bir fark yok. Sadece birisi mat diğeri cilalı. Mesela bazı bisiklet üreticilerinin kadrolarının renk kataloglarında glossy ve matt seçenekleri mevcuttur. Glossy=Parlak Matt=mat ,parlak olmayan

@Enginkale
Ben bisikleti satın alırken glossy yada mat diye belitmelimiyim yani yoksa ne çıkarsa bahtinami ?

kimi kadrolarda o seçenek var kimilerinde yok maalesef. Çoğu kadronun renk seçeneği bile çok sınırlı veya hiç seçenek yok. Tek renk yapıyorlar, değil ki aynı rengin matını ve parlağını yapsınlar.

@Enginkale
Peki çok teşekkürler size .. bu arada müşteri hizmetleri halt yemiş bu forumun yanında :)

KTM'nin sitesinde bisikleti mat olarak yazmışlar. Acaba 27 ve 29 inch arasında mı fark var diye baktım ama ikisinde de aynı şekilde carbon ud matt (orange+blue) diye yazıyor. 2013 modelinin youtubedaki videosunda bisiklet parlak. Herhalde 2015 modelleri mat olarak çıkmış.

• Beğen
Tepkiler: olcer
@Çağrı Soylu
27,29 diye bende çok dikkat ettim fakat aynı 29 lar , 2015 de tek seçenek çıkmışsa bu kötü bi durum kim alüminyum görüntülü (mat) carbon bisiklet almak ister ki .. o kadar para verecem alüminyum dan farkı olmayacak benim için ktm bitmiştir .

@fishman
Parlak mat aluminyum ya da karbon göstergesi değil ki :) bir çok parlak aluminyum olduğu gibi bir çok da mat karbon var. Hatta ben mat aluminyum hiç görmedim diyebilirim ancak mat karbon çok gördüm. Bana sorsalar karbon mat olur aluminyum parlak olur derim :)

@Çağrı Soylu
Kullandığım bisiklet alu ve mat belkide sıkıldığım için cilali karbon fetişiyim :)

Geri